E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζωή Δαλακλίδου: 11 χρόνια από τον βιασμό και τη δολοφονία της

«Το γέλιο σου το δυνατό ηχεί ακόμη στα αυτιά μου»

Δημοσίευση 27/12/2023 | 11:19

Ζωή Δαλακλίδου: 11 χρόνια από τον βιασμό και τη δολοφονία της

Τη μνήμη της αγαπημένης τους Ζωής τιμούν τέτοια μέρα κάθε χρόνο με αναρτήσεις τους στο Facebook τα αδέρφια της, θέλοντας ο κόσμος να μην ξεχάσει την άγρια δολοφονία της. Η Ζωή Δαλακλίδου, πριν από 11χρόνια έχασε τη ζωή της όταν βιάστηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε από τον Χρήστο Παπάζογλου.

Συγκινεί η ανάρτηση της αδερφής της, η οποία ξαναζεί κάθε χρόνο τέτοια μέρα τη φρίκη όταν έμαθε για την δολοφονία της Ζωής:

«Ξημερώνει για άλλη μια φορά η μέρα σου. 11 χρόνια ψυχή μου, 11 χρόνια Ζωή μου!! Και τα χρόνια περνάνε και δεν τα καταλαβαίνω. Οι στιγμές πολλές με την απουσία σου αισθητή. Δεν υπάρχει μέρα που να μην αναφέρω το όνομα σου, να μην σε μνημονεύω. Δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι τι μπορεί να έκανες, τι μπορεί να έλεγες, πως θα ήταν η ζωή σου σήμερα.
Σε ονειρεύομαι να ταξιδεύεις, όπως σου άρεσε, να γυρνάς τον κόσμο, να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, να φωτογραφίζεις καθετί που σου κινεί το ενδιαφέρον. Σκέφτομαι τις στιγμές μας, το γέλιο σου το δυνατό που ηχεί ακόμη στα αυτιά μου. Προσπαθώ να μην ξεχάσω καμία σου λεπτομέρεια κοιτώντας τις φωτογραφίες σου/μας. Η εικόνα σου να μένει ζωντανή όσα χρόνια και αν περάσουν. Αυτόν τον τρόπο έχω.

Ψυχή μου νιώθω ότι ήταν χθες όλο αυτό που συνέβη. Νιώθω ότι κάθε χρόνο το ξαναζώ. Το μόνο που θα ήθελα να διαγράψω από την μνήμη μου είναι την φρίκη και τον πόνο που πέρασες και περνάμε εμείς ακόμη.

Ελπίζω στην ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής σου, αυτο μας κρατάει δυνατούς.
Μας λείπεις.

27/12/2012 - 27/12/2023»

Το άγριο έγκλημα

Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2012, όταν η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ένα φρικιαστικό έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας για τα δεδομένα όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το πτώμα της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη, όπου είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της.

Ο 27χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου βίασε, κακοποίησε βάναυσα, χτύπησε αλύπητα και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την κοπέλα. Η φωτιά που έβαλε στο κορμί της επεκτάθηκε σε δύο δίκυκλα και - κατά τραγική σύμπτωση - προσπάθησαν να τη σβήσουν ο πατέρας και ο αδελφός της, χωρίς να αντιληφθούν ότι καιγόταν και η 34χρονη. Η άτυχη Ζωή Δαλακλίδου επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της όταν της επιτέθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού της, ο δράστης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 34χρονη βιάστηκε κατά φύση και παρά φύση ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές.

Προηγουμένως, ο δράστης την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο. Στη συνέχεια, για να της κλείσει μια και καλή το στόμα, πήρε βενζίνη από τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της! Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους και λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κυνική ομολογία του

Για την Αστυνομία ήταν ζήτημα τιμής να εντοπίσει τον δολοφόνο. Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο που, αν και αρχικά αρνήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει. Εξάλλου, τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά.

Το κινητό της 34χρονης βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο στην πιλοτή όπου διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ είχε προκαλέσει τότε η κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε.

«Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα και μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Της επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε και για αυτό την έκαψα», είχε πει στην απολογία του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καφετέριες απαγορεύουν το φιλοδώρημα, για να δίνουν «ανθρώπινους» μισθούς

Κόσμος Χτες
Τα υπέρ και τα κατά της συγκεκριμένης πολιτικής

Παναθηναϊκός: Η εντυπωσιακή μίνι ‑ ταινία για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο

Αθλητικά Νέα Χτες
Περισσότεροι από 42.000 θεατές βρέθηκαν στο ιστορικό στάδιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του «6ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος»

Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης

Κόσμος Χτες
Για γενοκτονία κατηγορεί το Ισραήλ ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Γνωστή TikToker έπεσε από τον 5ο και σκοτώθηκε: Είχε «παντρευτεί» τον εαυτό της το 2023

Κόσμος Χτες
Δίπλα στο σώμα της βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Μαρινέλλα: Οι επόμενες κινήσεις των γιατρών, οι επιπλοκές και η αντίδρασή της στη φαρμακευτική αγωγή

Ελλάδα Χτες
Προς το παρόν, δεν είναι αναγκαία κάποια ιατρική επέμβαση

Τουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη σε εργολάβο πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο φονικό σεισμό

Κόσμος Χτες
Πάνω από 260 άνθρωποι που εμπλέκονται στην κατασκευή κτιρίων που κατέρρευσαν στον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023 συνελήφθησαν

Πέθανε η Maggie Smith – Η μεγάλη κυρία του βρετανικού κινηματογράφου

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση της οικογένειάς της

Βόλος: Το εσωτερικό του κοντέινερ που είχε μετατρέψει σε γκαρσονιέρα ο σχολικός φύλακας

Ελλάδα Χτες
Μετατέθηκε στο Κοιμητήριο Βόλου ο φύλακας, άστεγη η 20χρονη που βρέθηκε μαζί του

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Ελλάδα Χτες
Το παιδί αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή και οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση λαμβάνοντας καταθέσεις

Νότιο Σουδάν: Έφηβη νύφη «δημοπρατήθηκε» ‑ Οι υποψήφιοι μνηστήρες της έφηβης κοπέλας

Κόσμος Χτες
«Η νοοτροπία είναι κάπως έτσι: όσο περισσότερα πληρώνει ένας άντρας, τόσο πιο άξια είσαι»

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τη Μαρινέλλα: «Σταθερή και κρίσιμη η κατάστασή της»

Ελλάδα Χτες
Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα, φέρεται να είπε νωρίτερα στην κόρη της