E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μικρά οινοποιεία, μεγάλα κρασιά 2023

Από το Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος

Δημοσίευση 8/2/2023 | 18:03

Μικρά οινοποιεία, μεγάλα κρασιά 2023
ΑΘΗΝΑ - Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Ημερομηνίες: από 12/2/2023 έως 13/2/2023
ΦΕΒ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Ωρα προσέλευσης: 11:00

από 6 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) σας προσκαλεί στην 4η Οινική Έκθεση που διοργανώνει με τίτλο "Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023". Στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023, 11:00-19:00, τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά.

Τα μοναδικά προϊόντα τους, που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Ο ΣΜΟΕ ανυπομονεί να υποδεχθεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές του σε μια ανανεωμένη διοργάνωση, που θα περιέχει έκθεση προϊόντων, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και πολλές εκπλήξεις!

Φέτος, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη ιστορία και σύγχρονες δημόσιες υποδομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί επιλεγμένες εκδηλώσεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να προσεγγίσει εύκολα ο επισκέπτης. Επίσης, έχει προβλεφθεί να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του τα άτομα με αναπηρία.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, την επικοινωνία κ.ά. στo «Live Smoe’s Wine Stage», το οποίο θα στηθεί στην αίθουσα γευσιγνωσίας και θα είναι ανοιχτό σε όλους αλλά και ένα ξεχωριστό Workshop με την Γιοβάννα Λύκου.  

Παράλληλη Εκδήλωση - Workshop

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Ώρες: 13:00-15:00 & 16:00-19:00

Εισηγήτρια: Γιοβάννα Λύκου

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

(Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)

 

Κρασί, Τυρί και Ψωμί: Το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) υποδέχεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier-wine&spirits instructor-drinks editor) σε ένα workshop αφιερωμένο στο απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο.

Επιλεγμένα ελληνικά τυριά εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζονται με αριστουργηματικές αποδόσεις ελληνικών ποικιλιών και υπέροχο χειροποίητο βιολογικό ψωμί.

Σε αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κορυφαίου γευστικού ταιριάσματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για το κρασί, το τυρί και το ψωμί: από τον τρόπο παραγωγής και τα γευστικά χαρακτηριστικά μέχρι τα μυστικά της μέγιστης απόλαυσης.

Η δοκιμή θα περιλαμβάνει κρασιά παραγωγών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλος και ψωμί από το Betty's Bakery.

 

Mini CV

Η Γιοβάννα Λύκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κολυμπούσε ασταμάτητα μέχρι τα 19 της χρόνια και, όταν είχε διανύσει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης, σταμάτησε για να απολαύσει το πρώτο της ποτήρι κρασί. 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην Ιστορία της Τέχνης, δίνοντας (σχεδόν) όλη την προσοχή της στη Σύγχρονη Τέχνη. Σπούδασε Οινοχοΐα για να είναι σίγουρη στο τι πρέπει να πίνει σε κάθε περίσταση και, γοητευμένη από αυτό το ταξίδι, έβαλε στοίχημα να κάνει το κρασί προσιτό σε όλο τον κόσμο.

Έχει εργαστεί ως οινοχόος σε μερικά από τα πιο σημαντικά wine bars και γαστρονομικά εστιατόρια της χώρας, με αποκορύφωμα την τριετή παραμονή της στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο Σπονδή. Είναι πιστοποιημένη Sherry Educator, με τιμητική διάκριση αριστείας από το Consejo Regulador de la D O «Jerez Xérès Sherry». Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αποσταγμάτων, εκπροσωπώντας κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας καταξιωμένες εταιρείες και προϊόντα του industry.

Σήμερα είναι retail & content manager στο κορυφαίο online shop House of Wine και τα τελευταία έξι χρόνια εισηγήτρια στο Τμήμα Οινοχοΐας της σχολής Le Monde, από όπου και αποφοίτησε. Είναι μέλος της Π.ΕΝ.Ο και founder της Αwesomm Lady. H σχέση της με το κρασί και το απόσταγμα αποτυπώνεται με λέξεις σε ποικίλα site και έντυπα, με αγαπημένο της το Grape Mag. Έχει στο ενεργητικό της ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συμμετοχές, όπως επίσης και συμμετοχές σε διοργανώσεις παρουσιάσεων, γευσιγνωσιών και εκπαιδεύσεων.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Gameathlon «Black Friday» edition

Φεστιβάλ 17.11.2024
ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DOαπό 22/11 έως 24/116,99

Battle of the best 2024

Θέατρο+Χορός 15.11.2024
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.15/12

AthensCon 2024

Φεστιβάλ 15.11.2024
ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DOαπό 06/12 έως 08/123

D3lta live στο Rover Bar στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 12.11.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ04/126

JobFestival 2024 ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Cityλάιφ 12.11.2024
ΑΘΗΝΑαπό 15/11 έως 16/11

Το ξωτικό και το μυστήριο των Χριστουγέννων

Παιδικά 09.11.2024
ΦΑΡΓΚΑΝΗ ARTαπό 01/12 έως 22/1210

Οι Darkside στο Principal στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 30.10.2024
PRINCIPAL CLUB THEATER30/1020

8η Γιορτή Μελιού στο Ζάππειο

Cityλάιφ 29.10.2024
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 30/10 έως 03/11