E-Daily

«Στοιχειωμένα» ξενοδοχεία που μπορείς να επισκεφτείς και να ... διανυκτερεύσεις

Εσύ θα έμενες σε αυτά;

29/5/2024 | 00:30

Borgvattnet Haunted Vicarage

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να μένεις σε ένα στοιχειωμένο ξενοδοχείο, τώρα ίσως είναι η ευκαιρία σου να το μάθεις.

The Pfister Hotel 

Το Pfister Hotel άνοιξε το 1893 και είναι από τα πιο δημοφιλή στο Μιλγουόκι στις ΗΠΑ. Τουρίστες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν στο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο είναι γνωστό ότι στεγάζει ομάδες της Major League Baseball κατά τη διάρκεια της σεζόν τους. Κατά τη διάρκεια των ετών, αρκετοί παίκτες του μπέιζμπολ ισχυρίζονται ότι είχαν τρομακτικές εμπειρίες ενώ έμεναν στις εγκαταστάσεις. Από τα κινούμενα φώτα που περνούν μέσα από τα δωμάτια μέχρι το άκουσμα των χτυπημάτων και των βημάτων — δε λείπουν οι ιστορίες φαντασμάτων που ανατριχιάζουν τους πάντες.

Fairmont Banff Springs Hotel 

Χτισμένο το 1888 για να ενθαρρύνει τον δυτικό τουρισμό και να πουλήσει εισιτήρια τρένων, αυτό το ξενοδοχείο σε στιλ πύργου βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία δίπλα στα Βραχώδη Όρη στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ του Καναδά. Αλλά το Fairmont γίνεται λίγο πιο γοτθικό μόλις μπείτε μέσα – και δεν μιλάμε για την αρχιτεκτονική. Αρκετά φαντάσματα έχουν αναφερθεί ως τακτικοί θαμώνες, συμπεριλαμβανομένης μιας νύφης που υποτίθεται ότι έπεσε από την πέτρινη σκάλα κατά τη διάρκεια του γάμου της. Αλλά υπάρχει και ένα λιγότερο τραγικό πνεύμα: ο Sam the bellman, ο οποίος εργαζόταν στο ξενοδοχείο μέχρι το 1975 και ισχυρίστηκε ότι θα επέστρεφε για να στοιχειώσει τον κοινό.

Ξενοδοχείο Tulloch Castle

Το Tulloch Castle Hotel βρίσκεται στα Highlands της Σκωτίας και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και διαθέτει αυθεντικά τζάκια και αιωνόβια βιτρό. Μπορεί ακόμη και να υπάρχει ένα παρατεταμένο πνεύμα μιας από τις πρώην κυρίες του κάστρου, της Ελίζαμπεθ, αναφέρουν οι Yorkshire Times. Η Ελισάβετ φέρεται να βρήκε έναν πρόωρο θάνατο και το φάντασμά της (με το όνομα «Η Πράσινη Κυρία») εμφανιζόταν συχνά στους καλεσμένους. Υπάρχει επίσης ένα πορτρέτο της Ελισάβετ στην αρχαία Μεγάλη Αίθουσα του κάστρου και οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα μάτια της κινούνται σαν κακιά από επεισόδιο του Σκούμπι Ντου.

Parador de Jaén 

Σε ένα αραβικό φρούριο του 18ου αιώνα με θέα στο ανδαλουσιανό τοπίο, το Parador de Jaén έχει μερικές τρομακτικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα επιβλητικά τείχη του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ένας επισκέπτης στο δωμάτιο 22 ξύπνησε ένα βράδυ από τους ήχους μιας γυναίκας που κλαίει και κάποιου που χτυπούσε την πόρτα. Μια ομάδα ερευνητών παραφυσικών περιστατικών κλήθηκε για να ελέγξει το δωμάτιο έξω τη δεκαετία του 1980 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δωμάτιο ήταν στοιχειωμένο από το πνεύμα μιας νεαρής γυναίκας που είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς στο φρούριο πριν από αρκετούς αιώνες. Το δωμάτιο παρέμεινε ήσυχο μετά από την έρευνα, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη ιστορία φαντασμάτων γύρω από αυτά τα μέρη. Λέγεται επίσης ότι το ξενοδοχείο στοιχειώνεται από το πνεύμα της «Τρομερής Σαύρας», το παρατσούκλι ενός κρατούμενου που πέθανε από την πείνα ενώ ήταν κλεισμένος στο φρούριο.

Borgvattnet Haunted Vicarage 

Περίεργα πράγματα έχουν σημειωθεί σε αυτό το πάρκο, που χτίστηκε αρχικά το 1876 στη Σουηδία. Η γκρίζα ξύλινη κατασκευή τώρα χρησιμεύει ως bed and breakfast σε μια αγροτική περιοχή με snowmobiling, ψάρεμα και... όχι πολλά άλλα. Οι κάτοικοι του Borgvattnet ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν βήματα, μουσική και τον ήχο τριών κυριών που κλαίνε που έρχονται από το πανδοχείο, και οι ιδιοκτήτες ανταμείβουν τους επισκέπτες με ένα πιστοποιητικό που λέει ότι τα κατάφεραν να περάσουν τη νύχτα εκεί!