Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα Ευβοίας
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν και φέτος για μία ξεχωριστή εμπειρία στον κόσμο της μπύρας
Δημοσίευση 14/9/2023 | 20:51
Ωρα προσέλευσης: 11:00
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου), 10.00 - 17.00 έως και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στα παρακάτω στοιχεία:
Κα. Ταξίδη, τηλ. 6936 600921
K. Κωστάκης, τηλ. 6932 653666
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει για ακόμη μία χρονιά τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα, Ευβοίας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, 11.00-17.00, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.
Η διοργάνωση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018, και κατόπιν της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, θεσμοθετήθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο της μπύρας στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν και φέτος, η αγαπημένη εκδήλωση των φίλων του ζύθου - και όχι μόνο - επιστρέφει δυναμικά για 4η χρονιά.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, υποστηρίζοντας σταθερά την εν λόγω πρωτοβουλία, ανοίγει για το κοινό το ζυθοποιείο της στη Ριτσώνα, με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στον κόσμο της μπύρας, να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής της, να συμμετέχουν σε ενδιαφέροντα sessions γευσιγνωσίας, καθώς και να γευτούν τα αγαπημένα προϊόντα της εταιρείας.
Επισημαίνεται, ότι για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει του ορίου ατόμων ανά ομάδα. Για αυτό και σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε για κρατήσεις θέσεων σχετικά με τις ακόλουθες δράσεις:
- Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας
Βασική ενημέρωση για τα στάδια παραγωγής ζύθου εντός του χώρου παραγωγής, σε ομάδες των 25 ατόμων.
Διάρκεια ξενάγησης: ~ 30’
Ώρες ξεναγήσεων: 11.30 / 12.30 / 13.30 / 15.00 / 16.00
- Sessions γευσιγνωσίας
Παρουσίαση σχετικά με τις βασικές κατηγορίες της μπύρας και τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας της, σε ομάδες των 8 ατόμων.
Διάρκεια γευσιγνωσίας: ~ 45’
Ώρες γευσιγνωσίας: 14.30 / 16.00
*Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ πάντα καταναλώνουμε υπεύθυνα!
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 13 προϊόντα: ΦΙΞ Ελλάς, ΦΙΞ Μαύρη, ΦΙΞ Άνευ, ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Carlsberg, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange.
H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.