E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: «Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες»

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2024 | 15:58

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: «Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες»

«Το κράτος δεν εκβιάζεται» δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχει όντως έλλειμμα αναισθησιολόγων στο Αγλαΐα Κυριακού. Τον Μάιο δυο αναισθησιολόγοι παραιτούνται. Εμείς προχωρήσαμε σε προκηρύξεις θέσεων. Όμως, οι γιατροί του Αγλαΐα Κυριακού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Θυμίζω ότι σύσσωμη η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί πως τα χειρουργεία μπορούν να γίνουν κανονικά, αλλά οι γιατροί κάνουν στάση εργασίας. Το δικαστήριο κρίνει την στάση παράνομη και καταχρηστική. Ωστόσο, οι αναισθησιολόγοι προβαίνουν σε νέα στάση εργασίας, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν κάπου 3.000 χειρουργεία. Πλέον, δεν αποκλείω καθόλου τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κράτος δεν απειλείται. Στον ιδιωτικό τομέα οι απολαβές των αναισθησιολόγων είναι πιθανό να φτάσουν τα 12.000 ευρώ. Όμως το κράτος δεν μπορεί να δώσει 12.000 ευρώ, δίνει περίπου 3.000 ευρώ μαζί με τις εφημερίες. Με τα απογευματινά χειρουργεία οι γιατροί μπορούν να αυξήσουν τις απολαβές τους. Αλλά, εάν αυξήσουμε τις αποδοχές των αναισθησιολόγων, θα διαμαρτυρηθούν και οι υπόλοιποι γιατροί. Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών. Οι αγώνες δεν κερδίζονται στην πλάτη των πολιτών και των παιδιών. Και προσθέτω πως προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις αναισθησιολόγων για τις θέσεις που αποβαίνουν άγονες.

«Προσθέτουμε εισόδημα στους γιατρούς με τα απογευματινά χειρουργεία. Προτάσσουμε τη λογική και τη συνεργασία, αλλά μια κυρία γιατρός λέει πως ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος. Τι συζήτηση μπορεί να κάνω; Υπάρχει περιθώριο συνεννόησης; αν και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρω λύση», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκοτώθηκε 12χρονος σε σχολική εκδρομή: Έπεσε δέντρο στο κεφάλι του

Ελλάδα Χτες
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε, όταν έπεσε πάνω στο κεφάλι του ένα δέντρο, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, σε πάρκο

Αλεξανδρούπολη: «Το έχουν πειράξει το παιδί» ‑ Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 5χρονου για τον βιασμό

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατέρα, το παιδί του είπε όσα συνέβησαν στο νηπιαγωγείο, δηλαδή ότι δυο 5χρονοι συμμαθητές του στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τον κακοποίησαν

Παραλίγο τραγωδία στη Βάρκιζα: Ηλικιωμένη οδηγός εισέβαλε με το αυτοκίνητο σε παιδική χαρά

Ελλάδα Χτες
Ευτυχώς από το απίστευτο ατύχημα στην παιδική χαρά της Βάρκιζας, δεν προέκυψε τραυματισμός

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατo του Νασράλα – Πώς οι ισραηλινοί έφτασαν στα ίχνη του

Κόσμος Χτες
Χρειάστηκε να ισοπεδώσουν επτά κτίρια στην περιοχή που κρυβόταν

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρίζουμε τους δείκτες του ρολογιού

Ελλάδα Χτες
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

Κόσμος Χτες
Νεκρός και ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης

Απίστευτο: H έρημος Σαχάρα πρασινίζει

Κόσμος Χτες
Οι εικόνες από τον δορυφόρο MODIS της NASA αποκάλυψαν μέρος αυτού του πρασινίσματος

Κέρκυρα: Με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας το ζευγάρι ‑ Αλληλομηνύσεις για ξυλοδαρμούς, εξύβριση

Ελλάδα Χτες
Η τεταμένη σχέση των δύο συζύγων φαίνεται να ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια και συχνά κατέληγαν στο αστυνομικό τμήμα

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος, στενός φίλος του Σπύρου Μπιμπίλα