E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι γίνεται στην Κίνα όταν τα παιδιά παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους

Μια ιστορία μιας γυναίκας που εκδικήθηκε τα παιδιά της: Εκείνα την είχαν εγκαταλείψει κι εκείνη έδωσε την απάντησή της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 31/1/2024 | 14:55

Τι γίνεται στην Κίνα όταν τα παιδιά παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους
Φωτογραφία από Mikhail Nilov

Μια ηλικιωμένη Κινέζα, ονόματι Liu αποφάσισε να αφήσει την περιουσία της 20 εκατομμυρίων γιουάν (2,8 εκατομμύρια δολάρια) στις γάτες και τα σκυλιά της, ισχυριζόμενη ότι ήταν πάντα εκεί για εκείνη, σε αντίθεση με τα τρία της παιδιά.

Η ευσέβεια είναι μεγάλη υπόθεση στην Κίνα και τα παιδιά που παραμελούν τους γονείς τους σε μεγάλη ηλικία τιμωρούνται από το νόμο.

Ο «Νόμος για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων» αναφέρει ότι τα ενήλικα παιδιά «δεν πρέπει ποτέ να παραμελούν ή να αδιαφορούν για τους ηλικιωμένους» και θα πρέπει να επισκέπτονται τους γονείς τους «συχνά», ακόμη κι αν ζουν μακριά.

Πολλοί Κινέζοι πολίτες βέβαια ανησυχούν για τον αόριστα διατυπωμένο νόμο, αναρωτιούνται τι σημαίνει η επίσκεψη «συχνά» και πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί.

Η Liu, έκανε την πρώτη της διαθήκη μερικά χρόνια πριν, μοιράζοντας όλα τα υπάρχοντά της στα τρία της παιδιά, αλλά πρόσφατα άλλαξε γνώμη.

Ισχυρίζεται ότι τα παιδιά της δεν την επισκέφτηκαν ποτέ ή τουλάχιστον κανόνισαν να τη φροντίζουν μονο όταν ήταν άρρωστη, και σχεδόν ποτέ δεν επικοινωνούν μαζί της, γι' αυτό αποφάσισε να αφήσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία στα μόνα πλάσματα που ήταν πάντα δίπλα της – τις κατοικίδιες γάτες και τα σκυλιά της.

Η γυναίκα έχει ήδη αλλάξει τη διαθήκη της για να αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες της όλα τα χρήματά της να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των κατοικίδιων και των απογόνων τους μετά το θάνατό της.

Δυστυχώς όμως για εκείνη, ο κινεζικός νόμος απαγορεύει στους ανθρώπους να αφήνουν τα υπάρχοντά τους απευθείας στα κατοικίδια ζώα τους. Ωστόσο, αφού συμβουλεύτηκε έναν δικηγόρο, η Liu βρήκε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσει - διόρισε μια κτηνιατρική κλινική ως διαχειριστή του πλούτου της, τους οποίους εμπιστεύεται για τη φροντίδα των αγαπημένων της κατοικίδιων.

Ο Chen Kai, ένας αξιωματούχος από την έδρα του Κέντρου Εγγραφής Will της Κίνας στο Πεκίνο, είπε στη South China Morning Post ότι η λογική της Liu θέτει σε κίνδυνο τα περιουσιακά της στοιχεία, προσθέτοντας ότι το γραφείο του της είχε δώσει εντολή να διορίσει ένα άτομο που εμπιστεύεται να επιβλέπει την κτηνιατρική κλινική οσο διαχειρίζεται την κληρονομιά.

Ένας άλλος νομικός εμπειρογνώμονας εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα παιδιά της Liu θα έρθουν γύρω και ότι θα αλλάξει γνώμη να κάνει τα κατοικίδιά της τους μοναδικούς κληρονόμους.

Η ιστορία της ηλικιωμένης άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων στην Κίνα, οι περισσότεροι από τους οποίους συμφωνούσαν μαζί της! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα θεωρία του Χάρβαρντ για το πως ξεκίνησε η ζωή

Νέα Εποχή 08.09.2024
Τι μπορεί να σημαίνει η νέα θεωρία

Yπάρχουν ακόμα video club στην Ελλάδα; Κι όμως ναι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 08.09.2024
Υπάρχουν ακόμα θαρραλέοι που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους; Yπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που προτιμούν τα DVD από τον ψηφιακό κόσμο;

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Stories 08.09.2024
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 08.09.2024
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Τα φθηνά και απάνθρωπα νεκροταφεία πλοίων του Μπαγκλαντές

Stories 08.09.2024
Η ανθρώπινη εκμετάλλευση για φθηνά εργατικά χέρια δεν λέει να σταματήσει

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 08.09.2024
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Ήξερες ότι στην έρημο «φυτρώνουν» τριαντάφυλλα;

Περιβάλλον 08.09.2024
Τα «τριαντάφυλλα της ερήμου» είναι ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο

Σουηδία: H ιστορία της βασίλισσας των σκουπιδιών που δικάζεται στη μεγαλύτερη υπόθεση περιβαλλοντικού εγκλήματος

Περιβάλλον 08.09.2024
Ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα

Νέα Εποχή Χτες
Η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες χώρες, με μερικές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο