4 διδασκαλίες του Μπρους Λι που θα σου αλλάξουν τη ζωή
Αρκεί να τις ακολουθήσεις
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2024 | 00:28
Το όνομα του είναι άμεσα συνυφασμένο με τις πολεμικές τέχνες. Όταν το ακούμε σκεφτόμαστε μάλλον τις ασιατικές πολεμικές τέχνες αλλά και τις ταινίες του, στις οποίες προσπάθησε να μας διδάξει τον τρόπο ζωής του.
Ωστόσο ο Μπρους Λι, εκτός από την δική του πολεμική τέχνη την οποία και δημιούργησε, το Τζιτ Κουν Ντο, είχε και μια φιλοσοφία από πίσω (όπως όλοι οι μάστερ των πολεμικών τεχνών) που σκοπό είχε να κάνει την ζωή σου καλύτερη.
Πράγματι ο Μπρους Λι, ενδιαφερόταν για το πνεύμα του ίσως ελαφρώς περισσότερο από το σώμα του, μελετώντας πολλά βιβλία και έχοντας άποψη όχι μόνο για τη φιλοσοφία γύρω από τις πολεμικές τέχνες, αλλά και γύρω από την ζωή γενικότερα.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε 4 διδασκαλίες του, που ίσως κάνουν τη ζωή σας καλύτερη…
Ζήσε απλά
Ο τρόπος σκέψης του και γενικότερα ο χαρακτήρας του χαρακτηριζόταν από την απλότητα. Ο άνθρωπος πρέπει να ζει απλά, έλεγε, και να πετά στην άκρη όσα του είναι περιττά και για το πνεύμα και για την ψυχή του. Το ίδιο πίστευε και για τις περιττές αγορές αγαθών.
Να μην μένουμε στα λόγια, αλλά να περνάμε σε πράξεις
Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές του. Πρέπει να περνάμε στη δράση. Με τα λόγια ίσως να μην αποτυγχάνεις και οι πράξεις να είναι δυσκολότερες αλλά αυτό δεν πειράζει. Φυσικά και θα αποτύχουμε κάποιες φορές στη ζωή μας, όπως έλεγε αλλά το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτό, να μάθουμε μέσα από την αποτυχία μας.
Να μην σταματήσεις ποτέ να εξελίσσεσαι
Η εξέλιξη του ανθρώπου για τον Λι δεν ήταν μόνο απαραίτητη. Αποτελούσε μονόδρομο. Όπως πίστευε, η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι προς τη σοφία και πως έτσι έπρεπε όλοι να πορεύονται. Μέσα από την καθημερινή εξέλιξη μας.
«Γίνε ρευστός σαν το νερό»
Αυτό ίσως μοιάζει λίγο με την εξέλιξη. Όπως έλεγε ο Μπρους Λι, η ζωή αλλάζει συνεχώς και εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε στάσιμοι. Θα πρέπει να μεταβαλλόμαστε και να προσαρμοζόμαστε συνεχώς στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. «Γίνε σαν το νερό επειδή είναι ρευστό, ανθεκτικό και άμορφο. Δεν μπορεί ποτέ να παγιδευτεί», συνήθιζε να λέει.