Σήμερα έμαθα: Τι είναι η πιπεριές Pimento και πως της βάζουν μέσα στις ελιές;
Ποιος ο λόγος;
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/8/2023 | 00:26
Οι πιπεριές Pimento είναι μια ποικιλία πιπεριών τσίλι γνωστές και ως «πιπεριές κερασιού». Μικρές και κόκκινες, είναι πιο γλυκιές από τις άλλες πιπεριές και πολύ ήπιες στη γεύση.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες πιπεριές ως γαρνιτούρα, είτε μέσα σε ελιές, είτε μέσα σε τυρί. Οι πράσινες ελιές είναι λίγο πικρές στη γεύση, οπότε παραδοσιακά ωριμάζουν σε άλμη, με τη γεύση τους να γίνεται καλύτερη όταν προστίθεται μια πινελιά από κάτι ακόμα, με την πιο δημοφιλή πινελιά να είναι οι πιπεριές Pimento.
Μέχρι τη δεκαετία του 1960, κόβονταν σε μικρά κομμάτια και τοποθετούνταν μέσα στις ελιές με το χέρι. Η εταιρεία Sadrym στη Σεβίλλη παρουσίασε την πρώτη αυτόματη μηχανή γέμισης ελιάς το 1962 και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τέτοιου εξοπλισμού σήμερα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες μηχανές ώθησης pimento εξακολουθούν να κατασκευάζονται στην Ισπανία, παρά το γεγονός ότι η αγαπημένη γέμιση ελιάς σε αυτή τη χώρα είναι ο γαύρος.
Οι πιο σύγχρονες μηχανές χρησιμοποιούν ένα μείγμα πολτοποιημένων pimentos σε συνδυασμό με μείγμα που περιέχει ένα συνδετικό παράγοντα όπως ζελατίνη ή κόμμι γκουάρ που πλάθεται σε μεγάλα φύλλα και στη συνέχεια κόβεται σε λωρίδες και τροφοδοτείται στο γεμιστήρα σε μεγάλα ρολά. Η μηχανή που γεμίζει τις ελιές η οποία πρέπει να έχει ρυθμιστεί με μεγάλη ακρίβεια, κόβοντας ένα κομμάτι στοι μέγεθος του κουκουτσιού, σπρωχνοντάς το προς τα έξω. Στη συνέχεια, η ελιά χωρίς κουκούτσι μετακινείται στον επόμενο σταθμό, όπου κόβεται μια λωρίδα πιπεριάς pimento και εγχέεται στο κενό. Εν τω μεταξύ, οι πολυτελείς μάρκες εξακολουθούν να ρίχνουν με το χέρι τις Pimento απευθείας στις ελιές.