E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιστορίες που κατέληξαν στο θάνατο: Πώς η περιέργεια σκότωσε τους περίεργους

Όσο μαζεύουν τα συντρίμμια του υποβρυχίου Τιτάνα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 30/6/2023 | 00:10

Ιστορίες που κατέληξαν στο θάνατο: Πώς η περιέργεια σκότωσε τους περίεργους
collage

Τα συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan επέστρεψαν στην ξηρά μετά τη μοιραία ενδορρήξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο ναυάγιο του Τιτανικού που τράβηξε την προσοχή του κόσμου την περασμένη εβδομάδα.

Ρίζα πολλών προβλημάτων, η περιέργεια

Τι πιστεύεις ότι υπάρχει πίσω από αυτή την πόρτα; Αυτό το είδος ερώτησης γαργαλάει την περιέργειά μας - και βρίσκεται στη ρίζα πολλών δημοφιλών ιστοριών τρόμου. Πληρώνουμε το εισιτήριό μας για τον κινηματογράφο περιμένοντας να φοβηθούμε. Ξέρουμε ότι τίποτα καλό δεν περιμένει στο άλλο δωμάτιο. Κι όμως, θέλουμε να δούμε. Θα καλύψουμε τα μάτια μας αν χρειαστεί. Όταν μας λένε ΜΗΝ κάνεις εδώ κλικ, κάνουμε κλικ.

Η περιέργεια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ψυχολογίας. Μας παρακινεί να μάθουμε και μας μετατρέπει σε ενθουσιώδεις εξερευνητές. Είναι επίσης μια κατευθυντήρια αρχή πίσω από την επιστήμη. Χωρίς περιέργεια, χάνουμε το ενδιαφέρον μας για τις δραστηριότητες που τροφοδοτούν την πρόοδο στην καθημερινή ζωή. 

Η εξερεύνηση είναι ένα θεμελιώδες μέρος της ζωής γιατί μας οδηγεί να βρούμε πιο υγιή περιβάλλοντα και καλύτερους πόρους. Μπορείτε να δείτε αυτή την παρόρμηση για εξερεύνηση και στα ζώα.

Για να αναζητήσουμε καλύτερα περιβάλλοντα, πρέπει να διακινδυνεύσουμε να αφήσουμε την ασφάλεια εκεί που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Τις περισσότερες μέρες, είμαστε χαρούμενοι που εκμεταλλευόμαστε τις ανέσεις που έχουμε ήδη: στην περίπτωσή μας, τον καναπέ, τον φορητό υπολογιστή και την τηλεόραση. Τις άλλες μέρες, η περιέργειά μας, μας οδηγεί να δούμε τι άλλο έχει να προσφέρει ο κόσμος.

Αυτή η περιέργεια έχει ανοίξει δρόμους στον πολιτισμό, προκαλώντας επανάσταση στον τρόπο ζωής μας. Όμως, στα παρασκήνια αυτής της τεχνολογικής προόδου, υπάρχουν και μερικές τραγικές ιστορίες, σαν αυτή του «Τιτάνα», του βαθυσκάφους που χάθηκε με τους επιβαίνοντές του στον Ατλαντικό.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες που η περιέργεια σκότωσε τον περίεργο και μερικές θα μάθετε παρακάτω...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει σε κάποιον που πηδά από τον Πύργο του Άιφελ; Αν δεν είναι προφανές, πεθαίνεις και συνθλίβεις ολόκληρο το σώμα σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! 

Ωστόσο, παρά τους τρομακτικούς κινδύνους, ένας Γάλλος ράφτης, o Φραντζ Ράιχελτ, τα ρίσκαρε όλα για την εφεύρεσή του. Αυτός ο άνθρωπος εμπνεύστηκε να φτιάξει μια στολή αλεξίπτωτου που θα απέτρεπε τους θανάτους αεροπόρων και ήθελε να τη δοκιμάσει πηδώντας από τον Πύργο του Άιφελ!

Φαίνεται απολύτως παράλογο, αλλά αυτός ο άνθρωπος είχε κίνητρο να αποδείξει την αξία της θεαματικής εφεύρεσής του. Τα ρίσκαρε όλα και πήδηξε από τον Πύργο του Άιφελ με μια στολή αλεξίπτωτου που σίγουρα δεν ήταν φτιαγμένη για μεγαλύτερα υψόμετρα και τελικά έπεσε στο έδαφος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο ευφάνταστος αλεξιπτωτιστής πέθανε κατά την πρόσκρουση, αν και επισήμως ανακοινώθηκε ότι η νεκροψία έδειξε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της πτώσης… 

Στις 3 Απριλίου του 1867, ενώ ο Γουίλιαμ Μπούλοκ, αμερικανός εφευρέτης, έκανε ρυθμίσεις στην περιστροφική πρέσα εκτύπωσης του και προσπάθησε να σταματήσει με το πόδι έναν ιμάντα. Το πόδι του Μπούλοκ συνεθλίβη από τη μηχανή. Τις επόμενες μέρες το τραύμα εμφάνισε γάγγραινα και στις 12 Απριλίου ο Μπούλοκ πέθανε κατά τη διάρκεια εγχείρησης ακρωτηριασμού του κατεστραμμένου ποδιού του!

Ο Κάρελ Σούτσεκ, Τσέχος, επαγγελματίας κασκαντέρ επιχείρησε να πέσει στους καταρράκτες του Νιαγάρα με ένα βαρέλι που είχε κατασκευάσει ο ίδιος το 1984. Προετοιμάστηκε για την παράσταση του, στέλνοντας παρόμοια άδεια βαρέλια στους καταρράκτες, δοκιμάζοντας τα ρεύματα και την απορροφητικότητα κραδασμών των κατασκευών του. Την πρώτη φορά τη γλίωσε. Ξαναμπήκε στο νερό το 1985. Το βαρέλι άρχισε να περιστρέφεται και αντί να προσγειωθεί στο κέντρο της δεξαμενής νερού, χτύπησε στο χείλος. Ο Σούτσεκ ανασύρθηκε ζωντανός, αλλά σύντομα άφησε την τελευταία του πνοή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα θεωρία του Χάρβαρντ για το πως ξεκίνησε η ζωή

Νέα Εποχή 08.09.2024
Τι μπορεί να σημαίνει η νέα θεωρία

Yπάρχουν ακόμα video club στην Ελλάδα; Κι όμως ναι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 08.09.2024
Υπάρχουν ακόμα θαρραλέοι που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους; Yπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που προτιμούν τα DVD από τον ψηφιακό κόσμο;

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Stories 08.09.2024
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 08.09.2024
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Τα φθηνά και απάνθρωπα νεκροταφεία πλοίων του Μπαγκλαντές

Stories 08.09.2024
Η ανθρώπινη εκμετάλλευση για φθηνά εργατικά χέρια δεν λέει να σταματήσει

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 08.09.2024
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Ήξερες ότι στην έρημο «φυτρώνουν» τριαντάφυλλα;

Περιβάλλον 08.09.2024
Τα «τριαντάφυλλα της ερήμου» είναι ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο

Σουηδία: H ιστορία της βασίλισσας των σκουπιδιών που δικάζεται στη μεγαλύτερη υπόθεση περιβαλλοντικού εγκλήματος

Περιβάλλον 08.09.2024
Ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα

Νέα Εποχή Χτες
Η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες χώρες, με μερικές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο