E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Thessaloniki Beer Festival 2024

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται για να προσφέρει και φέτος την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας!

Δημοσίευση 12/7/2024 | 11:00

Thessaloniki Beer Festival 2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΘ - HELEXPO
Ημερομηνίες: από 29/8/2024 έως 1/9/2024
ΑΥΓ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ΣΕΠΤ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Ωρα προσέλευσης: 17:00 – 00:00

Είσοδος 5€ - [Οι 2.500 πρώτοι επισκέπτες ανά ημέρα θα λαμβάνουν αναμνηστικό reusable cup στην είσοδο]


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το τετραήμερο από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας με περισσότερα από 30 Beer Kiosks, 150 ετικέτες μπύρας από Ελλάδα και εξωτερικό, το εντυπωσιακό LIVE Music Stage και το ειδικά διαμορφωμένο Street food area. Lager, Pilsner, IPA, Stout, Pale Ale, Porter όποια κι αν είναι η αγαπημένη σας, θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε στο Thessaloniki Beer Festival, στη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στην Ελλάδα.

Μετά την τεράστια επιτυχία των έξι προηγούμενων χρόνων, η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin), σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης The Hoppy Pub προσφέρουν την 7η, ακόμα πιο εξελιγμένη, εκδοχή του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα, με τα κορυφαία ζυθοποιία της Ελλάδας και πολλά ακόμα από το εξωτερικό!

Για 4 μέρες λοιπόν θα ζωντανέψει ένα «μεθυστικό» χωριό με εκατοντάδες είδη ζύθου, διαφορετικές κουζίνες και πολύ μα πάρα πολύ μουσική. Το #TBF2024 αποτελεί χωρίς αμφιβολία την κορυφαία συνάντηση για όλους τους λάτρεις του ζύθου από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Γι’ αυτό μη χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε αυτή τη μοναδική κι ακαταμάχητη εμπειρία που χωρίς αμφιβολία προσθέτει μια σημαντική πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης.

Για την απόλαυση σας και μόνο η ομάδα παραγωγής του festival έχει φροντίσει να σας περιμένουν περισσότερα από 30 Ζυθοποιεία από Ελλάδα κι εξωτερικό και παραπάνω από 150 ετικέτες μπύρας με κάθε είδος που μπορείτε να φανταστείτε, δημιουργώντας την τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσετε μερικές από τις κορυφαίες μπίρες που κυκλοφορούν! Επιπλέον, θα υπάρχουν οι κορυφαίες Street Food επιλογές με κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις κατάλληλες για να συνοδεύσετε την μπύρα σας ανεξαρτήτως είδους, όπως Burger, pizza, hot dogs, καπνιστά κρέατα, tacos, fried chicken κ.α.

Για ακόμα μια χρονιά στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν αρκετά ανεξάρτητα μικροζυθοποιία, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά σε κάποια εκδήλωση φέρνοντας στη διοργάνωση τις νέες και ιδιαίτερες γεύσεις τους. Επιπλέον, τα πρώτα 2500 εισιτήρια που θα δίνονται ανά ημέρα περιλαμβάνουν αναμνηστικό reusable ποτήρι [Beer Tasting Glass]! Τέλος, ολόκληρος ο προαύλιος χώρος της Δ.Ε.Θ. θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο, ανοιχτό beer garden - rest area, με δυνατότητα φιλοξενίας χιλιάδων επισκεπτών. Το τετραήμερο το φεστιβάλ θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Εντυπωσιακό και πλούσιο το μουσικό πρόγραμμα του Thessaloniki Beer Festival με σπουδαία ονόματα! Περιλαμβάνει το εντυπωσιακό LIVE stage με πολύ μουσική και εντυπωσιακά live από αγαπημένους καλλιτέχνες. Η έναρξη προβλέπεται εκρηκτική όταν θ’ ανέβουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Live stage οι Nightstalker, το σπουδαίο rock συγκρότημα από την Αθήνα. Πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock ‘n’ roll attitude και στο φανατικό κοινό τους, επιστρατεύουν εντυπωσιακά riffs, εθιστικά ρεφρέν, groovy ρυθμούς και ψυχεδελικές εκρήξεις, για να φτιάξουν rock ’n’ roll ύμνους ανατινάζοντας ξανά και ξανά τα stages όπου κι αν βρεθούν.

Πιο πριν θα έχουν ετοιμάσει το κλίμα κατάλληλα οι Naxatras με την psychedelic rock απόλαυση που προσφέρουν. Το πρόγραμμα συνεχίζει το ίδιο δυναμικά και την επόμενη μέρα [30/8] με τους ΧΑΤ ΤΡΙΚ, η δράση των οποίων στην punk rock σκηνή τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο δημοφιλή και επιδραστικά σχήματα. Όπως πάντα, έτσι και στο TBF oι ΧΑΤ ΤΡΙΚ επί σκηνής θα δείξουν γιατί οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν ένα από τα δυνατά τους σημεία δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Νωρίτερα οι Los Tre, το funk-jazz trio που αυτοσχεδιάζει συνδυάζοντας παγκόσμιες μουσικές παραδόσεις, που αποδίδονται μέσω ηλεκτρικού ήχου, ενσωματώνοντας στοιχεία ψυχεδέλειας της δεκαετίας του '70, θα μας παρασύρουν στα μουσικά μονοπάτια τους. Το Σάββατο [31/8] η hardcore punk μπάντα των Vodka Juniors Θα μας απογειώσει με το μουσικό της ύφος που είναι ένα μείγμα από hardcore punk της δεκαετίας του '80, μελωδικά στοιχεία, χαρούμενα ρεφρέν και γρήγορα, καλπάζοντα ντραμς. Το απόγευμα οι 63 High, η μπάντα που δονεί σε ska-punk ρυθμούς τη Θεσσαλονίκη εδώ και σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια, θα ανέβουν στη σκηνή του Festival προκειμένου να μας θυμίσουν πώς γίνονταν τα σωστά, γεμάτα ενέργεια live μεταφέροντας την πηγαία ένταση της μουσικής τους. Τέλος, την Κυριακή [1/9] το Festival υποδέχεται τους Mikro με τον «πολύμορφικό» ήχο τους που μοιράζεται ανάμεσα σε electronica, dance, break beat, drum n bass, pop και disco. Πιο νωρίς θα έχει ετοιμάσει το κλίμα το Dance & Electronic συνεργατικό band project της παραγωγού Kalipo και των DJ/παραγωγών Local S u i c i d e με τίτλο Dina Summer. Χρησιμοποιώντας μόνο δύο συνθεσάιζερ κι ένα μικρόφωνο, το new-wave τρίο Dina Summer ξεφεύγει από τις υποτονικές συμβάσεις και εκτοξεύεται, μαζί τους κι εμείς, απευθείας σε μια νέα εποχή της σκοτεινής ντίσκο!

Καθώς θα γεύονται οι επισκέπτες την μπύρα τους θα απολαμβάνουν παράλληλα μια μουσική πανδαισία που θα τους απογειώνει. Tο Thessaloniki Beer Festival υπόσχεται για ακόμα μια φορά υπέροχες στιγμές γεμάτες υπέροχες γεύσεις και φυσικά πολύ μουσική. Μια γιορτή αισθήσεων και πολιτισμού που θα βιώσουν ακόμα μια χρονιά οι χιλιάδες επισκέπτες του.

Το Thessaloniki Beer Festival αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας και της craft μπύρας ανά τον κόσμο γενικότερα, και φυσικά να γευθεί, να απολαύσει και να αγκαλιάσει τα ζυθοποιήματα της στα ονειρεμένα Beer Gardens που η ομάδα παραγωγής φροντίζει κάθε χρόνο να προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για το σκοπό αυτό.

Μέσα από την κουλτούρα του ζύθου θ' αναζητήσουμε και θα παρουσιάσουμε την ιστορία, την ποιότητα και την αξία ενός ποτηριού μπύρας, αλλά και την υπευθυνότητα που πρέπει να παρουσιάζουμε κατά την απόλαυση της. Μπορεί νερό, εκλεκτές βύνες κριθαριού και άλλων δημητριακών, μοναδικές ποικιλίες και είδη του «θαυματουργού» λυκίσκου, μαγιές, γεύσεις και αρώματα, πρώτες ύλες να είναι τα συστατικά για να ταξιδέψει κανείς πίνοντας ένα ξεχωριστό ποτήρι μπύρας αλλά όπως σε κάθε ταξίδι απαιτείται κι εδώ η κατάλληλη αγωγή.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης εξάλλου ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδρόμι των λαών”, κοσμοπολίτικη, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας, ενώ σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της και τα “αρώματα” της, όπως δηλαδή κι ένα ποτήρι ποιοτικής μπύρας! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Beer Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια, την αγάπη για την ποιοτική μπύρα, το φαγητό, την ανθρώπινη επικοινωνία και φυσικά την ανάγκη για την ανάδειξη των Ελληνικών Μικροζυθοποιείων, τα οποία τα τελευταία χρόνια δημιουργούν απίστευτες γεύσεις και αρώματα με τις εκλεκτές μπύρες τους.

Tο Thessaloniki Beer Festival θα προσφέρει ακόμα μια φορά υπέροχες βραδιές γεμάτες μπύρα και μουσική. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την ημέρα έναρξης του, το reworks γιορτάζει!

Μουσική Χτες
Η πρώτη μέρα του reworks υπόσχεται να μετατρέψει το dancefloor σε μια καυτή γιορτή, γεμάτη εκπλήξεις και ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές

Usurum + Σκιαδαρέσες στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ16/0914

7ο Kapani Project: Η φετινή διοργάνωση μεγαλώνει!

Cityλάιφ Προχτές
ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΑΝΙαπό 05/10 έως 06/10

To Hobby Festival πάει ΔΕΘ

Cityλάιφ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 07/09 έως 15/09

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Δάσους

Μουσική 05.09.2024
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ07/0920

Ο Jack Savoretti στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική 04.09.2024
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ20/0930

Ο John Digweed έρχεται στο Bolivar Beach Club

Μουσική 03.09.2024
BOLIVAR BEACH BAR06/0910