E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

Έκανε το «1-2» η Toyota

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/9/2023 | 17:59

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

Tη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Ράλλυ Ακρόπολις πανηγυρίζει ο Κάλε Ροβάνπερα, ο τερμάτισε σήμερα (10/9) πρώτος στον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) με Toyota και έκανε ακόμη ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου των οδηγών που κατέκτησε πέρυσι.

Ο 22χρονος Φινλανδός οδηγός, ο οποίος είχε επικρατήσει και στο Ράλι Ακρόπολις του 2021, άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό «ομόσταυλό» του, Έλφιν Έβανς (+1:31.7), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με Hyundai (1:35.9).

Δεδομένου ότι ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του Ράλι Ακρόπολις με προβάδισμα άνω των δύο λεπτών, μετά τη χθεσινοβραδυνή εγκατάλειψη του Γάλλου Σεμπαστιάν Οζιέ, ο Ροβάνπερα δεν είχε λόγο να πιέσει. Έτσι, ο Φινλανδός τερμάτισε όγδοος στην πρώτη σημερινή ειδική («Ταρζάν»), όντας 31.2 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Έλφιν Έβανς που «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο στη διαδρομή. Από την πλευρά του, ο Ουαλός ήταν κατά εννέα δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρντο και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της γενικής, «ρίχνοντας» στην τρίτη τον Ισπανό, ο οποίος πλέον βρισκόταν τέσσερα δεύτερα πίσω.

Ο Ροβάνπερα ήταν όγδοος και στο πρώτο πέρασμα της ειδικής «Γραμμένη», στην οποία ταχύτερος όλων ήταν ο Σόρντο, με αποτέλεσμα να μειώσει την… απόσταση από τον Έβανς και τη δεύτερη θέση της γενικής στα 2.7 δευτερόλεπτα. Στο μεταξύ, ο Φινλανδός ήταν 10.3 δεύτερα πιο αργός από τον Ισπανό, ωστόσο η διαφορά του έναντι του Ουαλού πριν από την τελευταία ειδική του αγώνα, την Power Stage με τους επιπλέον βαθμούς, ήταν ένα λεπτό και 29.2 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα ο Ροβάνπερα να έχει σχεδόν εξασφαλισμένη τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική «Γραμμένη 1» διεκόπη οριστικά μετά την έξοδο των Νατάνιελ Μπρουν/Κλαούντιο Μπούστος που τούμπαραν στα 5,38 χιλιόμετρα της διαδρομής (σ.σ. το πλήρωμα είναι καλά) και τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στο τελευταίο σέρβις ενόψει της ειδικής «Γραμμένη 2», που ήταν η Power Stage.

Στην τελευταία ειδική ο Έβανς ήταν κατά 1.4 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Σόρντο, με αποτέλεσμα να κρατήσει την δεύτερη θέση στον αγώνα και τον Ισπανό να πανηγυρίσει την παρουσία του στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Από την πλευρά του, ο Ροβάνπερα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη «Γραμμένη 2» και πήρε τους πέντε επιπλέον βαθμούς της Power Stage.

Καλύτερος Έλληνας ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το εργοστασιακό Ford Puma Rally 1 Hybrid, στην τελευταία χρονιά της καριέρας του στο WRC, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο «Ράλι των Θεών», όντας 23 λεπτά και 51.2 δεύτερα πίσω από τον νικητή.

Το εφετινό WRC συνεχίζεται το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου με το Ράλι Χιλής, το οποίο είναι ο 11ος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στο Χαλάνδρι: Νεκρός άνδρας στην Εθνική Αντιστάσεως

Ελλάδα 02.04.2025
Βρέθηκε νεκρός έξω από ταξί, μεσά στα αίματα

Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε βρέφος δίπλα σε κάδο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θέλει να το υιοθετήσει

Κόσμος 02.04.2025
Στην αρχή νόμιζε πως ήταν πλαστική σακούλα ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσε πως πρόκειται για ζωντανό βρέφος

Δημοσκόπηση Marc: Πτώση για ΝΔ, δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική 02.04.2025
Το 19,9% πιστεύει ότι πιο ουσιαστική αντιπολίτευση κάνει η Πλεύση Ελευθερίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Τέμπη: Ελεύθερη η τότε επικεφαλής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών μετά την απολογία της

Ελλάδα 02.04.2025
Την Παρασκευή η απολογία του τότε διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών

Βίντεο: Κύματα 12 μέτρων «κατάπιαν» κρουαζιερόπλοιο στο Πέρασμα του Ντρέικ

Κόσμος 02.04.2025
Το Πέρασμα του Ντρέικ συνδέει το νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής με το βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής

Πέθανε στη σκηνή ο γνωστός τραγουδιστής Volkan Konak

Κόσμος 02.04.2025
Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέει

Euroleague: Οι επόμενοι πρωταθλητές σύμφωνα με το AI

Αθλητικά Νέα 02.04.2025
Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τον Ολυμπιακό ως νικητή της φετινής Euroleague, ενώ θα υπάρξουν τρεις ακόμα κατακτήσεις από ελληνικές ομάδες στα επόμενα δέκα χρόνια

Παραιτείται ο Έλον Μασκ από την κυβέρνηση Τραμπ

Κόσμος 02.04.2025
Ποιο θα είναι το μέλλον του DOGE

Ατύχημα σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη ‑ Παιδί 2 ετών τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο

Ελλάδα 02.04.2025
Πώς συνέβη το ατύχημα του παιδιού στη λαϊκή αγορά

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Μαραντόνα

Κόσμος 02.04.2025
Όσα ανέφεραν οι ιατροδικαστές στη δίκη για το θάνατο του «Θεού» της μπάλας στο Μπουένος Αιρες.