E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλοκαιρινή έξαρση του κορωνοϊού ‑ Εκατοντάδες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

Από τις αρχές Απριλίου οι νοσηλείες έχουν τριπλασιαστεί ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με βαριά λοίμωξη covid έχουν εξαπλασιαστεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2024 | 15:51

Καλοκαιρινή έξαρση του κορωνοϊού ‑ Εκατοντάδες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

Αντιμέτωπη με τη δεύτερη, από την αρχή του έτους, έξαρση του κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα μας, με τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους να αποτελούν τον πληθυσμό-στόχο του επίμονου ιού και την κυρίαρχη πλέον παραλαβή του, Flirt.

Οι «σκληροί δείκτες», δηλαδή νέες εισαγωγές, νοσηλείες, θάνατοι, έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αποτυπώνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων και των ευάλωτων και τη φθίνουσα ανοσία από τυχόν προηγούμενη νόσηση.

Οι νοσηλείες έχουν τριπλασιαστεί από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με βαριά λοίμωξη covid έχουν εξαπλασιαστεί κατά το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, χθες Παρασκευή (28/6) οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούσαν τους 360, με τους 77 να βρίσκονται σε Μονάδες. Τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας δέχονται με αμείωτη ροή ασθενείς, με λοίμωξη covid, επιβαρυμενους και με επιπλοκές. Ενδεικτικα, χθες έγιναν περίπου 80 εισαγωγές.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 17-23 Ιουνίου, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 487. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 218 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 211.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν τέσσερις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν τρεις και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν έξι.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι επτά.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 18. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν έξι και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 20.

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2.86 παραμένει η JN.1, ενώ στελέχη της BA.2.86 με τις μεταλλάξεις F456L και R346T (νέα κατηγορία παραλλαγμένων στελεχών υπό παρακολούθηση από τις 4/6) εντοπίστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 και στις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν, με την μεγαλύτερη να καταγράφεται στα Χανιά 204% και να ακολουθούν τα Ιωάννινα με 154%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Αγνωστα βακτήρια εντοπίστηκαν σε σπήλαιο

Tech + Science 02.07.2024
Η παράξενη μεταλλική κρούστα

Προφυλακιστέος ο 38χρονος Ρουμάνος για τη φωτιά στη Ραφήνα

Ελλάδα 02.07.2024
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 22η τακτική ανακρίτρια ο 38χρονος αλλοδαπός ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για τη φωτιά στη Ραφήνα

Έργα στη Μύκονο, την Πάρο και την Ίο αναλάμβανε το θύμα της επίθεσης στο Νέο Ψυχικό

Ελλάδα 02.07.2024
Ο 54χρονος ήταν τοπογράφος μηχανικός - Ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή της εκτέλεσης με 20 πυροβολισμούς

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Ποιος ήταν ο άντρας που σκοτώθηκε με 20 σφαίρες

Ελλάδα 02.07.2024
Ηχητικό ντοκουμέντο κατέγραψε τους 20 πυροβολισμούς με τους οποίους εκτέλεσαν τον άντρα

Αποκαλύψεις για τον 15χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα του για ξυλοδαρμό: «Στέλνουν μηνύματα και του λένε μας έχει ρεζιλέψει»

Ελλάδα 02.07.2024
«Από την ηλικία των 10-11 ετών υπήρχαν τα προβλήματα, απλά όταν το παιδί εξέφρασε τη σeξουαλική του ταυτότητα» λέει ο δικηγόρος της μητέρας

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν για τις πανελλήνιες του Μπάμπη

Ελλάδα 02.07.2024
«Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο»

Δολοφονία στο Ψυχικό: Ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή των πυροβολισμών

Ελλάδα 02.07.2024
Αγρια δολοφονία εν μέση οδώ, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό.

Όχλος ανδρών στον Καναδά ξυλοκόπησε βάναυσα ζευγάρι γυναικών

Κόσμος 02.07.2024
Βίντεο από την ομοφοβική επίθεση