Τα νανορομπότ που πολεμούν τον καρκίνο και η πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο
Οι επιστήμονες δημιούργησαν τα πρώτα νανορομπότ αντισώματα τα οποία σχεδίασαν ώστε να καταπολεμούν τον καρκίνο
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2022 | 00:17
Η πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στην Αυστραλία και να πάει σύμφωνα με το πλάνο, τα αντισώματα νανορομπότ θα είναι ικανά να καταπολεμούν τα κύτταρα γύρω από τους όγκους και να αυξήσουν την ικανότητα κάποιων κυττάρων, να αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Τα αντισώματα αυτά εφευρέθηκαν από τον καθηγητή Yanay Ofran και βασίστηκαν σε ανθρώπινα και ζωικά αντισώματα, όπως γίνεται συνήθως, Αυτά τα αντισώματα φτάνουν σε εργαστήρια και βγαίνουν στην μαζική παραγωγή, αλλά το τελικό προϊόν έχει περιορισμούς και δεν είναι το ίδιο με τα αρχικά αντισώματα.
Ωστόσο ο Ofran καταργεί αυτούς τους περιορισμούς όταν δημιουργεί αντισώματα από την αρχή και στη συνέχεια τα παράγει από αμινοξέα, σε μια διαδικασία που είναι παρόμοια με την τρισδιάστατη εκτύπωση.
Η σημαντική ανακάλυψη του Ofran προκύπτει από μια επίπονη ερευνητική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία πολλών εκατομμυρίων αντισωμάτων και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς τους στο εργαστήριο. Η νέα θεραπεία αντισώματος AU-007 είναι το πρώτο αντίσωμα σχεδιασμένο από υπολογιστή που εισήχθη σε ανθρώπινη δοκιμή, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ofran.