E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/5/2024 | 03:51

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά
Image by master1305 on Freepik

Mια κρίσιμη κίνηση στον κινεζικό λαϊκό χορό, είναι επίσης η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης σε παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών, αφήνοντας χιλιάδες από αυτά με βασικά ορθοπεδικά σοβαρά προβλήματα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η συντριπτική πλειονότητα των γονέων που προωθούν τα παιδιά τους προς τον λαϊκό χορό έχουν κατά νου το συμφέρον των απογόνων τους, ελπίζοντας να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και τη γενική τους υγεία, αλλά μελέτες έχουν βρει ότι μια συγκεκριμένη κίνηση που διδάσκεται σε σχολές λαϊκού χορού βάζει τη ζωή των παιδιών σε κίνδυνο!

Τα δεδομένα που αναλύθηκαν από την Κινεζική Ορθοπεδική Ένωση έδειξαν ότι το ποσοστό των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού που προκαλούνται από την οπίσθια κάμψη εκτινάχθηκε από μόλις 4% μεταξύ 1992 και 2002 σε 33,9% όλων των παιδικών κακώσεων σπονδυλικής στήλης μεταξύ 2015 και 2019. Άλλες αναφορές δείχνουν ότι, από το 2005  πάνω από 1.000 παιδιά έχουν μείνει παράλυτα αφού έκαναν οπίσθια κάμψη σε μαθήματα χορού, καθιστώντας αυτή την κίνηση τη μεγαλύτερη απειλή παράλυσης για τα μικρά παιδιά της Κίνας.

«Δεν συνιστάται οι δάσκαλοι χορού να ασκούν εξωτερική πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης ενός παιδιού, η οποία ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά μεταξύ 4 και 6 ετών, την ηλικιακή ομάδα που είναι πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς που σχετίζονται με τον χορό», δήλωσε ο Dong Daier, εκπαιδευτής στο Beijing Dance.

«Οι ριψοκίνδυνες κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης, δεν προορίζονται για αρχάριους και οι έμπειροι δάσκαλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Είναι θέμα κοινής λογικής. Η προπόνηση ευλυγισίας θα πρέπει να ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου, με μικρότερους χρόνους εξάσκησης και χαμηλότερη ένταση στα αρχικά στάδια».

Δυστυχώς, η δημοτικότητα του λαϊκού χορού στην Κίνα προσέλκυσε έναν μεγάλο αριθμό άπειρων δασκάλων που απλά δεν κατανοούν τους κινδύνους από τα μικρά παιδιά να κάνουν κινήσεις.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι ενώ οι σπονδυλικές στήλες των παιδιών είναι πράγματι πολύ εύκαμπτες, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον νωτιαίο μυελό, ο οποίος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο υπερβολικό τέντωμα που προκαλείται από σημαντικές αλλαγές στη στάση του σώματος.

«Για παράδειγμα, η σπονδυλική στήλη ενός νεογέννητου μπορεί να τεντωθεί και να επιμηκυνθεί έως και δύο ίντσες χωρίς να σπάσει. Ωστόσο, ο νωτιαίος μυελός μπορεί να αντέξει μόνο περίπου ένα τέταρτο της ίντσας», είπε ο Δρ Guo Xiaodong, διευθυντής Ορθοπαιδικής στο Wuhan Union Hospital, στο Sixth Tone. Περίπου το 70% των ασθενών με PAHSCI υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς για τους οποίους δεν υπάρχει θεραπεία, αφήνοντάς τους καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σύμφωνα με τον Δρ Guo, τα παιδιά που υποφέρουν από τραυματισμούς του μυελού της σπονδυλικής στήλης ενώ εξασκούνται στην πλάτη έχουν ένα «χρυσό παράθυρο» τεσσάρων ωρών για να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς, επειδή τα αρχικά συμπτώματα είναι μόνο ήπιος πόνος και ενόχληση, οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να ασκούν φυσική δραστηριότητα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο παράλυσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα θεωρία του Χάρβαρντ για το πως ξεκίνησε η ζωή

Νέα Εποχή 08.09.2024
Τι μπορεί να σημαίνει η νέα θεωρία

Yπάρχουν ακόμα video club στην Ελλάδα; Κι όμως ναι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 08.09.2024
Υπάρχουν ακόμα θαρραλέοι που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους; Yπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που προτιμούν τα DVD από τον ψηφιακό κόσμο;

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Stories 08.09.2024
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 08.09.2024
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Τα φθηνά και απάνθρωπα νεκροταφεία πλοίων του Μπαγκλαντές

Stories 08.09.2024
Η ανθρώπινη εκμετάλλευση για φθηνά εργατικά χέρια δεν λέει να σταματήσει

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 08.09.2024
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Ήξερες ότι στην έρημο «φυτρώνουν» τριαντάφυλλα;

Περιβάλλον 08.09.2024
Τα «τριαντάφυλλα της ερήμου» είναι ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο

Σουηδία: H ιστορία της βασίλισσας των σκουπιδιών που δικάζεται στη μεγαλύτερη υπόθεση περιβαλλοντικού εγκλήματος

Περιβάλλον 08.09.2024
Ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα

Νέα Εποχή Χτες
Η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες χώρες, με μερικές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο