E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το «κανόνι» της FTI: «Φέσι» 1,8 εκατ. ευρώ σε 300 ξενοδοχεία και χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες

Aναστάτωση σε χιλιάδες εργαζομένους και τουρίστες, έχει προκαλέσει η είδηση της αίτησης πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2024 | 21:05

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το «κανόνι» της FTI: «Φέσι» 1,8 εκατ. ευρώ σε 300 ξενοδοχεία και χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες
X - VisitGreecegr

Ως ένα «μεγάλο πλήγμα» αλλά όχι τόσο ισχυρό όπως η πτώχευση της βρετανικής Thomas Cook το 2019 περιγράφουν παράγοντες του ελληνικού τουρισμού την πτώχευση του τρίτου μεγαλύτερου tour operator στην Ευρώπη, FTI Touristik.

Tεράστια ανησυχία και αναστάτωση σε χιλιάδες εργαζομένους και τουρίστες, έχει προκαλέσει η είδηση της αίτησης πτώχευσης του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία, FTI.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού καθώς βασικό μέλημα είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν έλθει με τον γερμανικό Tour Operator.

Ηδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία FTI.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα οι ξενοδόχοι της χώρας που τους φιλοξενούν στην Ελλάδα, με ίδια έξοδα θα φροντίσουν την μεταφορά τους στα ελληνικά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον FTI, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του FTI.


Άλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Ελληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων. Ωστόσο υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Κόσμος Χτες
Ο Χασάν Νασράλα κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για το μπαράζ επιθέσεων με τους 20 νεκρούς και τους 450 τραυματίες μέσα σε δύο μέρες.

Κρήτη: Ανατροπή με τον κτηνοτρόφο ‑ Ο λόγος που το έκοψαν τη γλώσσα και η άγνωστη βεντέτα 10ετίας

Ελλάδα Χτες
Απίστευτο το πώς κάποιος για 10 χρόνια κρατούσε βεντέτα στον άτυχο άνδρα

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία από τη Χαλκιδική ‑ Το στίγμα του κινητού του

Ελλάδα Χτες
Το τελευταίο διάστημα φαινόταν προβληματισμένος, σαν κάτι να τον απασχολούσε.

Μύκονος: Φοροκαμπάνα σχεδόν 1 εκατ. ευρώ μέσω Airbnb που δεν δηλώθηκαν

Ελλάδα Χτες
Ο διαχειριστής αναρτούσε τα επίμαχα ακίνητα σε ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς την υποχρεωτική αναγραφή αριθμών εγγραφής στο μητρώο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα τρόφιμα

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τα επίφοβα κατεψυγμένα ορτύκια.

Χαλκιδική: Έστειλαν αστυνομία να διώξει 10χρονη από σχολείο επειδή δε «χωρούσε» στην τάξη

Ελλάδα Χτες
να απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στα Σήμαντρα

Τουρκία: Φόβος μετά τις φονικές εκρήξεις στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
στρατός χρησιμοποιεί μόνο ντόπια συστήματα επικοινωνίας

ΗΠΑ: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η 14χρονη αποπειράθηκε να δολοφονήσει την ίδια μέρα και τον πατριό της