E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tι είναι τo Mukbang που σκότωσε πολλούς influencers

Πριν μερικές μέρες άλλη μια influencer έχασε τη ζωή της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 22/7/2024 | 12:29

Tι είναι τo Mukbang που σκότωσε πολλούς influencers
Φωτογραφία από Athena Sandrini

Η Pan Xiaoting, μια 24χρονη influencer που ειδικεύεται στο mukbang (τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού για την απόλαυση των θεατών) πέθανε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής της λόγω κατανάλωσης υπερβολικής ποσότητας φαγητού.

Η Κίνα κατέστειλε τις ροές και τα βίντεο του mukbang το 2020, σε μια προσπάθεια να μειώσει την υπερκατανάλωση τροφής και την «ντροπιαστική» σπατάλη τροφίμων, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 10.000 γιουάν (1.400 δολάρια).

Ωστόσο, τα streams με mukbang εξακολουθούν να είναι απίστευτα δημοφιλή στην ασιατική χώρα, με χιλιάδες ανθρώπους να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Toν προηγούμενο μήνα ο Dongz Apatan με 470.000 followers στις Φιλιππίνες βρέθηκε νεκρός από καρδιακή ανακοπη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού, το 2020 άλλος ένας Κινέζος Infuencer που έκανε mukbang για τους 500.000 followers του βρέθηκε νεκρός, ενώ και ο Taylor Claydorm, αντίστοιχος influencer, πέθανε το 2023.

@wafffler69 Replying to @lizmars69 I have dipped the Loop into the waters of lake minnetonka #big #fruit #loop #cereal #mschf #food #foodtok @wafffler69 ♬ original sound - wafffler69

Οι Mukbangers που έχουν εισόδημα από τέτοια βίντεο μπορούν να κερδίσουν από διαφημίσεις με τους κορυφαίους του είδους να κερδίζουν έως και 10.000 δολάρια το μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε τις χορηγίες. Οι πλατφόρμες ζωντανής ροής όπως το AfreecaTV και το Twitch επιτρέπουν στους θεατές να στέλνουν πληρωμές στους αγαπημένους τους streamers οπότε και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό εισόδημα.

Ένα mukbang μπορεί είτε να γυριστεί από πριν είτε να μεταδοθεί ζωντανά μέσω μιας διαδικτυακής μετάδοσης σε πολλαπλές πλατφόρμες όπως το AfreecaTV, το YouTube, το TikTok και το Twitch. Στη ζωντανή έκδοση, ο οικοδεσπότης του mukbang συνομιλεί με το κοινό σε πραγματικό χρόνο στο live chat-room.

Μια πρώην σερβιτόρα που έγινε επαγγελματίας mukbanger

Μια τέτοια streamer ήταν η Pan Xiaoting, μια πρώην σερβιτόρα που έγινε επαγγελματίας mukbanger, η οποία έχασε τη ζωή της νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια ενός από τα streams της, αφού το σώμα της μόλις εξαντλήθηκε λόγω υπερφαγίας. Η αυτοψία έδειξε ότι το στομάχι της ήταν γεμάτο με άπεπτο φαγητό και η κοιλιά της είχε παραμορφωθεί σοβαρά. 

Όσο περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούσαν τα βίντεο της, τόσο περισσότερο η Pan αδιαφορούσε για την υγεία της, και έπαιρνε μέρος σε κάθε είδους ακραίες προκλήσεις που προσέλκυσαν τους θεατές αλλά επηρέασαν το σώμα της. Οι γονείς της την προειδοποιούσαν συνεχώς για τους κινδύνους του να τρώει πολύ, όπως και ορισμένοι από τους δικούς της θεατές. Ωστόσο, πάντα απαντούσε με «Μην ανησυχείτε, μπορώ να το αντέξω» και ένα χαμόγελο στα χείλη της. 

Η Pan δεν ήταν ποτέ η πιο αδύνατη, αλλά κατά τη διάρκεια της καριέρας της στο mukbang, το βάρος της εκτινάχθηκε στα 300 κιλά περίπου. Δεν ανησυχούσε για αυτό, ωστόσο. Κάποια στιγμή, νοσηλεύτηκε και διαγνώστηκε με γαστρική αιμορραγία που προκλήθηκε από υπερκατανάλωση τροφής. Έλαβε θεραπεία για την κατάστασή της και αργότερα πήρε εξιτήριο, και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ξανακάνει αντίστοιχη εκπομπή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα θεωρία του Χάρβαρντ για το πως ξεκίνησε η ζωή

Νέα Εποχή 08.09.2024
Τι μπορεί να σημαίνει η νέα θεωρία

Yπάρχουν ακόμα video club στην Ελλάδα; Κι όμως ναι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 08.09.2024
Υπάρχουν ακόμα θαρραλέοι που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους; Yπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που προτιμούν τα DVD από τον ψηφιακό κόσμο;

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Stories 08.09.2024
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 08.09.2024
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Τα φθηνά και απάνθρωπα νεκροταφεία πλοίων του Μπαγκλαντές

Stories 08.09.2024
Η ανθρώπινη εκμετάλλευση για φθηνά εργατικά χέρια δεν λέει να σταματήσει

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 08.09.2024
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Ήξερες ότι στην έρημο «φυτρώνουν» τριαντάφυλλα;

Περιβάλλον 08.09.2024
Τα «τριαντάφυλλα της ερήμου» είναι ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο

Σουηδία: H ιστορία της βασίλισσας των σκουπιδιών που δικάζεται στη μεγαλύτερη υπόθεση περιβαλλοντικού εγκλήματος

Περιβάλλον 08.09.2024
Ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα

Νέα Εποχή Χτες
Η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες χώρες, με μερικές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο