E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Βουτσάς: Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του – «Οι ατάκες του άφησαν εποχή»

«Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/2/2024 | 20:37

Κώστας Βουτσάς: Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του – «Οι ατάκες του άφησαν εποχή»

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια, μετά από νοσηλεία του στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η Φίνος Φιλμ τιμά τη μνήμη του με ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του στον ελληνικό κινηματογράφο, που αναρτήθηκε στο Instagram.

Στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση, αναφέρεται:

«Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τη σφραγίδα του σε κωμωδίες, οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία και προβάλλονται αδιάλειπτα από την μικρή οθόνη. Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες – τις περισσότερες που γύρισε ηθοποιός σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από την πρώτη του ταινία με τον Φίνο, «Η Κυρά μας η Μαμμή» (1958), ο Κώστας είχε το χάρισμα να ερμηνεύει αβίαστα, πληθωρικά και αληθινά. Η περίοδος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης ήρθε την δεκαετία του ΄60 όταν θα πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές κωμωδίες, με τις ατάκες του να αφήνουν εποχή: «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;», «Κααατίνα σαλααμάκι» και τόσες άλλες. Οι καρπαζιές που έριχνε στον Τζανετάκο και στον Τζεβελέκο δημιουργούν… «σχολή καρπαζιάς», ενώ η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο «Φσστ μποινγκ» στο μιούζικαλ «Κάτι να Καίει» προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.

Υποδύεται διάφορους τύπους ρόλων με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα και γίνεται ένας από τους μεγάλους σταρ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Μερικοί από τους ρόλους που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός φουκαράς στο «Ανθρωπάκι», ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη «Νύχτα Γάμου», ο τεμπέλης γιος στη «Χαρτοπαίχτρα», ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», ο μικροαπατεώνας στον «Γόη», ο Άραβας γιαλαντζί στον «Ξυπόλητο Πρίγκηψ», και φυσικά ο γιός Ράμογλου με το κότερο στο «Κορίτσια για Φίλημα».

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε μακριά μας και τον θυμόμαστε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από την διαδρομή του στην FF».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βασιλική Οικογένεια: Ο Χάρι και η Μέγκαν αποκαλύπτουν γιατί τα παράτησαν όλα

Celebrity Stories 10.04.2025
Τα άγνωστα παρασκήνια της αποχώρησής τους

Η Ντούα Λίπα πανηγύρισε τον θρίαμβο της Αρσεναλ επί της Ρεάλ στο Emirates

Tabloid Χτες
Η διάσημη ποπ σταρ παρακολούθησε δια ζώσης την αγαπημένη της ομάδα στο θρίαμβο επί της Ρεάλ

Γιάμαλη σε Ζαμπέτογλου: «Ήμουν συμβασιούχα των 800 ευρώ στην ΕΡΤ»

TV Buzz Χτες
«Θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση ΕΡΤ;», είπε η Αναστασία Γιάμαλη.

Κάγκελο η Καινούργιου με την Παπίλα: «Δέχθηκα αρνητική κριτική και από την εκπομπή σου»

TV Buzz Χτες
Με την Κατερίνα να «παγώνει» και να της λέει: « Από μένα;»

Εριέττα Κούρκουλου: «Τα παιδιά μας δεν ξέρουν τι είναι τα μακαρόνια με κιμά»

Tabloid Χτες
Στο The 2Night Show το βράδυ της Τρίτης (8/4) φιλοξενήθηκε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση

Έλενα Τοπαλίδου: «Έχω υπάρξει μπανάλ μάνα! Η σχέση με τον γιο μου…»

Tabloid Χτες
«Πιστεύω πολύ στο σeξ! Είμαι πολύ σωματικός άνθρωπος! Με αυτό λύνονται πολλά πράγματα»