E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα έμαθα: Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν λακκάκια στα μάγουλα;

Το βρίσκετε γοητευτικό;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2024 | 00:03

Σήμερα έμαθα: Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν λακκάκια στα μάγουλα;
Photo by Jacob Mejicanos on Unsplash

Το 1923, η Evangeline I. Gilbert κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια «συσκευή για την παραγωγή βαθουλωμάτων», η οποία ήταν ουσιαστικά ένας μεταλλικός ιμάντας προσώπου με δύο πόμολα που άφηναν λακκάκια στα μάγουλα του χρήστη.

Αν και είναι απίθανο η εφεύρεση να είχε διαρκή αποτελέσματα, η ύπαρξή της και μόνο είναι απόδειξη ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα λακκάκια ένα ελκυστικό, πολυπόθητο χαρακτηριστικό.

Η κύρια θεωρία για την αιτία αυτής της γοητευτικής ανωμαλίας περιλαμβάνει τον ζυγωματικό μείζονα, τον μυ που εκτείνεται από το ζυγωματικό σας μέχρι τη γωνία του στόματός σας και σηκώνει αυτή τη γωνία όταν χαμογελάτε. Στους ανθρώπους χωρίς λακκάκια, το zygomaticus major είναι μία συνεχής ζώνη. Σε ορισμένους από τους ομολόγους μας με λακκάκια, ωστόσο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο μυς όντως διχαλώνει κοντά στο στόμα. Όταν χαμογελούν, εμφανίζεται ένα λακκάκι στο σημείο που χωρίζεται αυτός ο «διπλός ή δισχιδής ζυγωματικός». Οι επιστήμονες δεν έχουν ακριβώς αποδείξει ότι ο μείζονας ζυγωματικός είναι υπεύθυνος για όλα τα λακκάκια, ενώ είναι επίσης πιθανό ότι οι παραλλαγές σε άλλους μύες του προσώπου μπορούν να επηρεάσουν το σχηματισμό τους.

Το πώς ορισμένοι από εμάς καταλήγουν με αυτούς τους άτυπους μύες του προσώπου που προκαλούν λακκάκια παραμένει επίσης ένα αναπάντητο ερώτημα. Επειδή είναι σύνηθες οι γονείς με λακκάκια να έχουν παιδιά με λακκάκια, πολλοί ερευνητές συμφωνούν ότι η γενετική είναι το κλειδί για το μυστήριο. Αν και παλαιότερα πιστευόταν ευρέως ότι τα λακκάκια ήταν ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό (δηλαδή, εάν και οι δύο γονείς έχουν λακκάκια, τα παιδιά τους θα έχουν πάντα λακκάκια), έχει διαπιστωθεί από τότε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Τα λακκάκια θεωρούνται πιο συχνά ένα «ακανόνιστο κυρίαρχο χαρακτηριστικό», πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα. Όπως πολλοί μύες του προσώπου, και όχι μόνο ο μείζονος ζυγωματικός, θα μπορούσαν να προκαλέσουν λακκάκια σε μερικούς ανθρώπους, η κληρονομικότητα τους θα μπορούσε να επηρεαστεί από έναν συνδυασμό γονιδίων, αντί μόνο από ένα.

Εν ολίγοις, σίγουρα δεν γνωρίζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα λακκάκια. Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε εύλογα σίγουροι είναι το εξής: Όσο αξιολάτρευτα κι αν είναι τα λακκάκια, μάλλον δεν αξίζει να σφίξετε ένα μεταλλικό εργαλείο στο πρόσωπό σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σήμερα έμαθα: Πως λειτουργεί η καφεΐνη στον οργανισμό μας;

Σήμερα έμαθα Χτες
Ένας ύπουλος απατεώνας

Σήμερα έμαθα: Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν λακκάκια στα μάγουλα;

Σήμερα έμαθα Προχτές
Το βρίσκετε γοητευτικό;

Σήμερα έμαθα: Πόσες μυρωδιές μπορεί να ξεχωρίσει η ανθρώπινη μύτη;

Σήμερα έμαθα 02.07.2024
Πολλές περισσότερες απ` όσες νομίζαμε

Σήμερα έμαθα: Η φρενίτιδα γύρω από την Μόνα Λίζα

Σήμερα έμαθα 01.07.2024
Η κλοπή, τα δάκρυα και η αξία

Σαν σήμερα: «Έφυγε» ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς

Σαν Σήμερα 28.06.2024
Στις 28 Ιουνίου του 2006

Σαν σήμερα: Δολοφονείται η δημοσιογράφος που τα έβαλε με τα καρτέλ ναρκωτικών

Σαν Σήμερα 26.06.2024
Η ιστορία της ατρόμητης Βερόνικα Γκέριν

Σήμερα έμαθα: Πως εξημερώθηκαν οι γάτες;

Σήμερα έμαθα 21.06.2024
Η άλλη ερώτηση είναι: Εξημερώθηκαν πλήρως;