E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μήπως οι εξωγήινοι ζουν ήδη μαζί μας στη γη; Τι λένε οι επιστήμονες

Θα μάθουμε ποτέ;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/7/2024 | 00:23

Μήπως οι εξωγήινοι ζουν ήδη μαζί μας στη γη; Τι λένε οι επιστήμονες
Φωτογραφία από Miriam Espacio

Σε μια νέα δημοσίευση που αναμένεται να προκαλέσει ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, μια ομάδα ερευνητών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και της Μοντάνα εικάζει ότι «μπορεί να παρατηρούν πιθανές δραστηριότητες όντων που κρύβονται κρυφά εδώ στη Γη (π.χ. υπόγεια) και/ή στα κοντινά μας περιβάλλοντα (π.χ. στη Σελήνη) και/ή ακόμα και «περπατούν ανάμεσά μας» (π.χ. φέρονται και μοιάζουν με ανθρώπους!).»

Ναι, αυτό είναι ένα απόσπασμα από την εφημερίδα. Περιττό να πούμε, παραδέχονται οι ερευνητές, ότι αυτή η ιδέα των κρυμμένων «εξωγήινων» είναι μια άκρως εξωτική υπόθεση που «είναι πιθανό να θεωρηθεί σκεπτικιστικά από τους περισσότερους επιστήμονες». Παρόλα αυτά, υποστηρίζουν, η θεωρία «αξίζει γνήσια εξέταση σε πνεύμα γνωσιακής ταπεινότητας και διαφάνειας».

Το ενδιαφέρον περί UFO από στρατιωτικό προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία περίπου όπου πολλές φορές έχουν αναφερθεί περιστατικά από μάρτυρες. Αυτή η προσοχή κορυφώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και πληροφοριοδότης David Grusch κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ είχαν ήδη ανακτήσει εξωγήινο διαστημόπλοιο ως μέρος ενός προγράμματος ανάκτησης UFO δεκαετιών!

Ακόμη και η NASA έχει ανοίξει τις πόρτες της για τους ερευνητές να εξερευνήσουν μυστηριώδη αντικείμενα υψηλής ταχύτητας που έχουν εντοπιστεί από στρατιωτικούς πιλότους όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, αρκετές αναφορές του Πενταγώνου αργότερα, δεν έχουμε βρει ακόμη στοιχεία για εξωγήινη ζωή.

Οι επιστήμονες αναζητούν σημάδια εξωγήινης ζωής κυρίως μέσω αστρονομικών παρατηρήσεων και διαστημικών αποστολών. Η έρευνα εστιάζεται στην ανακάλυψη μικροβιακής ζωής σε άλλα ουράνια σώματα, όπως ο Άρης και οι δορυφόροι του Δία και του Κρόνου, καθώς και στην ανίχνευση σημάτων από εξωγήινο πολιτισμό μέσω του προγράμματος SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence).

Οι επιστημονικές μελέτες και οι διαστημικές αποστολές δεν έχουν, μέχρι σήμερα, βρει αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στη Γη ή σε άλλους πλανήτες. Η έρευνα συνεχίζεται και η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής θα αποτελέσει μια σημαντική ανακάλυψη με τεράστιες συνέπειες για την κατανόηση του σύμπαντος και της θέσης μας σε αυτό.

Η ιδέα ότι οι εξωγήινοι ζουν ήδη στη Γη είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές συζητήσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση. Οι περισσότερες αναφορές για την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη προέρχονται από αφηγήσεις ατόμων, θεωρίες συνωμοσίας και ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ιταλία απαγορεύει την παρένθετη μητρότητα και τι σημαίνει αυτό για τα ζευγάρια: Τι ισχύει στην Ελλάδα

Νέα Εποχή 18.10.2024
Σε ποιες άλλες χώρες απαγορεύεται επίσης η παρένθετη μητρότητα και τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόντρες, διαμάχες και σκάνδαλα της Victoria`s Secret που άφησαν ιστορία

Stories 18.10.2024
Οι ακυρώσεις εμφανίσεων και εντάσεις με συνεργάτες - Οι εντάσεις ανάμεσα στα μοντέλα

10 ρητά του Επίκουρου που είναι διαχρονικά

Stories Χτες
Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους

Μπορεί το Ισραήλ να ξεμείνει από όπλα;

Stories Χτες
Οι ανακοινώσεις έφεραν το ερώτημα

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που στάλθηκε ποτέ από κινητό

Νέα Εποχή Προχτές
Το μωρό που «γέννησε» την εποχή της ψηφιακής εικόνας

Βαρκελώνη vs Airbnb: Η μεγάλη κόντρα του τουρισμού πάει δικαστήριο

Stories Προχτές
Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης έχει ανακοινώσει την πρόθεση να απαγορεύσει τα Airbnb

Γιατί η Ανταρκτική γίνεται ανησυχητικά πράσινη;

Περιβάλλον 15.10.2024
Οι κίνδυνοι της αλματώδους αύξησης