E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Η φαρμακεύτρια»: Η 19χρονη που δολοφόνησε την οικογένειά της με προτροπή του παππού της

Μια ιστορία που τάραξε την Ελλάδα τη δεκατία του `50

Δημοσίευση 5/7/2024 | 00:40

«Η φαρμακεύτρια»: Η 19χρονη που δολοφόνησε την οικογένειά της με προτροπή του παππού της
nextweb studio

Η ιστορία που ακολουθεί είναι συγκλονιστική και απίστευτη, αλλά αποτελεί μια πραγματική υπόθεση που τάραξε την Ελλάδα τον 20ο αιώνα.

Η υπόθεση της «Φαρμακεύτριας» αφορά μια 19χρονη κοπέλα που, με την καθοδήγηση και την προτροπή του παππού της, δολοφόνησε τα μέλη της οικογένειάς της.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα χωριό της βόρειας Ζακύνθου, όπου η ζωή της μικρής κοπέλας παίρνει μια σκοτεινή τροπή λόγω του νέου γάμου της γιαγιάς της. Ο μοχθηρός «παππούς» της, τη γεμίζει με δώρα και προσοχή, αλλά δεν ήξερε ότι η στοργή του έκρυβε μια σκοτεινή ατζέντα κακοποίησης και εκμετάλλευσης που ξεκίνησε όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών.

Οδηγημένος από μια διεστραμμένη επιθυμία να αποκτήσει ολοκληρωτικά το κορίτσι, ο παππούς τη χειραγωγεί ώστε να εξαλείψει κάθε εμπόδιο στη σχέση τους – δηλαδή, τη δική της οικογένεια. Υπό την επιρροή του, η 19χρονη γίνεται πιόνι σε μια σειρά αποτρόπαιων δολοφονιών που διαρκούν δύο χρόνια. Την πείθει να δηλητηριάσει όλη την οικογένειά της, για να γλιτώσουν και να ζήσουν ελεύθεροι. Της υποδεικνύει ακόμα πόσο δηλητήριο να βάλει στο φαγητό ώστε να μην την πιάσουν ποτέ, ενώ της υπόσχεται να την παντρέψει με έναν ανιψιό του, έτσι ώστε να μείνουν όλοι μαζί σε ένα σπίτι και να συνεχίσουν τον “δεσμό” τους. Πέρα από όλα αυτά, της τάζει κι ότι μια μέρα όλα τα περιουσιακά του στοιχεία θα περνούσαν στο όνομά της.

Ο πατέρας της είναι ο πρώτος που έπεσε θύμα του θανατηφόρου σχεδίου τους, ακολουθούμενος από τον έφηβο αδελφό της και αργότερα μια απόπειρα κατά της ζωής της μητέρας της. Παρά την αρχική επιτυχία στην κάλυψη των ιχνών τους, οι ρωγμές αρχίζουν να εμφανίζονται στην πρόσοψή τους καθώς εντείνονται οι υποψίες μεταξύ των μελών της οικογένειας. Υπό την πίεση του αδερφού της, η 19χρονη τελικά σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει τον ρόλο του παππού της στις φρικαλεότητες.

Η δίκη που ακολούθησε στην Πάτρα αποκαλύπτει μια συγκλονιστική ιστορία χειραγώγησης, κατάχρησης και προδοσίας που τάραξε όλο το έθνος. Ενώ η 19χρονη παραδέχεται τα εγκλήματά της, αποδίδοντάς τα στην επιρροή του παππού της, ο ηλικιωμένος διατηρεί την αθωότητά του, αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στις δηλητηριάσεις ή στην αιμομικτική σχέση. Η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της δίκης δίνει μια ζωντανή εικόνα μιας ιστορίας που εξόργισε και συνεπήρε το κοινό, δείχνοντας ένα επίπεδο φθοράς και δυσλειτουργίας που δεν είχε παρατηρηθεί προηγουμένως στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καθώς οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ξετυλίγονται, μια αίσθηση τραγωδίας και τύψεων διαποτίζει τα λόγια της 19χρονη, καθώς εκλιπαρεί για συγχώρεση με εγκάρδιες επιστολές προς τη μητέρα της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σχολείο που επέτρεπε στους μαθητές να καπνίζουν, να βρίζουν και να φέρνουν κατοικίδια στην τάξη το `60

Ιστορικά 08.07.2024
Ένας ιδιαίτερος θεσμός που έλαβε χώρα στην εκπαίδευση

Το χειρότερο τροχαίο στην ιστορία

Νέα Εποχή 08.07.2024
Πού συνέβη το πιο θανατηφόρο τροχαίο

Ποια χώρα ζει ακόμα στο 2016;

Stories 08.07.2024
Γιατί έχουν μείνει πίσω περίπου 8 χρόνια

Γιατί επιστρέψαμε σε περιόδους λειψυδρίας;

Περιβάλλον 08.07.2024
Όσο η παγκόσμια κρίση νερού συνεχίζεται

H πιο δύσκολη δουλειά αυτή τη στιγμή που κανείς δεν εκτιμά

Νέα Εποχή 08.07.2024
Η επίθεση στα μεσαία στελέχη έχει πάρει νέα πνοή

Γιατί αυτοί οι πίνακες πήραν Ολυμπιακό μετάλλιο;

Stories Χτες
Όταν υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες για καλλιτέχνες

Γιατί στο Μεσαίωνα οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν... κουνέλια δολοφόνους

Stories Προχτές
Τα δολοφονικά κουνελάκια που υπάρχουν σε έργα του Μεσαίωνα και κανείς δεν τα προσέχει

Και ξαφνικά η Ιαπωνία δεν θέλει τουρίστες

Stories Προχτές
Η χώρα κατέγραψε ρεκόρ αφίξεων, αλλά τώρα παίρνει μέτρα για να μην έρχονται οι τουρίστες

Σαβουάρ Βιβρ: Τι σημαίνουν οι θέσεις που αφήνεις το μαχαιροπίρουνο στο τραπέζι

Νέα Εποχή Προχτές
Η τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων στο πιάτο είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σαβουάρ βιβρ, που αναδεικνύει την ευγένεια και τον σεβασμό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος