E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Πότε θα χειμωνιάσει στην Ελλάδα ‑ Αλλαγή σκηνικού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις

Ήδη το σκηνικό σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης είναι χειμωνιάτικό

Δημοσίευση 17/1/2023 | 14:36

Καιρός: Πότε θα χειμωνιάσει στην Ελλάδα ‑ Αλλαγή σκηνικού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις

Αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία αναμένεται να κατρακυλήσει και να έχουμε έντονο κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην Ελλάδα, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών της Υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος αναμένεται να δούμε χειμώνα από την Παρασκευή με έντονο κρύο, ενώ μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε αρκετές βροχές.

«Είχαμε και υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και πολύ λίγα χιόνια. Πλέον έχουμε σε εξέλιξη μια κακοκαιρία που επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Θα βρίσκεται αρκετά νότια μέχρι την Ισπανία και θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης καθ’ όλη την εβδομάδα.

Βέβαια μέχρι την Πέμπτη το ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, κυρίως η Βαλκανική Ελλάδα, θα βρίσκεται στον θερμό τομέα».

Πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή
Από την Παρασκευή, όπως είπε, θα αρχίσει να επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες και τη χώρα μας. Θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στη χώρα μας, όχι όμως δραματικά.

Θα «πέσουμε» κοντά στα κανονικά και λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε και αρκετές βροχές. «Θέλει προσοχή γιατί ήδη στην Ήπειρο έχουν μεγάλα ύψη βροχής και θα πέσουν πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά τις επόμενες ημέρες στα χαμηλότερα υψόμετρα».

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρορογική Υπηρεσία, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην ανατολική χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.

Την Κυριακή, στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων άναψαν τα καντήλια με το Αγιο Φως: Κοιτούσα στον ουρανό για να της πω χρόνια πολλά

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών συγκεντρώθηκαν οικογένειες θυμάτων όπου άναψαν τα καντηλάκια με το Αγιο Φως και άφησαν λουλούδια

Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ ‑ Τα «έθιμα» που μετατρέπουν τη γιορτή σε εφιάλτη

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά περιστατικά με ακρωτηριασμούς, φωτιές και ριπές όπλων σε Κρήτη, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία

Κρήτη: Πώς ξεκίνησε η οικογενειακή «σφαγή» στο Ρέθυμνο ‑ Κάρφωσαν τζάμι στον λαιμό του γαμπρού

Ελλάδα Χτες
Εκτός του γαμπρού, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο πεθερός του ωστόσο σήμερα έλαβε εξιτήριο

O Παυλίδης έστειλε την Μπενφίκα στην κορυφή με ντοπιέτα, 3‑0 την Γκιμαράες ‑ Δείτε τα γκολ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα 27 γκολ φέτος και ανέβασε τους Λουζιτανούς στους 72 βαθμούς, όσους έχει και η πρωτοπόρος - λόγω ισοβαθμίας - Σπόρτινγκ

Ελλάδα – Ουγγαρία 13‑9: «Χρυσές» κοριτσάρες, διέλυσαν τις Ούγγρες και κατέκτησαν το World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World Cup της Κίνας

Θεόρατα κύματα 3,5 μέτρων στην Αυστραλία – Έξι θάνατοι από πνιγμό – Βίντεο

Κόσμος Χτες
Προειδοποίηση εξέδωσε ο οργανισμός Surf Life Saving Australia (SLSA)

Πάσχα 2025: Πώς κινούνται σήμερα Κυριακή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ‑ Τι ισχύει με τα δρομολόγια

Ελλάδα Χτες
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω του Πάσχα

Ανάσταση με βόμβες μολότοφ στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Φωτιά πήρε η οδός Λαγουμιτζή, μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη