E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για αυτή την εβδομάδα

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

8-12/7

Δημοσίευση 8/7/2024 | 15:05

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για αυτή την εβδομάδα

Έχουν περάσει πολλά καλοκαίρια από τότε που το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκίνησε την πορεία του και κάθε ένα από αυτά άφησε το σημάδι του στον χρόνο για όλους εμάς που αγαπάμε την μουσική, αλλά και τις τέχνες ευρύτερα. Ένα ακόμη καλοκαίρι καταφθάνει στην φιλόξενη αυλή μας για να γίνουμε όλοι μαζί μια αγκαλιά τραγούδια που θα φέρουν έντονα συναισθήματα και θα δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα, αλλά και τη διεθνή μουσική σκηνή θα πλαισιώσουν το φετινό μας πρόγραμμα για να μας θυμίσουν πως θέλει νότες και ψυχή για να γιορτάζεις την κάθε μέρα ξεχωριστά! Κι εμείς θα γιορτάζουμε σχεδόν κάθε μέρα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο μαζί σας.

Μουσικές για όλα τα γούστα, μουσικές για τους νεότερους, μουσικές για τους μεγαλύτερους, μουσικές για να ταξιδεύουμε, να εκφραζόμαστε, μα πάνω απ' όλα… για να σμίγουμε! Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2024.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ


ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ | LOCOMONDO
Opening Act: Kapten
Οι Locomondo γιορτάζουν! Είκοσι ένα χρόνια μαζί στη σκηνή, είκοσι ένα χρόνια συναυλιών και συνεχίζουμε να το γιορτάζουμε -χειμώνα ή καλοκαίρι- στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών έχει κερδίσει -πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων– εδώ και χρόνια παντού, αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό στις συναυλίες στην Ευρώπη!

Oι Locomondo, ένα από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα, έρχεται στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, για να μας χαρίσει ένα αξέχαστο συναυλιακό πάρτι. Με μια μίξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τα κοινά όλων των ηλικιών και να μας ενώνουν όλους
σε μια μεγάλη παρέα ατελείωτου χορού.

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και με τα αγαπημένα τραγούδια τους, όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, ”80’s” και “rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, onedrop”. Φέτος, θα υποδεχθούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι τραγουδώντας και χορεύοντας τις μεγάλες τους επιτυχίες!

Οι Locomondo ιδρύθηκαν το 2003 στην Αθήνα από τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα. Από το ξεκίνημά τους τα τραγούδια τους έχουν μπει στο playlist διάφορων ευρωπαϊκών σταθμών. Το 2005 ταξιδεύουν στην Τζαμάικα και ηχογραφούν με τον θρυλικό τρομπονίστα VinGordon-είναι η πρώτη φορά που ελληνικό συγκρότημα ηχογραφεί στην Τζαμάικα. Δύο χρόνια μετά ανοίγουν τη συναυλία του ManuChao στην Μαλακάσα.

Έκτοτε σημειώνουν μια συνεχώς ανοδική πορεία. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από εννέα άλμπουμ κι έχουν παίξει σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία κ.α.

Οι Locomondo είναι οι:
Μάρκος Κούμαρης - Φωνή, κιθάρα
Γιάννης Βαρνάβας - Κιθάρα, φωνή
Σταμάτης Γούλας - Πλήκτρα, sampler, φωνή
Σπύρος Μπεσδέκης - Μπάσο
Στρατής - Άγγελος Σούντρης- Τύμπανα
Χρήστος Καλαιτζόπουλος-Ακορντεόν , τραγούδι
Τα πνευστά των Locomondo είναι οι:
Χρήστος Σπηλιόπουλος – Τρομπόνι , φωνή
Νίκος "Tattoo" Βλάχος – Τρομπέτα , φωνή
Ηχολήπτες: Θανάσης Ταμπάκης, Γιώργος Φραγκέλης
Φωτιστής: Κώστας Μαργκάς
Guest:
Αθανάσιος Τσακιλτζίδης - Σαξόφωνο
Παναγιώτης Καπετανάκης – Τρομπέτα


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ | A NIGHT OF QUEEN
With “The Bohemians”
Όσα μας έκαναν να τους αγαπήσουμε, όσα μας δίδαξαν με την στάση τους απέναντι στη δημιουργία της μουσικής, όσα άφησαν πίσω τους και
μένουν ακόμη αναλλοίωτα. Σε όλα αυτά θα μας μυήσουν οι «The Bohemians» που φέρνουν τους «Queen» μέσα από το δικό τους καλλιτεχνικό βλέμμα στο φετινό Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. “Another One Bites the Dust”, “Bohemian Rhapsody”, “The Show Must Go On", “We Will Rock You", “I Want to Break Free”, “A Kind of Magic”, “Under Pressure”, “We Are the Champions” και “Radio Ga Ga”
είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες των θρυλικών Queen, που
ζωντανεύουν επί σκηνής την Τρίτη 9 Ιουλίου.

Οι “The Bohemians”, παρουσιάζουν ένα μοναδικό show με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος σε μια εντυπωσιακή συναυλία, που αναπαριστά με μοναδικό τρόπο τόσο τον
frontman Freddie Mercury, όσο και τους Queen σαν μπάντα. Η εκπληκτική ομοιότητα των μελών της μπάντας με το μεγάλο συγκρότημα και οι μοναδικές ερμηνείες δημιουργούν μέσα από τα τραγούδια των θρύλων της ροκ μουσικής μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή στην αυθεντική ατμόσφαιρα των Queen αποδεικνύοντας ότι είναι το πιο δυναμικό και συναρπαστικό Queen Tribute Band.

Μέσα από ένα εκρηκτικό live ξαναζούμε όλες τις επιτυχίες των Queen, παρέα με τον τραγουδιστή Rob Comber -που ενσαρκώνει τον Freddie Mercury αποτυπώνοντας την σκηνική παρουσία και την προσωπικότητα
του, αλλά και τον Christopher Gregory -που μοιάζει εκπληκτικά στον Brian May και παίζει την κιθάρα με μια φανταστική δεξιότητα όπως ακριβώς το είδωλο του. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να παρασύρουν και να μαγνητίσουν το κοινό φτάνοντας ως το αποθεωτικό φινάλε, όπου όλοι μαζί τραγουδούν με μια φωνή το «We Will Rock You» και το «We Are the Champions». Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Ελάτε να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία των Queen σε μια βραδιά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, σε ένα μοναδικό live από την καλύτερη ευρωπαϊκή Queen Tribute Band αφιερωμένη στο κορυφαίο συγκρότημα, τους “The Bohemians”. Ένα live που θα μας μείνει αξέχαστο!
Άλλωστε… The Show Must Go On!


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ | THIEVERY CORPORATION
Opening Act: IOTA PHI

Οι πολυαγαπημένοι μας THIEVERY CORPORATION έρχονται live στη Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τo Washington D.C., είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και τη bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε με το κλασικό πλέον, “Sounds From The Thievery Hi-Fi” (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα “Mirror Conspiracy” (2000), Richest Man In Babylon” (2002), “The Cosmic Game” (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” (2017) και “Treasures From the Temple” (2018), αποθεώθηκαν από τον μουσικό Τύπο, ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, μαγνητίζοντας το κοινό με το προσωπικό και πάντα πολυσυλλεκτικό ήχο τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ | STEEL PANTHER
& GUS G. – RONNIE ROMERO
Οι Steel Panther για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Το hard n' heavy συγκρότημα από το Los Angeles θα επισκεφθεί τη χώρα μας για πρώτη φορά, στα πλαίσια της περιοδείας για το τελευταίο τους album "On the Prowl" και για μια και μοναδική εμφάνιση στη Μονή Λαζαριστων, στη Θεσσαλονίκη.
Το συγκρότημα ξεκίνησε, την πορεία του το 2000 ως Metal Skool (ή Metal Shop) παίζοντας συναυλίες στο Viper Room και το key club στη Sunset Blvd. κάνοντας sold out shows, κάθε Δευτέρα βράδυ. Σε μια εποχή που βασίλευε το nu Metal και το alternative rock, η "συμμορία "των 4 κατάφερε να φέρει πίσω τη hard n heavy διασκέδαση των 80s, σε ένα show που συνδύαζε το stand up comedy με διασκευές από γνωστά κομμάτια των 80s group της Αμερικής και διακωμωδώντας, την υπερβολή των 80s group σχετικά με το outfit και το όλο attitude επί σκηνής.
Το 2008, μετά από μια διαμάχη με τον πρώην manager τους, αλλάζουν το όνομα τους σε Steel Panther και το 2009 κυκλοφορούν το πρώτο τους album" Feel the Steel" στο οποίο συμμετείχαν οι Corey Taylor και Justin Hawkins. O δίσκος απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και με το 2o τους album" Balls out" το συγκρότημα "εισέβαλε" στην Ευρώπη με απανωτά sold out, κάτι που αποτυπώνεται στο DVD τους "British Invasion" το 2011.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 6 studio album και οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται ακόμα ως οι πιο cool και "ανέμελες" που υπάρχουν. Mε full ενέργεια και back 2 back αστεία από τους Michael Starr και Satchel (o κιθαρίστας επίσης του Halford στο group Fight). Πρόσφατα πήραν μέρος στο διάσημο Talent show" America's got talent" βάζοντας το heavy metal σε εκατομμύρια τηλεοράσεις και σα γνωστά trοll που σέβονται τον εαυτό τους, έδωσαν on-air 2 backstage" pass" στις παρουσιαστριες του show…
Ο Gus G. μαζί με τον Ronnie Romero (Rainbow) θα εμφανιστεί την ίδια μέρα με τους Steel Panther στη Μονή Λαζαριστών, την Παρασκευή 12 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη! Ο Gus G. που πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του album με τους Firewind" Stand United", θα παίξει μαζί με το group του, το οποίο για την εμφάνιση θα αποτελείται από τον τεράστιο Ronnie Romero, γνωστό από τη θητεία του, στους Rainbow! Αυτό σημαίνει πως, μεταξύ άλλων κομματιών, θα ακουστούν και κομμάτια από τους Rainbow.
Η εμφάνιση αυτή έρχεται να επιστεγάσει μια φιλία που διαρκεί για πάνω από μια δεκαετία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Michael Starr είχε κάνει τη μοναδική guest εμφάνιση του στο πρώτο προσωπικό album του Gus G" I am the fire" στον hard rock ύμνο: Redemption!
Έκτοτε ο Gus G. έχει περιοδεύσει πολλές φορές με τους Steel Panther και έχουν συνυπάρξει και επί σκηνής !
Οι ίδιοι οι Steel Panther είναι πολύ χαρούμενοι που ο καλός τους φίλος θα είναι μαζί τους στην πρώτη συναυλία τους επί ελληνικού εδάφους και που το κοινό θα έχει τη χαρά και τιμή σε δική τους συναυλία να ακούσει, μεταξύ άλλων κομματιών και τα αθάνατα κομμάτια των Rainbow που θα παρουσιάσουν ο Gus G. και η μπάντα του, μαζί με τον Ronnie Romero !
Αυτό κατανοείτε ότι κάνει την εμφάνιση τους ιδιαίτερα ξεχωριστή και το κοινό της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα προνομιούχο στην πρώτη εμφάνιση τους στη χώρα μας, καθώς είναι μία μπάντα που δεν είναι εύκολο να δει οποιοσδήποτε την οποιαδήποτε στιγμή !

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την ημέρα έναρξης του, το reworks γιορτάζει!

Μουσική Χτες
Η πρώτη μέρα του reworks υπόσχεται να μετατρέψει το dancefloor σε μια καυτή γιορτή, γεμάτη εκπλήξεις και ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές

Usurum + Σκιαδαρέσες στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ16/0914

7ο Kapani Project: Η φετινή διοργάνωση μεγαλώνει!

Cityλάιφ Προχτές
ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΑΝΙαπό 05/10 έως 06/10

To Hobby Festival πάει ΔΕΘ

Cityλάιφ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 07/09 έως 15/09

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Δάσους

Μουσική 05.09.2024
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ07/0920

Ο Jack Savoretti στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική 04.09.2024
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ20/0930

Ο John Digweed έρχεται στο Bolivar Beach Club

Μουσική 03.09.2024
BOLIVAR BEACH BAR06/0910