E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aλλάζει ο καιρός: Πού να περιμένετε καταιγίδες

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Δημοσίευση 28/6/2023 | 20:06

Aλλάζει ο καιρός: Πού να περιμένετε καταιγίδες
Φωτογραφία από Meruyert Gonullu/ Αρχείου

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 30 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα


ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια και δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Σαρωνικό νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έως τις μεσημεριανές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό νωρίς το πρωί έως 6 μποφόρ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βορειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της Ηπείρου και της Στερεάς θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις Κυκλάδες βαθμιαία βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στο Βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήγε να βάλει καύσιμα και τυλίχθηκε στις φλόγες ‑ Διασωληνωμένος 65χρονος στο Ηράκλειο

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Ο Γιώργος Καραγκούνης κράτησε τον Σταυρό, στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Παντελεήμονα Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού τίμησε τη Μεγάλη Παρασκευή με τη σεμνή παρουσία του

«Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί»: Συγγνώμη από τη διερμηνέα της Μελόνι για το... φιάσκο στον Λευκό Οίκο

Κόσμος Χτες
«Λυπάμαι πάνω απ’ όλα γιατί δεν μπόρεσα να είμαι χρήσιμη»

Βίντεο από τη σύγκρουση του Προαστιακού με ΙΧ στην Πάτρα ‑ Το όχημα φαίνεται να παραβίασε την κλειστή μπάρα

Ελλάδα Χτες
Η οδηγός του ΙΧ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το περιστατικό

Νέα αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο, στους 3 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Νέα αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ: Συνετρίβη μικρό αεροπλάνο, στους 3 οι νεκροί

Κέρκυρα: Αναβίωσε και φέτος το πασχαλινό έθιμο των Μπότηδων ‑ Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορθόδοξα έθιμα της Ελλάδας αναβίωσε και φέτος στην Κέρκυρα.

Τί ώρα θα φτάσει το Αγιο Φως στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα

Ελλάδα Χτες
Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο Γιάννης Λοβέρδος από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα

Ελλάδα Χτες
Τον εντόπισαν πεσμένο στα σκαλιά του νοσοκομείου οι συνάδελφοί του

Η σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί έλλειψη στα φιστίκια και εκτοξεύει τις τιμές

Κόσμος Χτες
Οι TikTokers εξακολουθούν να τρελαίνονται και η ζήτηση παραμένει στα ύψη

Πλημμύρισε κόσμο η Κέρκυρα τη Μεγάλη Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Αργά το βράδυ η τελευταία περιφορά Επιταφίου