E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπάιντεν: Η Μισέλ Ομπάμα είναι η μόνη που θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ

Η πρώην πρώτη κυρία θα κέρδιζε τον Τραμπ με μεγάλη διάφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσίευση 3/7/2024 | 20:18

Μπάιντεν: Η Μισέλ Ομπάμα είναι η μόνη που θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ

Την ώρα που όλο και περισσότεροι ζητούν την αντικατάσταση του Μπάιντεν και ο ίδιος φέρεται να το σκέφτεται, η μόνη υποψήφια που θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές είναι η Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η πρώην πρώτη κυρία θα κέρδιζε τον Τραμπ,, κατά δέκα μονάδες, όπως έδειξε έρευνα του Reuters και της Ipsos, ενώ κανένας άλλος πιθανός υποψήφιος δεν θα κέρδιζε τον πρώην πρόεδρο.

Η έρευνα έρχεται καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα είπε κατ' ιδίαν στους συμμάχους του ότι ο 81χρονος Μπάιντεν αντιμετωπίζει λιγότερες πιθανότητες επανεκλογής μετά την καταστροφική εμφάνιση στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια σειρά από λεκτικές γκάφες.

Η υποστήριξη προς την Μισέλ Ομπάμα αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι προηγουμένως απέκλεισε την υποψηφιότητά της και υποστήριξε την υποψηφιότητα του κ. Μπάιντεν για επανεκλογή.

Όταν οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν σχετικά με υποθετικές αντιστοιχίες υποψηφίων των Δημοκρατικών, το 50% δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Μισέλ Ομπάμα - ενώ μόλις το 39% είπε τον Τραμπ.

Τα φαβορί για να αναλάβουν τη θέση του κ. Μπάιντεν σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει, όπως η Καμάλα Χάρις ή ο Γκάβιν Νιούσομ, συγκέντρωσαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά από τον Τραμπ.Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να τερματίσει την εκστρατεία του μετά το ντιμπέιτ του CNN - αλλά κανένας εξέχων εκλεγμένος Δημοκρατικός δεν συγκέντρωσε καλύτερες επιδόσεις από τον κ. Μπάιντεν. Τρεις στους πέντε από το σύνολο των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι ο κ. Μπάιντεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την εκστρατεία, ενώ μόλις οι μισοί είπαν ότι ο Τραμπ θα πρέπει να εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας, η εμφανής απουσία της Μισέλ Ομπάμα από την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν οφειλόταν εν μέρει στην απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια αντιμετώπισε την Kathleen Buhle, πρώην σύζυγο του Hunter Biden.Μαζί με τις ανησυχίες της για τη μεταχείριση της στενής της φίλης, η κ. Ομπάμα λέγεται ότι στηρίζει με επιφυλακτικότητα τον εν ενεργεία υποψήφιο λόγω της αντιπάθειάς της για την κομματική πολιτική.

Ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να μετριάσει τις ανησυχίες για την ηλικία και τις πνευματικές του ικανότητες και αδυνατεί να περιορίσει τον πανικό που δημιούργησε στο κόμμα του η κατασυτοφική εμφάνισή του στο debate.

Μετά από αρκετές ημέρες περισυλλογής με τους στενότερους συγγενείς και έμπιστούς του στο Καμπ Ντέιβιντ, ο πρόεδρος απέδωσε την απόδοσή του στο jet lag - αφού πραγματοποίησε δύο υπερπόντια ταξίδια τον Ιούνιο "περνώντας από 100 ζώνες ώρας".

"Δεν άκουσα το προσωπικό μου και επέστρεψα και παραλίγο να αποκοιμηθώ στη σκηνή", είπε. "Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι μια εξήγηση".

Η προεκλογική του εκστρατεία υπέστη περαιτέρω ζημιά αφού ένας βουλευτής των Δημοκρατικών από το Τέξας έγινε ο πρώτος εν ενεργεία εκπρόσωπος του κόμματος που τον κάλεσε δημοσίως να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Ο Λόιντ Ντόγκετ προέτρεψε τον κ. Μπάιντεν να λάβει την Τρίτη την "επώδυνη και δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί", αφού η Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι είναι "θεμιτό" να αμφισβητείται η πνευματική καταλληλότητα του κ. Μπάιντεν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επαναστατικό εμβόλιο κατά του AIDS υπόσχεται 100% αποτελεσματικότητα

Tech + Science Χτες
Όπως δήλωσε η εταιρεία, εντός των επόμενων δύο μηνών θα υποβάλει τον φάκελο με όλα τα αποτελέσματα της επαναστατικής έρευνας

Προολυμπιακό μπάσκετ: Οι ημιτελικοί και ο τελικός ‑ Πότε παίζει η Ελλάδα

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εθνική Ελλάδος έχει προκριθεί ως 1η στον ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ

Αντώνης Ρέμος για φοροδιαφυγή: «Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»

Ελλάδα Χτες
Τι απαντά στις κατηγορίες από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικοι χρήματος - Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των δικηγόρων του Αντώνη Ρέμου

Φανή Χαλκιά: «Μας προειδοποιούσαν ότι δεν θα ανοίξουμε» λέει για την έκρηξη στο beach bar του συζύγου της

Ελλάδα Χτες
«Ποιος θα προσπαθούσε να κάνει κακό σε μια γυναίκα που προσπαθεί να ζει τα παιδιά της, με τον άντρα της σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση»

Δύο γνωστοί τραγουδιστές και μία παρουσιάστρια στο στόχαστρο των ελεγκτών για φοροδιαφυγή

Ελλάδα Χτες
Tονίζουν πως πρόκειται για πολύ ηχηρά πρόσωπα της ελληνικής showbiz και ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί με την ανακοίνωση των ονομάτων

Αλέξης Τσίπρας: Η Αριστερά πρέπει να μοιράζει δίκαια τον πλούτο και αυτό σημαίνει συγκρούσεις

Ελλάδα Χτες
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο Le Cercle des Economistes

Προκλητικό εξώφυλλο: Ο Economist απαξιώνει τον Μπάιντεν

Κόσμος Χτες
Βάζει στη θέση του ένα «πι» και τον καλεί να αποσυρθεί

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς το Σάββατο (6/7) ‑ «Καμπανάκι» για οκτώ περιοχές

Ελλάδα Χτες
Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που θα είναι σε κίτρινο συναγερμό