Ποιος είναι ο τύπος που έφτιαξε τον ανταγωνιστή του OnlyFans
Ανταγωνιστική εφαρμογή σαν το OnlyFans δεν περιλαμβάνει γuμνό και έχει εκατομμύρια χρήστες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 30/5/2023 | 00:23
Ο Harry Gestetner είναι ο συν-διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, την οποία συνίδρυσε το 2020, η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους παράγοντες επιρροής να έχουν έσοδα από τις βάσεις των θαυμαστών τους προσφέροντας μηνιαία συνδρομή επί πληρωμή για περιεχόμενο όπως καθημερινά βιντεο, DM, και αδημοσίευτο υλικό.
Είναι ένα μοντέλο σε γενικές γραμμές παρόμοιο με το OnlyFans, αλλά με μια σημαντική διαφορά: δεν επιτρέπει το γυμνό.
Σε αντίθεση με το OnlyFans, το οποίο είναι γνωστό για το περιεχόμενό του για ενήλικες και το Patreon, το οποίο επιτρέπει το γυμνό σε ορισμένα πλαίσια, το Fanfix εμπορεύεται ότι προσφέρει μια ροή εισοδήματος για τους influencers της Gen Z που θέλουν να κερδίσουν χρήματα από τους θαυμαστές τους, αλλά που δεν θέλουν να είναι σχετίζεται με ακραίο περιεχόμενο.
Χρειάζονται επίσης τουλάχιστον 10.000 ακόλουθους στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να είναι επιλέξιμοι για συμμετοχή στο Fanfix.
Ο Gestetner πιστεύει ότι οι περισσότεροι διάσημοι δημιουργοί στο OnlyFans "στην πραγματικότητα δεν κάνουν γυμνό ως επί το πλείστον, αλλά συνδέονται με την ακραία πορνογραφία που συμβαίνει που σημαίνει ότι "χάνουν τις προσφορές με εταιρείες λόγω της φήμης της πλατφόρμας".
Ο Avi Gandhi, ο ιδρυτής του Partner with Creators και πρώην επικεφαλής συνεργασιών δημιουργών στην Patreon, είπε στο Insider ότι οι εταιρείες που κάνουν μάρκετινγκ επωνυμίας είναι «πολύ απίθανο να επενδύσουν σε συνεργασία με δημιουργούς στο OnlyFans λόγω της συσχέτισης της επωνυμίας».
Κάποιοι προανήγγειλαν την πώληση του Fanfix στο SuperOrdinary, έναν «επιταχυντή branding» που βοηθά τις εταιρείες να εμπορεύονται τον εαυτό τους μέσω συνεργασιών με influencers, ως σηματοδότηση ότι «η οικονομία των δημιουργών είναι εδώ για να μείνει».
Η Fanfix είπε τον Απρίλιο ότι είχε πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες και αναμένει να έχει πληρώσει συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια στους 3.000 δημιουργούς της μέχρι το τέλος του έτους.
Τα δεδομένα που προβλήθηκαν από το TechCrunch έδειξαν ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός δημιουργού στην πλατφόρμα είναι 70.000 $. Ο Gestetner δεν διστάζει να επικρίνει τους ανταγωνιστές του, αποκαλώντας το Patreon μια «ξεπερασμένη πλατφόρμα για επιτραπέζιους υπολογιστές που απευθύνεται στη γενιά των γονιών μας» και το OnlyFans «πορνοιστότοπο» με «τεράστιο στίγμα που το περιβάλλει».
Αλλά το Fanfix είναι μικρό σε σύγκριση με το OnlyFans, το οποίο είπε στο Insider το 2021 ότι είχε 180 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες — περίπου 18 φορές τον αριθμό των χρηστών του Fanfix σήμερα.
Ο Gestetner μεγάλωσε στο Λονδίνο και έχει ένα υπόβαθρο πλούτου και καινοτομίας. Ο προπάππος του - τον οποίο θεωρεί έμπνευση - εφηύρε ένα πρώιμο φωτοτυπικό μηχάνημα το 1879, ενώ ο πατέρας του ήταν ένας από τους πλουσιότερους νέους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου το 2000.