Street Food and Tunes: New Orleans
Δημοσίευση 2/5/2014 | 11:51
Ωρα προσέλευσης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Τα Street Food and Tunes Wednesday edition, by deΒόp.gr, επιστρέφουν το Μάιο με αλλαγή χώρου διεξαγωγής, πλέον – ακόμη πιο κεντρικά! - στο 42 bar, Κολοκοτρώνη 3 (στοά Καλογήρου, πίσω από την Παλιά Βουλή) και είσοδο ΠΑΝΤΑ ελεύθερη!
Μια “πρόστυχη” εκδοχή της γαλλικής κουζίνας που σε βομβαρδίζει παρέα με εκρηκτικτική southern r n' b, soul n' funk από live New Orleans' μπάντα.
Ο σεφ, Βασίλης Σπόρος (https://www.facebook.com/vasilis.sporos), αριστούχος της σχολής Le Monde, με χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες (food company etc) και μια βαθιά αγάπη στην ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα της Νέας Ορλεάνης – να' ναι καλά το σόι στην Αμερική – είναι ο sous chef του πολυαγαπημένου μας Mamaroux (https://www.facebook.com/pages/Mama-Roux/264571513559218) και ο μπαμπάς των επιτυχημένων Southern BBQ nights του.
Στην βιβλιοθήκη του θα βρείτε τα άπαντα της cajun κουζίνας, και το διαβατήριό τους είναι πολλάκις σφραγισμένο από τις γύρω περιοχές της Λουιζιάνα.. Σκοπός του; Να μας μάθει τι ουράνιο φαγητό γεννήθηκε όταν Γάλλοι και Ισπανοί, εποίκησαν στην Ινδιάνικη Νέα Ορλεάνη, φέρνοντας μαζί τους Αφρικανούς υπηρέτες για τις επαύλεις τους! Νομίζουμε, καταλάβατε! Ετοιμαστείτε να απολαύσετε το πιο πικάντικο και εκρηκτικό κράμα Γαλλικής – Ισπανικής – Αφρικανικής – Ινδιάνικης κουζίνας! Αυτό είναι η Νέα Ορλεάνη!
(STREET FOOD)Τα πιάτα μας:
α) Gumbo soup ή αλλιώς το πιο διάσημο πιάτο της Νέας Ορλεάνης – ξεκινάει από το roux, το πιο διαδεδομένο συστατικό της κουζίνας της περιοχής, που όντας μαύρο εύλογα ονομάστηκε και Napalm από τους ντόπιους και το οποία μαγειρεύεται στους 300 βαθμούς Κελσίου, με καπνιστό λουκάνικο, κοτόπουλο, γαρίδες, μπαχαρικά creole, θυμάρι και ρύζι (4¤/πιάτο)
β) Cajun Blackened Chicken burger ή το θρυλικό παραδοσιακό πιάτο με τα 17 μπαχαρικά κι ένα κοτόπουλο που γίνεται μαύρο στο ψήσιμο (!) χωρίς να καεί, κοτόπουλο ψητό με μίγμα blackened σε αφράτο bun με ντομάδα, μαρούλι, κρεμμύδι, sauce και spicy creole mayo (4¤/πιάτο)
γ) Lazy Roast Beef Po'Boy & Shredded Roast Beef – το ιστορικό sandwich των φτωχών αγοριών μιας 4μηνης απεργίας στη Νέα Ορλεάνη το 1929, αλλιώς ονομάζεται και peacemaker.., με το ζωμό του σε γαλλικό ψωμάκι με μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες και spicy creole mayo (4¤/πιάτο)
δ) Bourbon glazed short ribs, κλασικά δηλαδή κι αγαπημένα παϊδάκια που υμνούν την έννοια του bbq, χοιρινά short ribs στο bbq με γλάσο bourbon και new orleans style πατατοσαλάτα (5¤/πιάτο)
(AND TUNES)
Οι μουσικές μας: Gumbo Ya Ya – 7 μουσικοί: πλήκτρα, φωνητικά, τρομπέτες, τρομπόνι, μπάσο και drums, που τους φέρνει κοντά η rock και η blues μουσική παράδοση της Νέας Ορλεάνης την οποία αγαπούν να αναμιγνύουν με soul και funk ηχοχρώματα! Μια μουσική που αναδύθηκε από τις μουσικές παραδόσεις της Λουιζιάνα, πρίν από περισσότερα από 100 χρόνια, μπερδεύοντας Αφρικανικές φόρμες και Ευρωπαϊκές τζαζ τάσεις! Έντονοι ρυθμοί και ολοζώντανα συναισθήματα!
PLUS: Το ειδικά φτιαγμένο cocktail για τη βραδιά της Νέας Ορλεάνης από τον bar guru Χρήστο Χουσέα:
Never Can Tell – μια δροσερή παραλλαγή του κλασικού mint julep της Ν.Ορλεάνης, φτιαγμένο με τα πρώτα κεράσια της άνοιξης! (bourbon/rum/bitters/δυόσμος/κεράσια) και εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Chuck Berry! (τιμή 7¤)
Διοργάνωση: deBόp (www.debop.gr), EKSO productions (www.ekso.gr)
Δημιουργικό: Έλια Λαούρδα (http://elialaourda.com/)
Χορηγοί βραδιάς Νέας Ορλεάνης: MEDITERRANEAN FOODS Α.Ε. / BRAVA