E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τάσος Μπιρσίμ: Πέθανε ο προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

O Τάσος Μπιρσίμ ήταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης του Ant1, Mega και ΣΚΑΪ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα

Δημοσίευση 6/6/2024 | 08:27

Τάσος Μπιρσίμ: Πέθανε ο προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Πέθανε ο προσωπικός σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου Τάσος Μπιρσίμ. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο γιος του Στάμος Μπιρσίμ.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Καληνύχτα πατέρα.

Άντεξες. Θαρραλέα πολέμησες και μέχρι την τελευταία πνοή σου η κάμερά σου σταθερή. Θετική. Φωτεινή. Όπως και η ζωή σου, η καριέρα σου. Η οικογένειά σου. Όλους τους αγκάλιαζες με την πιο μεγάλη προστατευτική αγκαλιά. Να τους καθοδηγήσεις. Να τους αγαπήσεις. Να τους συμβουλέψεις.
Ώρα να ξεκουραστείς πατέρα. Αντίο…
Σήμερα 5/6/2024 έφυγε από την ζωή ο Τάσος Μπιρσίμ, ο πολυαγαπημένος σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Με βαθύτατη θλίψη, ο Στάμος και η Μαρουσώ Μπιρσίμ με την οικογένεια Τάσου Μπιρσίμ ανακοινώνει ότι ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, Τάσος Μπιρσίμ, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 18:55. Η εξόδιος ακολουθία και αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980. ΄Ήταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης του Ant1, Mega και ΣΚΑΙ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα.
Με αριθμό μαθητικού μητρώου 1 το 1965 στην Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης Π.ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ο Τάσος Μπιρσίμ άρχιζε στα τέλη της δεκαετίας του '60 μια παθιασμένη καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το 2001, την Τελετή Millennium - "Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης”, τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.
Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο "ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ” στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.
Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση , σκηνοθεσία , μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.
Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από το αγαπημένο του Λεωνίδιο στην Αρκαδία, πριν δυο χρόνια, η Ειρήνη Νικολοπούλου έγραψε:
"Ο Τάσος δεν έγινε πλούσιος γιατί δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα, αλλά εστίαζε με πάθος σε ότι κι αν έκανε.
Κι αν ο θρύλος τον θέλει να πολλαπλασίαζε με τους φακούς, τις εντολές του στις κάμερες και τα κουμπιά του στην κονσόλα του control room της ΕΡΤ, τους οπαδούς των συγκεντρώσεων των πρώτων ετών του ΠΑΣΟΚ, που του έφερε φήμη και τον καθιέρωσε ως μάγο της τηλεσκηνοθεσίας, η αλήθεια είναι αυτή: Ο Τάσος παρέμεινε απλός, ταπεινός, ψυχούλα, άνθρωπος πάνω απ’ όλα με ζεστασιά, γλυκομίλητος και άντρας από βελούδο."
Στο παρακάτω link μια ματιά πίσω από τις κάμερες του Τάσου Μπιρσίμ κατά την συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη που σκηνοθέτησε με πολύ αγάπη κάτω από την σκιά της Ακρόπολης στο Ηρώδειο τον περασμένο Οκτώβρη (μουσική - συναυλία πνευματικά δικαιώματα Σταμάτη Σπανουδάκη)».

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπιρσίμ

O Τάσος Μπιρσίμ ήταν στο επίκεντρο της θεμελίωσης και δημιουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης του Ant1, Mega και ΣΚΑΪ στην Ελλάδα μέχρι και πρόσφατα.

Με αριθμό μαθητικού μητρώου 1 το 1965 στην Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης Π.ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ο Τάσος Μπιρσίμ άρχιζε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium – «Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης», τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ» στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατo του Νασράλα – Πώς οι ισραηλινοί έφτασαν στα ίχνη του

Κόσμος 28.09.2024
Χρειάστηκε να ισοπεδώσουν επτά κτίρια στην περιοχή που κρυβόταν

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρίζουμε τους δείκτες του ρολογιού

Ελλάδα 28.09.2024
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

Κόσμος 28.09.2024
Νεκρός και ο διοικητής του νότιου μετώπου της οργάνωσης

Απίστευτο: H έρημος Σαχάρα πρασινίζει

Κόσμος 28.09.2024
Οι εικόνες από τον δορυφόρο MODIS της NASA αποκάλυψαν μέρος αυτού του πρασινίσματος

Κέρκυρα: Με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας το ζευγάρι ‑ Αλληλομηνύσεις για ξυλοδαρμούς, εξύβριση

Ελλάδα 28.09.2024
Η τεταμένη σχέση των δύο συζύγων φαίνεται να ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια και συχνά κατέληγαν στο αστυνομικό τμήμα

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος

Ελλάδα 28.09.2024
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Ηλιόπουλος, στενός φίλος του Σπύρου Μπιμπίλα

Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκαν ρούχα με αίμα και ένα μαχαίρι ‑ Πού στρέφονται οι Αρχές

Ελλάδα 28.09.2024
Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί - Το χρονικό της τραγωδίας και η ενδοοικογενειακή βία

Γλυφάδα: «Υπήρχε ενήλικας που έδινε εντολές ‑ Φώναζαν Fight Fight!» ‑ Τι λέει ο πατέρας της 14χρονης

Ελλάδα 28.09.2024
Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα έρχονται στο φως

Μαρινέλλα: Σταθερή και κρίσιμη η κατάστασή της – Κομβικό το βράδυ του Σαββάτου

Ελλάδα 28.09.2024
Οι επόμενες ώρες παραμένουν κρίσιμες για τη Μαρινέλλα με τους γιατρούς να διατηρούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία

Τραγωδία στη Λευκάδα: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και σκοτώθηκε σε τροχαίο μία μέρα μετά

Ελλάδα 28.09.2024
Ο 54χρονος οδηγούσε ένα δίκυκλο όταν συγκρούστηκε με φορτηγό

Σοκ στην Κέρκυρα: Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος ‑ Πώς τον βρήκαν η σύζυγος και η 11χρονη κόρη του

Ελλάδα 28.09.2024
Ο 68χρονος έχει τραύμα στον ώμο από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόνατα από μαχαίρι

Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα – Νεκρός θεωρείται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Κόσμος 28.09.2024
Οι IDF πραγματοποίησαν νέο κύμα επιδρομών στην κοιλάδα Μπέκαα