E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό ήταν το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα με «καυτά» θέματα και συμβουλές για σeξ

Το εξώφυλλο φιλοξενούσε πάντα τις πιο hot γυναίκες τις εποχής

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 2/5/2023 | 00:06

Αυτό ήταν το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα με «καυτά» θέματα και συμβουλές για σeξ

Το «Καρδιοχτύπι» ήταν το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα με τολμηρό περιεχόμενο, που σύμφωνα με τους δημιουργούς του, έκανε τους άνδρες να καρδιοχτυπούν... εξού και το όνομα που του δόθηκε.

Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε το 1957 ως "Χτυποκάρδι" από τις εκδόσεις Σαλίβερου, αλλά γρήγορα ανεστάλη η κυκλοφορία του γιατί κατηγορήθηκε ότι ξεπερνούσε τα όρια και λογοκρίθηκε. 

Στις πρώτες σελίδες ήταν πάντα γραμμένο «Τον Έρωτα θα τον υπηρετήσει, χωρίς την προσποιητή σεμνοτυφία των αρσακειάδων της παλιάς εποχής. Η ύλη του διαλέγεται από τα αριστουργήματα της παγκοσμίου ερωτiκής φιλολογίας και ελέγχεται με σύγχρονο πνεύμα».

Επειδή ήταν αρκετά ταμπού ακόμα να διαβάζουν οι άντρες τέτοια περιοδικά, συνήθιζαν να τα κρύβουν μέσα από την εφημερίδα τους για να μη φαίνεται τι διαβάζουν. 

Περιελάμβανε σέξι σκίτσα και γελοιογραφίες, αλλά και κείμενα από διάσημους συγγραφείς, όπως ο Μιχάλης Καραγάτσης, ο Θέμος Ποταμιάνος και ο Νίκος Τσιφόρος που έγραψε τη ζωή του Καζανόβα, καθώς και διακεκριμένων αντρών, όπως ο Μιχάλης Σκουλούδης και ο Νίκος Μαράκης.

Αρχικά, ο εκδότης Σαλιβέρος καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 35.000 δραχμές, ενώ η υπεύθυνη του περιοδικού Μάχη Κάφου δέχτηκε την ποινή των τριών μηνών φυλάκισης και αντίστοιχο πρόστιμο με τον εκδότη. Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και στις 19 Νοεμβρίου 1957 απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. 

Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, συγκεκριμένα το 1965, κυκλοφόρησε το "Καρδιοχτύπι", από τις Εκδόσεις Δραγούνη, ένα πολυσυλλεκτικό περιοδικό με σέξι υλικό από τις πιο ωραίες γυναίκες της εποχής, όπως ήταν η Ρίκα Διαλυνά και η Έλενα Ναθαναήλ, αλλά και συμβουλές για τον ερωτικό τομέα.

Άλλα παρόμοια περιοδικά στα επόμενα χρόνια ήταν το «Στριπ-Τιζ», το «Μόνο για άνδρες», το «Look», το «Open» και το «Tutti», κ.α.

Δείτε τα εξώφυλλα των περιοδικών

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό χωριό που «εξαφανίστηκε» μετά από κατολίσθηση

Ιστορικά 02.04.2025
Η ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα το 1963

P. Diddy: Πού βρίσκεται η υπόθεση και τι έρχεται στη συνέχεια;

Πρόσωπα 02.04.2025
P. Diddy στο εδώλιο: Οι τελευταίες εξελίξεις πριν τη δίκη του Μαΐου

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories 02.04.2025
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Το πάμφθηνο αυτοκίνητο των 80s που έκανε θραύση στην Ελλάδα ‑ Δε χαλούσε με τίποτα

Retro Χτες
Το αυτοκίνητο-θρύλος που δεν έλεγε να χαλάσει

Τι ακολουθεί για την Τουρκία: Αλλαγή ή περισσότερος απολυταρχισμός;

Stories Χτες
«Ο Ιμάμογλου έχει γίνει πολιτικό σύμβολο. Η κοινωνική αντίσταση είναι ισχυρή γιατί οι νέοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν»

Οι μεγαλύτερες απατεωνιές και ψέματα που άφησαν ιστορία στις ειδήσεις

Stories Χτες
Περίεργες ιστορίες που δεν έληξαν καλά

Το ελληνικό νησί που δεν έχει καθόλου φίδια

Περιβάλλον Προχτές
Ένα μοναδικό μυστικό που κάνει ξεχωριστό αυτό το νησί!

Απολύθηκε από τη δουλειά της. 5 χρόνια μετά, πήρε Grammy

Stories Προχτές
Έχασε τη δουλειά της, κέρδισε τη μουσική. H ιστορία της Doechii!

Σαν να ήξερε ‑ Οι απίστευτες προβλέψεις του Στιβ Τζομπς που βγήκαν αληθινές

Stories Προχτές
Κάποιες από τις προβλέψεις του ήταν τόσο μπροστά από την εποχή τους που μοιάζουν σχεδόν μεταφυσικές