E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα

Eίναι ο μόνος από τα δεκατρία μέλη του πληρώματος που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει να απολογείται

Δημοσίευση 26/6/2024 | 16:59

Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα

Μαραθώνια εξελίσσεται η απολογία του καπετάνιου της θαλαμηγού Περσεφόνη, ενώπιον του ανακριτή Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο μόνος από τα δεκατρία μέλη του πληρώματος που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει να απολογείται, ενώ όλοι μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά στις 8 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα της θαλαμηγού αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς από τη θαλαμηγό Περσεφόνη εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι 13 συλληφθέντες πέρασαν για δεύτερη φορά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου από όπου την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών.

Την ίδια ώρα, οι περίπου 15 επιβάτες της θαλαμηγού, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο.

Η υπόθεση ήρθε στο "φως" μετά τη μαρτυρία ενός καπετάνιου ο οποίος βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος και κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Ύδρας πως άκουσε δυνατούς κρότους, είδε μια λάμψη και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε η φωτιά στο νησί.

Το επόμενο πρωί, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στην Βουλιαγμένη όπου παρέμεινε αγκυροβολημένο επί ώρες ενώ οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλεξαν καταθέσεις τόσο από το πλήρωμα όσο και από τους επιβάτες.

Στη συνέχεια, οι Αρχές οδήγησαν το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και πραγματοποιήσαν έλεγχο εντός τους σκάφους αναζητώντας αφενός τα σωστικά μέσα και τις φωτοβολίδες και αφετέρου τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι επιβάτες με τον πλοιοκτήτη.

Μετά την έρευνα, στελέχη του Λιμενικού οδήγησαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού όπου τους συνέλαβαν ενώ κατασχέθηκε και το πολυτελές σκάφος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας

Ελλάδα 21.04.2025
Η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας

Μεγάλη θλίψη – Γνωστή δημοσιογράφος πέθανε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα 21.04.2025
Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας μέσω Facebook

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου και στα διόδια του Ρίο

Ελλάδα 21.04.2025
Η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο - Τουλάχιστον 2.500 αυτοκίνητα ανά ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα

Πάσχα 2026: Ποια ημερομηνία θα εορταστεί του χρόνου

Ελλάδα 21.04.2025
Πολύ νωρίτερα θα πέσει το Πάσχα το 2026

Ποιοι είναι οι 8 επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ανάμεσά τους δύο μαύροι και ένας Ασιάτης

Κόσμος 21.04.2025
Η Καθολική Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναμονής και αποφάσεων - Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει τον επόμενο Ποντίφικα

Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Ποντίφικα

Κόσμος 21.04.2025
Τι ισχύει από την ώρα του θανάτου μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του διαδόχου του

Αρης Μουγκοπέτρος: Υπέστη σοβαρό τραυματισμό από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα

Ελλάδα 21.04.2025
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΚΑΤ

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ελλάδα 21.04.2025
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Κόσμος 21.04.2025
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025

Ηράκλειο: Μαζί με τον «Ιούδα», έκαψαν και κάδους απορριμμάτων, παγκάκια και φανάρια

Ελλάδα 21.04.2025
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο συμβάν.