E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυγενάκης: Δεν παραδίδει την έδρα ‑ «Σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή μου»

«Ήμουν και παραμένω βουλευτής στον νομό Ηρακλείου»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/7/2024 | 14:30

Αυγενάκης: Δεν παραδίδει την έδρα ‑ «Σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή μου»

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την απόφαση να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η απόφαση του προέδρου και πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη» γράφει σε ανάρτησή του, τονίζοντας πως παραμένει βουλευτής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, κατά πληροφορίες, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, όμως, το μήνυμα «θόλωσε» με τα όσα έγιναν. Παράλληλα, ο ίδιος έχει μηδενική ανοχή για αλαζονικές συμπεριφορές. Όλα αυτά προδιέγραφαν τις εξελίξεις.

Δείτε βίντεο με το επίμαχο περιστατικό:


Ποινή αποκλεισμού δύο εβδομάδων στον Αυγενάκη

Τον αποκλεισμό του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής επί δεκαπενθήμερο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη, στον χώρο του αεροδρομίου, ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγγνώμη και δημοσίως για αυτήν τη συμπεριφορά αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτήν τη συγνώμη από έναν εκπρόσωπο του λαού, ο οποίος έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού τον οποίον και υπηρετούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση «εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από το στοιχειώδες πειθαρχικό δίκαιο του Κανονισμού μας, και ιδιαίτερα το άρθρο 77 του Κανονισμού της Βουλής, όπου προβλέπεται ότι ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτού είναι η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών». Όπως σημείωσε, «η Βουλή είναι κορυφαίος πολιτειακός θεσμός, και η συμπεριφορά αυτή, που όλη η Ελλάδα είδε και αποδοκιμάζει, είναι καταφρόνηση πολιτειακού θεσμού, διότι, τον υπονομεύει. (Γι' αυτό,) είμαι αναγκασμένος να επιβάλω στοιχειωδώς, στον κύριο Αυγενάκη, την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά, και του αποκλεισμού που προβλέπει ο Κανονισμός από τις επόμενες εργασίες του Κοινοβουλίου (δύο εβδομάδες).

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, «μιλώντας και επισημαίνοντας θέματα που άπτονται παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής, και που άπτονται της δικής της άποψης για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, που είχε κάθε δικαίωμα να τα επικαλείται και να υπερασπίζεται την άποψή της, εξετράπη σε απρεπή, υβριστική συμπεριφορά, κάτι το οποίο επίσης δεν μπορώ να παραγνωρίσω. Εδώ έχουμε απρεπή συμπεριφορά με λόγια, που οφείλω επίσης να στηλιτεύσω», είπε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Μίλησα με την κυρία Φωτίου, μου εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε ύβρι προς την παριστάμενη υπουργό ή προς το προεδρείο της επιτροπής, αλλά μία έκφραση αγανάκτησης. Ωστόσο, κι αυτό υπονομεύει, κατά τη γνώμη μου, την εικόνα του κοινοβουλευτισμού και την εικόνα μας. Και γι' αυτό στην κυρία Φωτίου επιβάλλω την πειθαρχική ποινή τής ανακλήσεως στην τάξη».

Τέλος, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι η προσπάθεια να προασπίσουμε το κύρος μας είναι δύσκολη και βαριά, αλλά δεν είναι ουτοπική. Είναι δύσκολη αλλά ας μην την κάνουμε και συσσίφεια. Με λύπη μου ανακοινώνω αυτά τα μέτρα». Απευθυνόμενος, δε, προς τους βουλευτές παρακάλεσε: «Να σας έχω σύμμαχους με τη συμπεριφορά σας και την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών, ώστε κάτι που σήμερα φαντάζει ουτοπικό, η αυτοπροστασία του κύρους μας, κάποτε να γίνει πραγματοποιήσιμο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επαναστατικό εμβόλιο κατά του AIDS υπόσχεται 100% αποτελεσματικότητα

Tech + Science Χτες
Όπως δήλωσε η εταιρεία, εντός των επόμενων δύο μηνών θα υποβάλει τον φάκελο με όλα τα αποτελέσματα της επαναστατικής έρευνας

Προολυμπιακό μπάσκετ: Οι ημιτελικοί και ο τελικός ‑ Πότε παίζει η Ελλάδα

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εθνική Ελλάδος έχει προκριθεί ως 1η στον ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ

Αντώνης Ρέμος για φοροδιαφυγή: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»

Ελλάδα Χτες
Τι απαντά στις κατηγορίες από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικοι χρήματος - Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του Αντώνη Ρέμου

Φανή Χαλκιά: «Μας προειδοποιούσαν ότι δεν θα ανοίξουμε» λέει για την έκρηξη στο beach bar του συζύγου της

Ελλάδα Χτες
«Ποιος θα προσπαθούσε να κάνει κακό σε μια γυναίκα που προσπαθεί να ζει τα παιδιά της, με τον άντρα της σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση»

Δύο γνωστοί τραγουδιστές και μία παρουσιάστρια στο στόχαστρο των ελεγκτών για φοροδιαφυγή

Ελλάδα Χτες
Tονίζουν πως πρόκειται για πολύ ηχηρά πρόσωπα της ελληνικής showbiz και ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί με την ανακοίνωση των ονομάτων

Αλέξης Τσίπρας: Η Αριστερά πρέπει να μοιράζει δίκαια τον πλούτο και αυτό σημαίνει συγκρούσεις

Ελλάδα Χτες
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο Le Cercle des Economistes

Προκλητικό εξώφυλλο: Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν

Κόσμος Χτες
Βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς το Σάββατο (6/7) ‑ «Καμπανάκι» για οκτώ περιοχές

Ελλάδα Χτες
Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που θα είναι σε κίτρινο συναγερμό