Αυτή είναι η χώρα που μοιράζει δωρεάν αντηλιακά στους πολίτες της
Σε ειδικά σημεία όπως σχολεία, πάρκα και αθλητικούς χώρους
Δημοσίευση 14/6/2023 | 13:05
Δωρεάν αντηλιακή προστασία θα παρέχεται στους πολίτες της Ολλανδίας αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα ρεκόρ καρκiνου του δέρματος στη χώρα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το καλοκαίρι θα διατεθούν διανεμητές αντηλιακής κρέμας σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.
Η Ολλανδία θέλει, έτσι, να παρέχει στον κάθε ένα την απαραίτητη προστασία και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες από παράγοντες όπως το κόστος.
Σε μια εκστρατεία για τη δημόσια υγεία εν μέρει εμπνευσμένη από την εκστρατεία “slip, slop, slap” της Αυστραλίας που διαρκεί δεκαετίες και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φορέσουν ένα πουκάμισο, να βάλουν ένα αντηλιακό και βάλουν ένα καπέλο τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, οι ολλανδικές αρχές ελπίζουν ότι η δική τους εκστρατεία θα μετατρέψει την πράξη της εφαρμογής αντηλιακής κρέμας σε μια καθημερινή συνήθεια.
Το νοσοκομείο Venlo-Venray, κοντά στα γερμανικά σύνoρα, φέρεται να συνεργάζεται με τους κρατικούς φορείς ασφάλισης υγείας για να χρηματοδοτήσει την παροχή αντηλιακών σε 120 σχολεία της χώρας.
Εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε ότι ένας από τους δερματολόγους είχε την ιδέα να μετατρέψει τα δοχεία που είχαν τοποθετηθεί για την παροχή απολυμαντικού χεριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε δοχεία με αντηλιακή κρέμα.
Οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια. Η αντηλιακή κρέμα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη προστασία κατά της νόσου και όλοι, ειδικά τα παιδιά, θα πρέπει να συνηθίσουν να την εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνει τόσο απαραίτητη όσο το βούρτσισμα των δοντιών.
Ο Jacco Knape, αξιωματούχος από την παραθαλάσσια πόλη Katwijk δήλωσε: «Κοστίζει λίγα χρήματα, αλλά εκτιμούμε πολύ την υγεία των ανθρώπων. Βλέπουμε τακτικά ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο αλλά να παραμελούν την προστασία τους και αυτό δεν είναι καλό». Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος αυξάνονται τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% από το 2001.