E-Daily

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πόσο κοστίζει μια εξόρμηση σε beach bar της Χαλκιδικής;

Τι τιμές παίζουν σε ξαπλώστρες, καφέδες, σνακ στα beach bar της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και στις αρχές του 3ου ποδιού;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

29/6/2024 | 00:00

Unsplash

Η Χαλκιδική, με τις μαγευτικές της παραλίες και τα καταγάλανα νερά, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2024, τα beach bars της περιοχής υπόσχονται να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους, αλλά πόσο κοστίζει άραγε μια μέρα χαλάρωσης σε ένα από αυτά τα δημοφιλή στέκια;

Είσοδος και Κράτηση

Τα περισσότερα beach bars στη Χαλκιδική λειτουργούν με σύστημα κράτησης για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, ειδικά κατά τους μήνες της υψηλής τουριστικής περιόδου. Το κόστος για ένα σετ με 2 ξαπλώστρες και ομπρέλα στο πρώτο πόδι κυμαίνεται από 30 ευρώ, ανάλογα με την τοποθεσία και τις παροχές του beach bar. Σε πιο πολυτελή και δημοφιλή beach bars, η τιμή μπορεί να φτάσει τα 80 ευρώ ή και περισσότερο, καθώς εξαρτάται από τη σειρά που θα βρίσκεται η ομπρέλα. Παρόμοιες είναι και οι τιμές στο 2ο πόδι, τη Σιθωνία, όπου πολλά beach bar έχουν κόστος από 20 ευρώ τις πιο φθηνές ξαπλώστρες και μπορούν να φτάσουν έως 80 ευρώ, ανάλογα με την τοποθεσία και το beach bar. Και στα δυο πόδια, ορισμένα beach bar έχουν ως κανόνα την ελάχιστη χρέωση ανά άτομο, αντί για πληρωμή της ξαπλώστρας ή του σετ. Εδώ οι τιμές κυμαίνονται από 10 ευρώ στα πιο οικονομικά beach bar έως και 40 ευρώ στα πιο lux. Όσον αφορά το 3ο πόδι, τα beach bar είναι σαφώς λιγότερα με πολλά από αυτά να μην έχουν καμία χρέωση για τις ξαπλώστρες και καθόλου ελάχιστη κατανάλωση κατ' άτομο.

Κατανάλωση

Οι τιμές για τα ποτά και τα σνακ στα beach bars της Χαλκιδικής το καλοκαίρι του 2024 ποικίλλουν, αλλά κατά μέσο όρο μπορείτε να υπολογίζετε τα εξής:

  • Καφές: 4-7 ευρώ
  • Μπύρα: 5-9 ευρώ
  • Κοκτέιλ: 9-13 ευρώ
  • Αναψυκτικά: 4-8 ευρώ
  • Σνακ (όπως τοστ ή σάντουιτς): 6-12 ευρώ
  • Μερίδες φαγητού (όπως σαλάτες ή ελαφριά γεύματα): 11-18 ευρώ

Συνολικό Κόστος

Για μια τυπική εξόρμηση σε ένα beach bar της Χαλκιδικής το καλοκαίρι του 2024, ένα ζευγάρι θα πρέπει να υπολογίσει περίπου τα εξής:

  • Κράτηση δύο ξαπλωστρών με ομπρέλα: 20-80 ευρώ
  • Δύο καφέδες: 8-14 ευρώ
  • Δύο μπύρες ή κοκτέιλ: 10-26 ευρώ
  • Δύο σνακ ή ελαφριά γεύματα: 10-35 ευρώ

Άρα, συνολικά, η δαπάνη μπορεί να κυμαίνεται από 48 έως 155 ευρώ για μια μέρα χαλάρωσης στη θάλασσα. Φυσικά, το τελικό ποσό εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και την κατανάλωση του κάθε επισκέπτη.

Μια εξόρμηση σε ένα beach bar της Χαλκιδικής το καλοκαίρι του 2024 αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά έρχεται με το ανάλογο κόστος. Η ακρίβεια στα beach bars της Χαλκιδικής αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης, καθώς οι τιμές για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται μπορούν να είναι αρκετά υψηλές. Παρά τις υψηλές τιμές, πολλοί επισκέπτες θεωρούν ότι η εμπειρία και η ποιότητα των υπηρεσιών αξίζουν το κόστος, ενώ η πανέμορφη τοποθεσία και η ατμόσφαιρα των beach bars προσθέτουν αξία στην εξόρμηση.