E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι χώρες με τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ποιες χώρες έχουν τις περισσότερες ολυμπιακές διακρίσεις

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 29/7/2024 | 00:28

Οι χώρες με τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Pexels

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα των αθλητών από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα, πολλές χώρες έχουν διακριθεί, κατακτώντας πολυάριθμα μετάλλια σε διάφορα αθλήματα. Ας δούμε ποιες είναι οι χώρες με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ)

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες ολυμπιακές διακρίσεις. Από το 1896, οι Αμερικανοί αθλητές έχουν κατακτήσει συνολικά πάνω από 2,800 μετάλλια, εκ των οποίων περισσότερα από 1,100 είναι χρυσά. Οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ισχυρές στα αθλήματα του στίβου και της κολύμβησης, με αθλητές όπως ο Καρλ Λιούις, η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ και ο Μάικλ Φελπς να έχουν αφήσει εποχή.

Σοβιετική Ένωση / Ρωσία

Η Σοβιετική Ένωση, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1952 έως το 1988, κατέκτησε περισσότερα από 1,000 μετάλλια. Η Ρωσία, η οποία συνέχισε την παράδοση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έχει επίσης εντυπωσιακή πορεία, με πάνω από 600 μετάλλια μέχρι σήμερα. Οι Ρώσοι αθλητές διακρίνονται σε πολλά αθλήματα, όπως η γυμναστική, το άρση βαρών και τα αθλήματα μάχης.

Γερμανία

Η Γερμανία, τόσο ως ενιαίο κράτος όσο και ως Ανατολική και Δυτική Γερμανία κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, έχει μια μακρά ιστορία ολυμπιακών επιτυχιών. Η Ανατολική Γερμανία ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στις δεκαετίες του 1970 και 1980, ενώ μετά την επανένωση της χώρας το 1990, η Γερμανία συνέχισε να διακρίνεται σε πολλά αθλήματα, με πάνω από 1,300 συνολικά μετάλλια.

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα όπου γεννήθηκε το σύγχρονο ολυμπιακό κίνημα, έχει κατακτήσει περισσότερα από 850 μετάλλια. Τα τελευταία χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ιδίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη των μεταλλίων.

Κίνα

Η Κίνα είναι μια σχετικά νέα δύναμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μια από τις κορυφαίες χώρες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από το 1984, όταν η Κίνα επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Κινέζοι αθλητές έχουν κατακτήσει περισσότερα από 600 μετάλλια, με ιδιαίτερη επιτυχία στα αθλήματα της γυμναστικής, της άρσης βαρών και των καταδύσεων.

Γαλλία

Η Γαλλία, μια από τις ιδρυτικές χώρες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, έχει επίσης πλούσια ολυμπιακή ιστορία με πάνω από 700 μετάλλια. Οι Γάλλοι αθλητές έχουν διακριθεί σε πολλά αθλήματα, όπως η ξιφασκία, το ποδηλασία και τα υδάτινα σπορ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 άλυτα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας

Ιστορικά 16.09.2024
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ακόμα να τα λύσουν

Περίεργα φυσικά φαινόμενα που βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα

Περιβάλλον 16.09.2024
Διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται μέρη μυστηρίου και έχουν τους δικούς τους θρύλους που προσελκύουν ερευνητές και περίεργους τουρίστες

Explainer: Γιατί η Ευρώπη είναι σε κοινωνική αναταραχή

Νέα Εποχή 16.09.2024
«Θα γίνουμε μια κοινωνία που ουσιαστικά συρρικνώνεται»

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories 16.09.2024
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες

Η χώρα που απαγορεύει τις υιοθεσίες από ξένους

Νέα Εποχή Χτες
Δεν θα σας αφήσουμε να υιοθετήσετε τα παιδιά μας

Πάρκα, ποδήλατα, πράσινο: Πώς το Παρίσι έγινε το ιδανικό μέρος για να αφήσεις στην άκρη το αμάξι σου

Περιβάλλον Χτες
Oι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους σε μεγάλο βαθμό

10 ρητά αρχαίων Ελλήνων που παραμένουν διαχρονικά

Stories Χτες
Έχει μεγάλη σημασία να τα γνωρίζουμε και να τα κατανοούμε

Ποια είναι μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Stories Χτες
Ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 37 εκατομμύρια

3 παράξενες θεωρίες για τον τρόπο που πέθανε ο Bruce Lee

Ιστορικά Προχτές
Έφυγε νωρίς και ο θάνατός του παραμένει ένα αίνιγμα για πολλούς

Ο δολοφόνος που έβαζε τα θύματά του σε «κουτί παιχνιδιών»

Stories Προχτές
Ο σαδιστής βιαστής και δολοφόνος των 90ς