E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πράσινος οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λαμία με «τανκ» τον Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε beast mode και δεν επηρεάζεται από τίποτα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2024 | 19:04

Πράσινος οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λαμία με «τανκ» τον Ιωαννίδη

Με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Φώτη Ιωαννίδη που δημιούργησε δύο γκολ και σκόραρε επιπλέον δύο, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα με 5-0 από τη Λαμία, τρεις μέρες πριν από το καθοριστικό ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Λαμία-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ είχε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της Λεωφόρου την προηγούμενη Κυριακή. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Ακαϊντίν με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης. Στο 20' ο Μπερνάρντ έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Βέρμπιτς.

Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου παρατάχθηκε με τον Κοσέλεφ στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερός ο Αμαράλ και ο Κορνέζος με τον Τζανετόπουλο οι δύο στόπερ. Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες στον άξονα του κέντρου. Τσιλούλης και Λέικ πίσω από τον Μάλτσι.

Η δημιουργία του Ιωαννίδη έβαλε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε beast mode και δεν επηρεάζεται από τίποτα. Ούτε και από την εμετική διασπορά ψευδών ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Έλληνας στράικερ όταν δεν σκοράρει, φορά την στολή του δημιουργού, είναι εξίσου εξαιρετικός και έξω από το «κουτί», οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 2-0 του ημιχρόνου.

Στο 23' διέσπασε από τον άξονα την άμυνα της Λαμίας, σέρβιρε στον Λημνιό, το σουτ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι για να σκοράρει σε κενή εστία ο Βέρμπιτς στη πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Ιωαννίδης είχε στείλει το... μήνυμα από το 4' όταν έστρωσε στον Μπακασέτα αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το γκολ, το «τριφύλλι» άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους και έψαξε το γκολ στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που πέτυχε στο 44'. Από εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης... χόρεψε τον Κορνέζο, πάτησε περιοχή και έδωσε την ασίστ στον «Μπάκα» που με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

«Πράσινος»... σίφουνας με show από Φώτη και Μπακασέτα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος φουριόζος και μέσα σε έξι λεπτά σκόραρε τρεις φορές και μετέτρεψε σε πάρτι μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή.

Στο 54' από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 3-0. Στο 57' ο Μπακασέτας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-0 και στο 60' ο Ιωαννίδης πήρε... παραμάζωμα την άμυνα της Λαμίας και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 5-0.

Οι «πράσινοι» διέλυσαν την Λαμία, δίνοντας την ευκαιρία στον Τερίμ να ξεκουράσει βασικούς ενόψει ΑΕΚ. Χουάνκαρ, Ακαϊντίν, Μπακασέτας, Ιωαννίδης πήγαν νωρίς νωρίς στον πάγκο.

Το «τριφύλλι» άφησε το πόδι από το γκάζι, με τα υπόλοιπα λεπτά του ματς να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η Λαμία προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής αλλά ο Λοντίγκιν με δύο σπουδαίες επεμβάσεις είπε «όχι» στον Τσιλούλη, όπως επίσης αρνήθηκε το γκολ και στον Βασιλαντωνόπουλο.

MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα αλλά οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο. Εκεί όπου του αρέσει. Ο Έλληνας επιθετικός διέλυσε την άμυνα της Λαμίας, έστησε πάρτι κανονικό. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πρώτο γκολ, έχει την ασίστ στο δεύτερο έπειτα από ατομική ενέργεια, σκόραρε το τρίτο και το πέμπτο τέρμα του Τριφυλλιού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τάσος Μπακασέτας. Στον... συναγωνισμό με τον Ιωαννίδη τα πήγε περίφημα και ήταν η απόδοσή του στην ίδια ευθεία. Με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0, από δική του εκτέλεση κόρνερ προήλθε το 3-0 και σκόραρε και το τέταρτο γκολ με δυνατό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Σούπερ εμφάνιση από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική συμπεριφορά της Λαμίας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστη και δεν βρήκε λύσεις στα προβλήματα που έβαζε συνέχεια ο Παναθηναϊκός και ειδικά ο Φώτης Ιωαννίδης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεαρός έπεσε από ύψος 25 μέτρων ‑ Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για την διάσωση του νεαρού

Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας

Ελλάδα Χτες
Η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας

Μεγάλη θλίψη – Γνωστή δημοσιογράφος πέθανε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα Χτες
Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας μέσω Facebook

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου και στα διόδια του Ρίο

Ελλάδα Χτες
Η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο - Τουλάχιστον 2.500 αυτοκίνητα ανά ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα

Πάσχα 2026: Ποια ημερομηνία θα εορταστεί του χρόνου

Ελλάδα Χτες
Πολύ νωρίτερα θα πέσει το Πάσχα το 2026

Ποιοι είναι οι 8 επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ανάμεσά τους δύο μαύροι και ένας Ασιάτης

Κόσμος Χτες
Η Καθολική Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναμονής και αποφάσεων - Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει τον επόμενο Ποντίφικα

Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Ποντίφικα

Κόσμος Χτες
Τι ισχύει από την ώρα του θανάτου μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του διαδόχου του

Αρης Μουγκοπέτρος: Υπέστη σοβαρό τραυματισμό από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα

Ελλάδα Χτες
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΚΑΤ

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ελλάδα Χτες
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Κόσμος Χτες
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025

Ηράκλειο: Μαζί με τον «Ιούδα», έκαψαν και κάδους απορριμμάτων, παγκάκια και φανάρια

Ελλάδα Χτες
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο συμβάν.