E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ερώτημα που όλοι θέλουν να κάνουν στην Καμάλα Χάρις μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν

Η παραίτηση έφερε περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/7/2024 | 00:31

Το ερώτημα που όλοι θέλουν να κάνουν στην Καμάλα Χάρις μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν
@whitehouse.gov

Μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 21 Ιουλίου 2024 ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία, δημιουργούνται περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.

Το μεγαλύτερο από όλα, ωστόσο, θα μπορούσε να είναι, «Ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών;». Για πολλούς, η προφανής απάντηση είναι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις. Ο ίδιος ο Μπάιντεν υποστήριξε πλήρως την υποψηφιότητά της στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, γράφοντας: «Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου μου στην Καμάλα για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί, ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε».

Ο Μπάιντεν δεν ο μόνος εξέχων Δημοκρατικός που έχει υποστηρίξει την Χάρις για να αναλάβει τα ηνία του κόμματος. Ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η πρώην υπουργός Εξωτερικών (και υποψήφια για προεδρία) Χίλαρι Κλίντον εξέδωσαν μια κοινή δήλωση στο Χ, η οποία έγραφε εν μέρει: «Είναι τιμή μας να ενωθούμε με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στηρίζοντας την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την υποστηρίξουμε». Μεταξύ πολλών άλλων Δημοκρατικών που εκφράζουν την υποστήριξη τους, ο γερουσιαστής Tim Kaine έγραψε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη φίλη μου @KamalaHarris για να διατηρήσουμε τη Βιρτζίνια μπλε, ώστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε την πρόοδό μας».

Εάν η Χάρις κερδίσει την υποψηφιότητα, το μεγαλύτερο ερώτημα που απομένει είναι ποιος θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της; Υπάρχουν, χωρίς έκπληξη, πολλές επιλογές.

Σε αυτό το σημείο, αυτοί οι υποψήφιοι είναι το αποτέλεσμα καθαρής εικασίας, αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν από αυτούς δίπλα της τον Νοέμβριο. Ένα από τα κορυφαία ονόματα που κυκλοφορούν είναι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, σύμφωνα με το Forbes. Ο Νιούσομ, φυσικά, αντιπροσωπεύει μια από τις πιο γαλάζιες πολιτείες της χώρας που θα μπορούσε να αποδειχθεί μια μη δημοφιλής επιλογή όταν πρόκειται για αναποφάσιστους ή ανεξάρτητους ψηφοφόρους. Ο Κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ, είναι ένα άλλο όνομα που εμφανίζεται συνεχώς και πρόσφατα εμφανίστηκε μαζί της σε μια εκδήλωση της εκστρατείας της, δημιουργώντας περαιτέρω εικασίες για το μέλλον του.

Ένα άλλο όνομα έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ως υποψήφιος αντιπρόεδρος. Η γερουσιαστής Amy Klobuchar, η οποία ήταν υποψήφια για την προεδρία το 2020, θα μπορούσε επίσης να είναι στο μείγμα λόγω της εμπειρίας της στην προεκλογική εκστρατεία και της εξοικείωσης με τους ψηφοφόρους. Ο σημερινός υπουργός Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, Pete Buttigieg, είναι μια άλλη πιθανή επιλογή.

Τα ονόματα, φυσικά, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται τις επόμενες εβδομάδες, αλλά το εισιτήριο είναι πιθανό να δοθεί οριστικά μέχρι το Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου.

Είναι ενδιαφέρον το ότι αρκετοί Δημοκρατικοί δεν βιάζονται να υποστηρίξουν την Καμάλα Χάρις ως υποψήφια. Ο Άντριου Γιανγκ, ιδρυτής του Forward Party και κάποτε υποψήφιος για την προεδρία, έγραψε στο X, «Εξαιρετική ηγετική κίνηση έδειξε ο Joe Biden. Τώρα εναπόκειται στο DNC να δείξει ισότιμη ηγεσία έχοντας μια ανοιχτή διαδικασία για τον προσδιορισμό των καλύτερων υποψηφίων που θα αντιμετωπίσουν τον Τραμπ και τον Βανς τον Νοέμβριο Ο στόχος πρέπει να είναι απλός: Να κερδίσουν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα θεωρία του Χάρβαρντ για το πως ξεκίνησε η ζωή

Νέα Εποχή 08.09.2024
Τι μπορεί να σημαίνει η νέα θεωρία

Yπάρχουν ακόμα video club στην Ελλάδα; Κι όμως ναι


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 08.09.2024
Υπάρχουν ακόμα θαρραλέοι που κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους; Yπάρχουν ακόμα ρομαντικοί που προτιμούν τα DVD από τον ψηφιακό κόσμο;

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Stories 08.09.2024
Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 08.09.2024
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Τα φθηνά και απάνθρωπα νεκροταφεία πλοίων του Μπαγκλαντές

Stories 08.09.2024
Η ανθρώπινη εκμετάλλευση για φθηνά εργατικά χέρια δεν λέει να σταματήσει

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 08.09.2024
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Ήξερες ότι στην έρημο «φυτρώνουν» τριαντάφυλλα;

Περιβάλλον 08.09.2024
Τα «τριαντάφυλλα της ερήμου» είναι ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο

Σουηδία: H ιστορία της βασίλισσας των σκουπιδιών που δικάζεται στη μεγαλύτερη υπόθεση περιβαλλοντικού εγκλήματος

Περιβάλλον 08.09.2024
Ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ευρωπαϊκές χώρες με τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα

Νέα Εποχή Χτες
Η ποιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη ποικίλλει σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες χώρες, με μερικές από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις.

Μια βιβλιοθήκη μέσα στο δάσος, σε υψόμετρο 1300 μέτρων

Ταξίδια Χτες
Η Biblioteca del Lupo δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο