E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Που έπεσε η περισσότερη βροχή και ποια θα είναι η πορεία της τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε μία ώρα στην Αττική σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης

Δημοσίευση 26/1/2023 | 19:46

Κακοκαιρία: Που έπεσε η περισσότερη βροχή και ποια θα είναι η πορεία της τις επόμενες ώρες

Πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζει να επηρεάζει η κακοκαιρία με σημαντικές βροχές και καταιγίδες να σαρώνουν και την Αττική προκαλώντας προβλήματα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικής βροχής καθώς και οι σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη έως τις 16:40 της Πέμπτης.

@meteo.gr

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε μία ώρα στην Αττική σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στο μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στις Κροκεές Λακωνίας και είναι ίσο με 146 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 13:30.

Νωρίτερα στην Αττική πλημμύρισαν δρόμοι και σχολεία ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τα καιρικά μοντέλα δείχνουν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική μέχρι και το απόγευμα ενώ έκτακτα καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλα σημεία στα κεντρικά και στα νότια, αλλά με μικρότερη ένταση, και αύριο Παρασκευή.

Ωστόσο, τις επόμενες ώρες από το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστούν Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες, ενώ αργότερα θα εκδηλωθούν φαινόμενα σε Ανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή αναμένονται και χιονοπτώσεις σε ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας ενώ στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι.

Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο, αύριο αναμένονται πιο έντονα ενώ ενδέχεται η κακοκαιρία να συνεχιστεί και το Σάββατο.

Αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, σε νησιωτικά τμήμα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τις πρωινές ώρες, τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Ανατολικές Κυκλάδες.

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.

Από το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Συγγενείς των θυμάτων άναψαν τα καντήλια με το Αγιο Φως: Κοιτούσα στον ουρανό για να της πω χρόνια πολλά

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών συγκεντρώθηκαν οικογένειες θυμάτων όπου άναψαν τα καντηλάκια με το Αγιο Φως και άφησαν λουλούδια

Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ ‑ Τα «έθιμα» που μετατρέπουν τη γιορτή σε εφιάλτη

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά περιστατικά με ακρωτηριασμούς, φωτιές και ριπές όπλων σε Κρήτη, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία

Κρήτη: Πώς ξεκίνησε η οικογενειακή «σφαγή» στο Ρέθυμνο ‑ Κάρφωσαν τζάμι στον λαιμό του γαμπρού

Ελλάδα Χτες
Εκτός του γαμπρού, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο πεθερός του ωστόσο σήμερα έλαβε εξιτήριο

O Παυλίδης έστειλε την Μπενφίκα στην κορυφή με ντοπιέτα, 3‑0 την Γκιμαράες ‑ Δείτε τα γκολ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Έλληνας επιθετικός έφτασε τα 27 γκολ φέτος και ανέβασε τους Λουζιτανούς στους 72 βαθμούς, όσους έχει και η πρωτοπόρος - λόγω ισοβαθμίας - Σπόρτινγκ

Ελλάδα – Ουγγαρία 13‑9: «Χρυσές» κοριτσάρες, διέλυσαν τις Ούγγρες και κατέκτησαν το World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World Cup της Κίνας

Θεόρατα κύματα 3,5 μέτρων στην Αυστραλία – Έξι θάνατοι από πνιγμό – Βίντεο

Κόσμος Χτες
Προειδοποίηση εξέδωσε ο οργανισμός Surf Life Saving Australia (SLSA)

Πάσχα 2025: Πώς κινούνται σήμερα Κυριακή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ‑ Τι ισχύει με τα δρομολόγια

Ελλάδα Χτες
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω του Πάσχα

Ανάσταση με βόμβες μολότοφ στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Φωτιά πήρε η οδός Λαγουμιτζή, μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη