E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H 38χρονη που μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας για να βρει την ησυχία της

Μια προειδοποιητική ιστορία σχετικά με την κουλτούρα της υπερβολικής εργασίας της Κίνας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/8/2024 | 00:03

H 38χρονη που μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας για να βρει την ησυχία της
collage

Μια 38χρονη γυναίκα στην Κίνα ζει σε οίκο ευγηρίας για ηλικιωμένους αφού αρρώστησε λόγω υπερκόπωσης και αναζητούσε τρόπο να επιβραδύνει τα πράγματα στη ζωή της.

Η Yang εργαζόταν ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση για 11 χρόνια, όταν το ταραχώδες πρόγραμμα και ο υπερβολικός όγκος εργασίας άρχισαν να επηρεάζουν την υγεία της.

Νωρίτερα φέτος, αρρώστησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να χαλαρώσει, διαφορετικά θα αντιμετώπιζε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα υγείας και έτσι η 38χρονη γυναίκα αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να επιβραδύνει τα πράγματα. Και οι δύο γονείς της είχαν πεθάνει και δεν είχε άλλη στενή οικογένεια, οπότε άρχισε να ψάχνει ένα μέρος όπου θα μπορούσε να χαλαρώσει και να αναρρώσει.

Καθώς περιηγείτο οnline για να δει πού να πάει, διάβασε για έναν οίκο ευγηρίας και για το πόσο ήρεμη και αργή ήταν η ζωή εκεί, έτσι αποφάσισε να το δοκιμάσει.

«Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους επέλεξα έναν οίκο ευγηρίας αντί για ένα ξενοδοχείο», είπε η κ. Yang στο 6Park News. «Πρώτον, ήμουν πολύ περίεργη για το γηροκομείο και ήθελα να δω πώς ήταν και αν ήταν τόσο βαρετό όσο έλεγαν όλοι. δεύτερον, επειδή ήμουν άρρωστη, ήλπιζα να έχω ένα μέρος για να ξεκουραστώ, να έχω πρόσβαση στη βασική ιατρική περίθαλψη και να τρώω υγιεινά».

«Συχνά έμενα μέχρι αργά στη δουλειά στην προηγούμενη δουλειά μου και συχνά δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά», πρόσθεσε η 38χρονη γυναίκα. 

Αφού πέρασε τους τελευταίους τρεις μήνες σε έναν οίκο ευγηρίας που περιβάλλεται από άτομα ηλικίας 102 ετών, η Yang λέει ότι έχει αποκτήσει μια νέα προοπτική για τη ζωή. Έχει προσαρμοστεί στους αργούς ρυθμούς του προσωρινού σπιτιού της και απολαμβάνει να περνά τις μέρες της διαβάζοντας, γράφοντας και μιλώντας με τους άλλους κατοίκους. Έμαθε επίσης να μην σκέφτεται πολύ για το μέλλον και να παίρνει τα πράγματα μια μέρα τη φορά.

«Πέρυσι, νοσηλεύτηκα για ένα μήνα λόγω υπερκόπωσης. Μετά, ήθελα να ζήσω μια καλή ζωή, να κατεβάσω ρυθμούς και να βρω ένα μέρος για να αναρρώσω. Η δουλειά και η ξεκούρασή μου είναι σε καλύτερη αναλογία τώρα. Πηγαίνω για ύπνο γύρω στις 9 το βράδυ, αλλά ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί. Διαβάζω βιβλία, γράφω τα δικά μου κείμενα αλλά γράφω και τις αναμνήσεις από τους ηλικιωμένους κάθε μέρα. Δεν αισθάνομαι μόνη στο γηροκομείο.

Ερωτηθείσα εάν σκοπεύει να μείνει στον οίκο ευγηρίας για το υπόλοιπο της ζωής της, η 38χρονη γυναίκα είπε ότι σκοπεύει να φύγει κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρει ακριβώς πότε θα γίνει.

Η εμπειρία της Yang να ζει σε οίκο ευγηρίας έγινε viral αφού άρχισε να δημοσιεύει κλιπ από τη ζωή της εκεί στο Douyin (την κινεζική έκδοση του TikTok), το οποίο τράβηξε πολύ περισσότερη προσοχή από ό,τι είχε φανταστεί ποτέ. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι δισεκατομμυριούχοι που στηρίζουν οικονομικά την Kamala Harris

Stories 12.09.2024
Ποιοι κρύβονται πίσω απο την καμπάνια της

H πιο δύσκολη δουλειά αυτή τη στιγμή που κανείς δεν εκτιμά

Νέα Εποχή 12.09.2024
Η επίθεση στα μεσαία στελέχη έχει πάρει νέα πνοή

Οι χώρες με τους πιο μορφωμένους ανθρώπους το 2024

Νέα Εποχή Χτες
Ποιες χώρες δίνουν σημασία στο προσβάσιμο και λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα

Ο επιστήμονας που προβλέπει πάντα το νικητή στις εκλογές των ΗΠΑ

Stories Χτες
Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές που έρχονται

Τα μικροσκοπικά ζωάκια που σιγοτραγουδούν για να σαγηνεύσουν το ταίρι τους

Περιβάλλον Προχτές
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα ακούσουν

Aυτά είναι τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση την επόμενη δεκαετία

Νέα Εποχή Προχτές
Προβλέψεις για την αγορά εργασίας

Γιατί χτυπάμε ξύλο όταν θέλουμε να έχουμε καλή τύχη;

Ιστορικά Προχτές
Η προέλευση της προληπτικής συνήθειας

Ο Ανδρέας με τα φτερά και τα πούπουλα, μια καλτ φιγούρα της Αθήνας

Πρόσωπα Προχτές
Πολλοί μύθοι και αλήθειες έχουν συνδεθεί με το όνομά του