E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπορεί το ΑΙ να σου γράψει την διπλωματική εργασία χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς;

Τα έγγραφα των εξετάσεων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν εντοπίζονται στο 94% των περιπτώσεων, σύμφωνα με μελέτη

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 9/7/2024 | 00:28

Μπορεί το ΑΙ να σου γράψει την διπλωματική εργασία χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς;
Φωτογραφία από Karolina Kaboompics

Είναι σχεδόν αδύνατο να ανιχνευθούν έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί από AI που υποβάλλονται για εξετάσεις, σύμφωνα με μια μελέτη. Aρα διπλωματικές εργασίες και εξετάσεις είναι πλέον ευάλωτες ... στην κλεψιά!

Σχεδόν όλες οι υποβολές που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) πέρασαν απαρατήρητες σε μια πρόσφατη δοκιμή των συστημάτων εξετάσεων των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι εργασίες που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη έλαβαν επίσης κατά μέσο όρο υψηλότερους βαθμούς σε σύγκριση με αυτές που γράφτηκαν από πραγματικούς φοιτητές, διαπίστωσαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να περάσει εξετάσεις, γεγονός που οδήγησε ορισμένα σχολεία και πανεπιστήμια να απαγορεύσουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν διαθέσιμα εργαλεία AI, όπως το ChatGPT.

Ωστόσο, η εφαρμογή αυτού του κανόνα αποδείχθηκε πρόκληση, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Οι ερευνητές υπέβαλαν εξετάσεις γραμμένες από AI για πέντε διαφορετικά μαθήματα για προπτυχιακό πτυχίο ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

Διαπίστωσαν ότι το 94 τοις εκατό αυτών των υποβολών δεν εντοπίστηκαν σε αυτό που αποκαλούσαν «δοκιμή Turing» - η οποία δοκιμή πήρε το όνομά της από τον Βρετανό μαθηματικό και επιστήμονα υπολογιστών Alan Turing το 1950, αυτό μετρά την ικανότητα μιας μηχανής να επιδεικνύει ευφυή συμπεριφορά παρόμοια με αυτή ενός ανθρώπου.

«Εξαιρετικά ανησυχητικό»

Οι συγγραφείς είπαν ότι το εύρημα ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό», ειδικά καθώς το «περιεχόμενο των απαντήσεων που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη» δεν τροποποιήθηκε από τους ερευνητές. «Συνολικά, το ποσοστό ανίχνευσης 6 τοις εκατό πιθανότατα υπερεκτιμά την ικανότητά μας να ανιχνεύουμε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε πραγματικό κόσμο για να εξαπατήσουμε στις εξετάσεις», σημείωσαν στη μελέτη, προσθέτοντας ότι θα ήταν πιο εύλογο οι μαθητές να τροποποιήσουν την έξοδο της τεχνητής νοημοσύνης για να το κάνουν λιγότερο ανιχνεύσιμο.

Επιπλέον, στο 83,4 τοις εκατό των περιπτώσεων, οι υποβολές που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη πέτυχαν υψηλότερους βαθμούς σε σύγκριση με μια τυχαία επιλεγμένη ομάδα του ίδιου αριθμού εξετάσεων από πραγματικούς μαθητές.

Μια εξαίρεση ήταν μια ενότητα που περιλάμβανε πιο αφηρημένο συλλογισμό, κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη δυσκολεύεται να διαχειριστεί σε σύγκριση με πραγματικούς μαθητές.

«Τα αποτελέσματα του «Examinations Turing Test» καλούν τον παγκόσμιο εκπαιδευτικό τομέα να αποδεχθεί μια νέα κανονικότητα και αυτό ακριβώς κάνουμε στο Πανεπιστήμιο», ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης σε δήλωση..

Οι ερευνητές εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με την ακαδημαϊκή ακεραιότητα υπό το φως αυτών των ευρημάτων και πρότειναν ότι οι υπό επίβλεψη, αυτοπροσώπως εξετάσεις θα μπορούσαν να μετριάσουν το πρόβλημα.

Ωστόσο, καθώς τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να εξελίσσονται και να επικρατούν σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, τα πανεπιστήμια μπορεί να χρειαστεί να εξερευνήσουν τρόπους ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση ως μέρος του «νέου κανονικού».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απόλυτο μυστικό του Ιονίου: Αυτό το σπήλαιο κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ και λίγοι το ξέρουν!

Ιστορικά 26.04.2025
Κάπου ανάμεσα στις καταγάλανες γωνιές του Ιονίου κρύβεται ένας θησαυρός με σημαντική ιστορική σημασία

Για να μη μας κάνουν ψιτ, ψιτ στο δρόμο: H viral εικόνα και ο φεμινισμός στην Ελλάδα

Ιστορικά 26.04.2025
Σίγουρα την έχεις πετύχει στα social media

Πόσο ψηλός ήταν ο Γολιάθ; Τι λένε οι επιστήμονες

Ιστορικά 26.04.2025
Μια επιστημονική ερμηνεία για το ύψος του Γολιάθ

Πότε μπήκε το πρώτο φανάρι στους ελληνικούς δρόμους;

Stories 26.04.2025
Το χάος που επικρατούσε πριν την τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα 26.04.2025
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 26.04.2025
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι καλλιτέχνες στον κόσμο τώρα

Νέα Εποχή Χτες
Όταν η τέχνη συναντά τον πλούτο

Αυτά τα επώνυμα έχουν τούρκικες ρίζες

Ιστορικά Χτες
Από τον Τουφεξή μέχρι τον Μπαϊρακτάρη - όταν το επίθετο σου λέει την ιστορία ενός επαγγέλματος, μιας εποχής και μιας κοινής γλωσσικής ρίζας

Κοστίζει εκατομμύρια να λες «ευχαριστώ» στο ChatGPT – Η απίστευτη αποκάλυψη του CEO της OpenAI

Νέα Εποχή Χτες
Όταν το «ευχαριστώ» στο ChatGPT κοστίζει… μια περιουσία

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories Χτες
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης