E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο τρομακτικά δυστυχήματα σε λούνα‑παρκ του κόσμου

Μερικά από τα πιο φρικτά δυστυχήματα σε λούνα - παρκ

Δημοσίευση 23/8/2024 | 00:14

Τα πιο τρομακτικά δυστυχήματα σε λούνα‑παρκ του κόσμου
Unspalsh

Τα λούνα παρκ προορίζονται να είναι χώροι διασκέδασης και παιχνιδιού, αλλά περιστασιακά συμβαίνουν ατυχήματα που υπογραμμίζουν τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι δραστηριότητες.

Ακολουθούν 5 από τα πιο φρικιαστικά ατυχήματα σε λούνα παρκ που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Το πιο θανατηφόρο ατύχημα με τρενάκι στην ιστορία

Τα ξύλινα τρενάκια έχουν τη φήμη ότι είναι πιθανές παγίδες θανάτου. Φθείρονται γρήγορα και απαιτούν μεγάλη συντήρηση. Ακόμη και η παραμικρή αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια καταστροφή. Αυτή ήταν η κατάσταση στο Battersea Park Fun Fair του Λονδίνου τον Μάιο του 1972. Το κύριο αξιοθέατο του πάρκου, το τρενάκι του λούνα παρκ Big Dipper, έγινε ο τόπος του πιο θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος στην ιστορία.

Καθώς η διαδρομή τραβούσε στην κορυφή του λόφου εκτόξευσης, η αλυσίδα του ανελκυστήρα αποσπάστηκε από το ένα, τα τρένα και ο μηχανισμός αντιστροφής δυσλειτουργούσε. Το τρένο επανήλθε με ορμή στην αφετηρία και έπεσε σε ένα άλλο τρένο που περίμενε στην περιοχή επιβίβασης. Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 13 τραυματίστηκαν σοβαρά. Το τρενάκι του λούνα παρκ δεν άνοιξε ξανά και το Battersea Fun Fair έκλεισε δύο χρόνια.

Διαστημικό ταξίδι στην Κίνα σκοτώνει έξι ανθρώπους

Το Ecoventure Valley of Overseas Chinese Town είναι ένα δημοφιλές λούνα παρκ στο Shenzhen της Κίνας. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα τους, το Space Journey, είναι πραγματικά μοναδικό. Η διαδρομή προσομοιώνει μια εκτόξευση πυραύλου επιταχύνοντας στον αέρα με διπλάσιο ρυθμό βαρύτητας ενώ περιστρέφεται και κουνώντας τις 11 καμπίνες τεσσάρων ατόμων. Στις 29 Ιουνίου 2010, αυτή η συναρπαστική βόλτα έγινε ένας εφιάλτης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και έκρηξη λίγες στιγμές πριν η μία από τις καμπίνες της διαδρομής χαλαρώσει και συγκρουστεί με τις άλλες καμπίνες. Οι καμπίνες έπεσαν από τα 15 μέτρα και εκσφενδόνισαν τους επιβάτες στο έδαφος. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι 10. Παραδόξως, η διαδρομή είχε περάσει από τον έλεγχο συντήρησης μόλις οκτώ ημέρες πριν από το ατύχημα, γεγονός που ενέτεινε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των κινεζικών λούνα παρκ.

Τρεις νεκροί στο μεγαλύτερο τριπλό τρενάκι εσωτερικού χώρου στον κόσμο

Το βράδυ της 14ης Ιουνίου 1986, το εμπορικό κέντρο West Edmonton στον Καναδά ήταν γεμάτο από κόσμο που παρακολουθούσε μια συναυλία και άλλους που περίμεναν την ευκαιρία να οδηγήσουν το μεγαλύτερο τρενάκι εσωτερικού χώρου στον κόσμο, το The Mindbender. Η διαδρομή είχε διακοπεί δύο φορές εκείνο το βράδυ, όταν ο χειριστής άκουσε έναν μεταλλικό ήχο να έρχεται από το τρένο. Όταν η διαδρομή άνοιξε ξανά, 12 άτομα ανέβηκαν χαρούμενα.

Στη διαδρομή το τρένο εκτροχιάστηκε και εκσφενδόνισε δύο άτομα σε ύψος έως και 30 μέτρα. Ο Tony Mandrusiak, 24, και η αρραβωνιαστικιά του Cindy Sims, 21 ετών σκοτώθηκαν βίαια όταν το τρένο εκτροχιάστηκε. Η Sims αποκεφαλίστηκε μερικώς όταν το σώμα της πετάχτηκε σε μια τσιμεντένια προεξοχή. Ένας τρίτος θάνατος, του Ντέιβιντ Σάγκερ, 24 ετών, σημειώθηκε λίγες στιγμές μετά τον εκτροχιασμό, όταν το βαγόνι του σταμάτησε ανάποδα κατά τη διάρκεια της τροχιάς και το σώμα του έπεσε στο πάτωμα του εμπορικού κέντρου. Άλλοι δεκαεννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης.

Πυρκαγιά σκοτώνει οκτώ εφήβους στο Six Flags Adventure στο Νιου Τζέρσεϊ

Πλαστικά τέρατα, τρομακτικοί θόρυβοι και σκελετοί που ξεπροβάλλουν από το πουθενά είναι όλα μέρος της διασκέδασης στο Haunted Castle. Στις 11 Μαΐου 1984, το Haunted Castle at Six Flags Adventure στο Νιου Τζέρσεϊ, πρόσφερε μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία όταν μια ξαφνική πυρκαγιά κατέκλυσε τη δομή και στοίχισε τη ζωή σε οκτώ εφήβους.

Ώρες αφότου η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες ανακάλυψαν τα οκτώ πτώματα σε ένα τρέιλερ. Αρχικά παρερμηνεύτηκαν ως μανεκέν. Το κάστρο θεωρήθηκε «προσωρινή κατασκευή» και, παρά τις συστάσεις των συμβούλων ασφαλείας των πάρκων, το πάρκο δε χρειάστηκε να εγκαταστήσει εκτοξευτήρες ή ανιχνευτές καπνού. Για αυτούς τους λόγους, το Six Flags κρίθηκε αθώο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι οικογένειες των οκτώ θυμάτων υπέβαλαν πολιτικές αγωγές κατά του πάρκου και επιδικάστηκαν πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια για τις απώλειές τους.

Ατύχημα στο Expoland σκότωσε ένα άτομο, τραυματίστηκαν 19 άλλοι

Το Fujin Raijin II, ένα όρθιο τρενάκι με 6 αυτοκίνητα, εκτροχιάστηκε στις 5 Μαΐου 2007, στο Expoland στηΝ Οσάκα της Ιαπωνίας. Το ατύχημα της «Ημέρας του Παιδιού» στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Yoshino Kogawara και τραυμάτισε άλλους 19 επιβάτες όταν το τρένο έπεσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα. Από έρευνα προέκυψε ότι η αιτία του ατυχήματος ήταν επαγγελματική αμέλεια.

Ένας από τους άξονες έσπασε ενώ το τρένο έμπαινε στα μισά της διαδρομής των 1.000 μέτρων. Ανακαλύφθηκε ότι κανένας από τους άξονες δεν είχε αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια των 15 ετών που λειτουργούσε το τρενάκι. Ένα μήνα μετά το ατύχημα, οι αρχές επέπληξαν την Expoland όταν εντοπίστηκαν παρόμοια προβλήματα σε άλλο τρένο. Τον Ιούλιο του 2008, τρεις υπάλληλοι συμφώνησαν με τους ισχυρισμούς περί επαγγελματικής αμέλειας, παραδέχθηκαν ότι ανέβαλαν σκόπιμα τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις της διαδρομής και παραδέχτηκαν ότι είχαν υποβάλει μια ψεύτικη αναφορά ασφάλειας ακόμη και όταν άρχισαν να εμφανίζονται ορατές ρωγμές στον κατεστραμμένο άξονα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 αξέχαστα αποφθέγματα του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο για τη ζωή και τον άνθρωπο

Πρόσωπα 20.09.2024
Αφησε πίσω του πολλά όμορφα αποφθέγματα

Και πάλι στη μόδα τα σχολικά των παιδικών μας χρόνων: Η Gen Alpha τα κάνει sold out

Stories 20.09.2024
Εμπρός πίσω! Τα σχολικά είδη που επιστρέφουν

Η γυναίκα που πέθανε στην ίδια της την κηδεία

Stories 20.09.2024
Ένα φρικτό περιστατικό

Το μόνο σπήλαιο της Ελλάδας που το διαπερνά ποτάμι από άκρη σε άκρη

Περιβάλλον 20.09.2024
Ένα μαγικό φυσικό περιβάλλον στην ηπειρωτική γη

Καταστροφέας γάμων: Η πιο περίεργη εργασία

Νέα Εποχή Χτες
Αν ψάχνεσαι επαγγελματικά...

Το γιγαντιαίο άγαλμα που κρύβει δωμάτια στο εσωτερικό του ‑ Πού βρίσκεται

Ιστορικά Χτες
Το μυστικό ενός κομψοτεχνήματος του 16ου αιώνα

Ο παράξενος λόγος που ο αξέχαστος Μπομπ Ρος αποφάσισε να γίνει ο ζωγράφος που όλοι αγαπήσαμε

Stories Χτες
Η ζωή του νωρίτερα δεν ήταν αυτή που είχαμε στο μυαλό μας

Πού βρισκόταν το «μπαρ το ναυάγιο»

Stories Χτες
Ποιος ήταν ο άγιος που αναφέρει στο τραγούδι της η Αρλέτα.

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories Προχτές
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων