Μητσοτάκης: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία ‑ Στην πολιτική δεν πρόκειται να σε συμπαθούν όλοι»
«Πρέπει να δεχτείς αυτήν την πραγματικότητα»
Δημοσίευση 7/6/2024 | 13:12
Μία διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την πολιτική και τη ψυχοθεραπεία.
Συνέντευξη στον Γιάννη Σαρακατσάνη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις ευρωεκλογές, μιλώντας μεταξύ άλλων για την επιλογή κάποιου να ασχοληθεί με την πολιτική και το ότι και ο ίδιος έκανε ψυχοθεραπεία.
Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που αναρτήθηκε στο Youtube, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Όταν πολιτεύεσαι, ξεκινάς με μία βασική αρχή: Δεν πρόκειται να σε συμπαθούν και να σε αγαπούν όλοι. Πρέπει να το δεχτείς μέσα σου. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις πολιτική και να σε αγαπούν όλοι τότε έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα».
Ακόμα, συνέχισε: «Από τη φύση σου κάνεις συγκεκριμένες επιλογές, με τις οποίες πολλοί άνθρωποι μπορεί να είναι αντίθετοι και υπάρχουν και στην πολιτική προκαταλήψεις, στερεότυπα, παράγει έντονα συναισθήματα η πολιτική και όπως παράγει έντονα θετικά συναισθήματα θα παράγει και έντονα αρνητικά συναισθήματα».
«Πρέπει να δεχτείς αυτήν την πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται και στις εκλογές. Δεν σε ψηφίζουν όλοι», σημείωσε παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας:
«Εγώ θα έλεγα ότι είμαι ευτυχής, γιατί κατάφερα να κερδίσω τις εκλογές με πολύ υψηλά ποσοστά, γιατί αυτό μού δίνει πολύ μεγάλη ικανοποίηση, αλλά και τη νομιμοποίηση, τη δημοκρατική νομιμοποίηση να είμαι πρωθυπουργός. Το 41% δεν είναι ένα ποσοστό αλαζονείας, αλλά είναι το ποσοστό το οποίο μάς έδωσε ο ελληνικός λαός. Αν δεν τού αρέσαμε θα μάς έδινε 21% ή 31%».
Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έκανε ψυχοθεραπεία: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και θεωρώ ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή του δεν θα πρέπει να ντρέπεται να λέει ότι κατά καιρούς μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού».
Ακόμα είπε: «Κι αν για κάτι χαίρομαι είναι ότι τα νέα παιδιά αντιμετωπίζουν την ανάγκη να ζητήσουν συμβουλές και την ψυχική τους υγεία με πολύ μεγαλύτερο θάρρος απ' ότι η προηγούμενη γενιά».
«Η δικιά μας δουλειά είναι να παρέχουμε το πλαίσιο της υποστήριξης, είτε μιλάμε για ένα ψυχολόγο σε ένα σχολείο, είτε μιλάμε για ειδικούς ψυχικής υγείας, ώστε να μπορούν να ξέρουν τα παιδιά ότι θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.