E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 διάσημοι που πέθαναν πριν τα 30

Έσβησαν πολύ νωρίς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2024 | 00:15

5 διάσημοι που πέθαναν πριν τα 30
@Nextweb Studio

Οποιοσδήποτε θάνατος είναι τραγικός και αποκαρδιωτικός για την οικογένεια και τους φίλους ενός ατόμου. Ωστόσο, όταν ένα αστέρι πεθαίνει πριν από την τρυφερή ηλικία των 30, χτυπά λίγο πιο δυνατά.

 Πολλοί από αυτούς φαινομενικά είχαν έναν μακρύ δρόμο επιτυχίας ακόμα μπροστά τους, αλλά η μοίρα παρενέβη και άλλαξε την πορεία της διαδρομής τους. Υπάρχει ήδη ένας μακρύς κατάλογος με διάσημους που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών, ένα διαβόητο κλαμπ για όλους τους λάθος λόγους, αλλά υπάρχει επίσης ένας αριθμός ανθρώπων που δεν έφτασαν σε αυτό το ορόσημο ή «έφυγαν» αμέσως μετά.

Για κάποιον σαν τον Μπράντον Λι, οι συνθήκες του θανάτου του συνδέθηκαν με την κληρονομιά της ταινίας που δούλευε εκείνη την εποχή. Υπάρχει το επιχείρημα ότι έκανε δημοφιλες το «The Crow» του Alex Proyas ενώ χρησίμευσε ως τελευταίος φόρος τιμής όχι μόνο στον χαρακτήρα Eric Draven αλλά και στον ίδιο τον Λι.

Ποτέ δεν είναι εύκολο να κοιτάξεις τον θάνατο, ειδικά όταν αφορά ανθρώπους που έφυγαν πολύ νωρίς. Ωστόσο, δείτε το αυτό ως μια υπενθύμιση ότι ο χρόνος δεν υπόσχεται σε κανέναν και ότι η ζωή έχει μια απροσδόκητη ημερομηνία λήξης, γι' αυτό να αγαπάτε κάθε δευτερόλεπτο.

Μπράντον Λι

Ο γιος του θρύλου των πολεμικών τεχνών και της υποκριτικής Μπρους Λι, ο Μπράντον Λι, ακολούθησε τα βήματα του διάσημου πατέρα του παίζοντας στον κινηματογράφο. Ο Λι έκανε όνομα σε ταινίες δράσης όπως το "Showdown in Little Tokyo" του 1991 και το "Rapid Fιre" του 1992. Ο ρόλος του Eric Draven στο «The Crow» του 1994 του πρόσφερε κάτι διαφορετικό – την ευκαιρία να επιδείξει τους υποκριτικούς του μυς ως χαρακτήρας κόμικ σε μια τραγική ιστορία για το θάνατο, την εκδίκηση και την αναγέννηση. Ωστόσο, ένα ατύχημα στο γύρισμα στοίχισε τη ζωή του σε ηλικία 28 ετών στις 31 Μαρτίου 1993.

Η σκηνή δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο σε μια ταινία δράσης. Ο Λι μπήκε σε ένα δωμάτιο με μια τσάντα παντοπωλείου και ο συμπρωταγωνιστής του Michael Massee, ο οποίος υποδύεται τον Funboy στην ταινία, πυροβόλησε από απόσταση στον Λι με το όπλο του διαμετρήματος 0,44. Στην τσάντα του παντοπωλείου, ο Λι κουβαλούσε μια συσκευή ειδικών εφέ, την οποία και θα πυροδοτούσε για επιπλέον θέαμα. Ο Λι έπεσε επίσης στο πάτωμα, όπως ζητήθηκε στη σκηνή, αλλά δεν σηκώθηκε. Τα μέλη του πληρώματος έσπευσαν να ελέγξουν και παρατήρησαν ότι αιμορραγούσε, έτσι κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Ο Λι πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Η αλήθεια για τον θάνατο του Μπράντον Λι ήταν ότι το όπλο ήταν ακατάλληλα γεμάτο, κάτι που η αστυνομία απέδωσε σε αμέλεια. Μια σπασμένη μεταλλική άκρη από μια ψεύτικη σφαίρα είχε παραμείνει στην θαλάμη, οπότε όταν ο Massee πυροβόλησε με το όπλο, κατέληξε να τρυπήσει το σώμα του ηθοποιού.

Αλία

Στη βιομηχανία του θεάματος, η Αλία θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι σαν διπλή απειλή. Όχι μόνο ήταν μια ταλαντούχα τραγουδίστρια που μπορούσε να καυχιόταν για αξιομνημόνευτα σινγκλ όπως το "Try Again" και "More Than a Woman", αλλά ήταν επίσης ένα ανερχόμενο αστέρι στον κινηματογράφο. Οι θαυμαστές της δράσης τη θυμούνται για την εμφάνισή της με τον Jet Li στο «Romeo Must Die», ενώ οι λάτρεις του τρόμου θυμούνται την ερμηνεία της ως η σαγηνευτική βρικόλακας Akasha στο «Queen of the Damned» (το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα από τα μεγαλύτερα nu metal εμπνευσμένα σάουντρακ όλων των εποχών).

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι πώς τα κατάφερε όλα αυτά μέχρι τη νεαρή ηλικία των 22 ετών. Πιο τρομακτικό, φαίνεται ότι η Αλία (Aaliyah) είχε προβλέψει τον θάνατο της. Στις 25 Αυγούστου 2001, η ίδια και αρκετοί άλλοι πήραν σε ένα ναυλωμένο αεροπλάνο από τις Μπαχάμες στη Φλόριντα. Ωστόσο, το αεροσκάφος συνετρίβη και οι επιβάτες του σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης. Μια έρευνα που διεξήχθη μετά τη συντριβή διαπίστωσε ότι το αεροπλάνο ήταν 320 κιλά πάνω από το κανονικό του βάρος.

Σύμφωνα με τον Δρ Giovander Raju (μέσω του Billboard), ο οποίος διεξήγαγε την αυτοψία στην Αλία, η τραγουδίστρια υπέστη εγκαύματα και τραύμα στο κεφάλι της. «Η Aaliyah έπεσε σε τέτοια κατάσταση σοκ, που ακόμα κι αν είχε επιζήσει από τη συντριβή, η ανάκαμψη θα ήταν σχεδόν αδύνατη», πρόσθεσε ο Δρ Raju.

Μπραντ Ρένφρο

Ως παιδί - ηθοποιός, ο Μπραντ Ρένφρο ανέβασε γρήγορα τον εαυτό του στη σκηνή στο «The Client» του Joel Schumacher. Για τον ρόλο του Mark Sway, οι σκηνοθέτες ήθελαν ένα νεαρό αστέρι που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τις πιο σκληρές πτυχές του προβληματικού χαρακτήρα και το βρήκαν στον τότε ανεκπαίδευτο ηθοποιό, ο οποίος θάμπωσε τυος πάντες από την οντισιόν μέχρι το τέλος. Η εξαιρετική ερμηνεία του Ρένφρο στο θρίλερ του 1994 ξεκίνησε το ταξίδι του στο Χόλιγουντ, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί σε αξιόλογες ταινίες όπως οι «Sleepers» και «Apt Pupil».

Η καριέρα του φρέναρε καθώς έγινε έφηβος, περνώντας στη λάθος πλευρά του νόμου για πολλές συλλήψεις και υψηλού προφίλ ζητήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, το πρωί της 15ης Ιανουαρίου 2008, στο διαμέρισμα του Ρένφρο στο Λος Άντζελες, οι φίλοι του τον βρήκαν να μην αναπνέει και κάλεσαν ιατρική βοήθεια. Ο Ρένφρο επιβεβαιώθηκε πως ήταν νεκρός λίγο αργότερα. Ήταν μόλις 25 ετών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, Κρεγκ Χάρβεϊ (μέσω των Los Angeles Times), ο Ρένφρο πέθανε από «οξεία τοξίκωση από ηρωίνη/μορφίνη». Ωστόσο, κρίθηκε τυχαίος θάνατος.

Αβίτσι

Ο Σουηδός μουσικός Tim Bergling, πιο γνωστός ως Αβίτσι (Avicii), καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο hot DJ στο EDM τη δεκαετία του 2010. Από τις περιοδείες στις μεγάλες πόλεις μέχρι και τη συνεργασία για το επίσημο τραγούδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ο Αβίτσι δεν φώτισε μόνο τις πίστες αλλά και ενθουσίασε το κοινό σε όλο τον κόσμο. Το 2016 ανακοίνωσε απροσδόκητα την αποχώρησή του από τις περιοδείες. Σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το έκανε, λέγοντας ότι το έκανε για τη δική του υγεία. «Η σκηνή δεν ήταν για μένα», πρόσθεσε. «Δεν ήταν ποτέ τα σόου και η μουσική. Ήταν πάντα τα άλλα πράγματα που τα περιέβαλλαν που δεν μου έρχονταν φυσικά».

Στις 20 Απριλίου του 2018, ο Αβίτσι πέθανε. Δεν δόθηκαν αμέσως οι τραγικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του, εκτός από το ότι βρισκόταν στο Ομάν όταν συνέβη. Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση λίγες μέρες αργότερα, θυμώμενη τη ζωή και τα επιτεύγματά του, αλλά και μιλώντας για το πρόσωπο πίσω από τη μουσική. Μέρος της επιστολής έγραφε: «Πάλεψε πραγματικά με τις σκέψεις του για το νόημα, τη ζωή, την ευτυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Ήθελε να βρει την ειρήνη. Ο Τιμ δεν ήταν φτιαγμένος για την επιχειρηματική μηχανή στην οποία βρέθηκε, ήταν ευαίσθητος τύπος που αγαπούσε τους θαυμαστές του αλλά απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας». Ο Αβίτσι ήταν 28 ετών.

Σάρον Τέιτ

Αναμφισβήτητα, η δολοφονία της Σάρον Τέιτ παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς δολοφονίες που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ μέχρι τον πυρήνα του. Η Τέιτ και τέσσερα άλλα άτομα δολοφονήθηκαν στο σπίτι της στο Λος Άντζελες στις 9 Αυγούστου του 1969, από τα μέλη της διαβόητης οικογένειας Μάνσον. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, Δρ Thomas T. Noguchi, η 26χρονη Τέιτ μαχαιρώθηκε επανειλημμένα, πετσοκόφτηκε και κρεμάστηκε από τους δράστες. Ο Δρ Νογκούτσι πρόσθεσε: «Η γνώμη μου ήταν - και η γνώμη μου εξακολουθεί να είναι η ίδια - ότι η αιτία θανάτου ήταν πολλαπλά μαχαιρώματα μπροστά και πίσω που διαπερνούσαν την καρδιά και τους πνεύμονες και προκαλούσαν μαζική αιμορραγία».

Πριν από τη δολοφονία της, το αστέρι της Τέιτ είχε αρχίσει να λάμπει στο Χόλιγουντ, χάρη στις ερμηνείες σε ταινίες όπως το «Valley of the Dolls» και το «The Fearless Vampire Killers». Η τελευταία ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Ρομάν Πολάνσκι, τον οποίο η Τέιτ παντρεύτηκε το 1968 και ήταν έγκυος στο παιδί τους τη στιγμή της δολοφονίας της. Παρά το ταλέντο της, συχνά τη θυμούνται περισσότερο για τα τραγικά γεγονότα γύρω από το θάνατό της παρά για τις ικανότητές της στην οθόνη.

Φωτογραφίες: wikipedia.org

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που έχασε 125 κιλά σε ένα χρόνο και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες

Πρόσωπα 04.07.2024
Έκανε αυστηρή νηστεία για 382 Ημέρες

Γιατί τελικά τα καπάκια πρέπει πλέον να είναι κολλημένα στα πλαστικά μπουκάλια;

Περιβάλλον 04.07.2024
Ο κανονισμός της ΕΕ που ισχύει από 3/7

5 πράγματα που ξέρουμε λάθος για την Αρχαία Αίγυπτο

Ιστορικά 04.07.2024
Νομίζεις πως τα ξέρεις ολα;

Το άλυτο μυστήριο για τον θεό στην Βίβλο

Ιστορικά Χτες
Ίσως το έχετε σκεφτεί

Η θρυλική θαλαμηγός Christina O του Ωνάση βγαίνει στην αγορά: Το υπέρογκο ποσό πώλησης

Stories Χτες
Τα τελευταία χρόνια, η θαλαμηγός ανήκε στον John Paul Papanicolaou

Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι;

Περιβάλλον Χτες
Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη

5 διάσημοι που πέθαναν πριν τα 30

Stories Προχτές
Έσβησαν πολύ νωρίς

3 celebrities που οι γονείς τους δεν τους έδωσαν ούτε ένα δολάριο για βοήθεια

Stories Προχτές
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

10 σοφά ρητά του αξεπέραστου Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Πρόσωπα Προχτές
Έφυγε σαν σήμερα το 1961