E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έπαθε ανακοπή Κυριακή, λογικό να μην υπήρχε γιατρός»: Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη σχετικά με το θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα

Η τουρίστρια έπαθε ανακοπή στην ταβέρνα και το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό γιατί δεν υπήρχε γιατρός.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/8/2024 | 18:39

«Έπαθε ανακοπή Κυριακή, λογικό να μην υπήρχε γιατρός»: Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη σχετικά με το θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα

«Τα προβλήματα είναι εδώ και χρόνια. Γιατροί λείπουν από τις θέσεις τους, τα απομακρυσμένα χωριά έχουν και αυτά τα θέματά τους» είπε ο ο Γιάννης Τσαντούρης, αντιδήμαρχος Αλμυρού επιβεβαιώνοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας με αφορμή τον θάνατο τουρίστριας στην Ανάβρα, σε απόσταση αναπνοής από το κλειστό αγροτικό ιατρείο, πυροδοτούν αντιδράσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά εξήγησε πως από τη στιγμή που η τουρίστρια έπαθε ανακοπή μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν είχε πολλές ελπίδες να βρει γιατρό. Όπως είπε διαχρονικά στην περιφέρεια δεν υπάρχουν γιατροί τα Σαββατοκύριακα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί το ΕΣΥ.

«Δεν υπάρχει κράτος που να έχει παντού γιατρούς», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε πως τα Σαββατοκύριακα στην περιφέρεια δεν υπάρχουν γιατροί από ιδρύσεως του ΕΣΥ το 1983.

«Υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;», πρόσθεσε. «Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής». 


«
Πρώτα απ’ όλα το περιστατικό έγινε Κυριακή. Από την ίδρυση του ΕΣΥ, δεν προβλέπεται γιατρός σε Περιφερειακό ιατρείο το Σαββατοκύριακο. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Άρα, εκείνη την ημέρα δεν έγινε κάτι διαφορετικό απ’ ότι συμβαίνει συνήθως. Παρά ταύτα, το σύστημα λειτούργησε. Η νοσηλεύτρια από το περιφερειακό ιατρείο πήγε με όλο τον εξοπλισμό για να κάνει ΚΑΡΠΑ στα τρία λεπτά. Δυστυχώς, η κυρία είχε πάθει μια πολύ βαριά ανακοπή. Το ασθενοφόρο έφτασε από τον Δομοκό σε 20 λεπτά. Δεν μπορούσε να σωθεί. Εάν στην κοινή γνώμη μένει η εικόνα ότι πέθανε μία τουρίστρια γιατί δεν υπήρχε γιατρός, αυτό είναι ψέμα. Δεν πέθανε για αυτό. Αυτό βλάπτει το ΕΣΥ, βλάπτει και την Ελλάδα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανιώνιος: Η ομάδα βόλεϊ στέλνει δυνατό μήνυμα για τον γυναικείο αθλητισμό με ένα συγκλονιστικό βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου θα αγωνιστεί στη Volley League τη φετινή σεζόν, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

Μαζική απόδραση σε φυλακές του Κόνγκο: 260 κρατούμενες κακοποιήθηκαν σeξουαλικά και 129 σκοτώθηκαν από πυρά φρουρών

Κόσμος Χτες
Η φυλακή αυτή, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Κινσάσα, είναι χωρητικότητας 1.500 ατόμων αλλά στεγάζει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους

Αργυρούπολη: Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σφράγισαν για δύο χρόνια πρατήριο ‑ Είχε νοθευμένη βενζίνη κατά 85%

Οικονομία Χτες
Πέραν των διοικητικών προστίμων που θα επιβληθούν, ο έλεγχος συνεχίζεται

Κτηνωδία στην Κρέστενα: Έδεσαν τυφλό κυνηγόσκυλο και το πέταξαν σε ποτάμι

Ελλάδα Χτες
Το έσωσαν τουρίστες που το άκουσαν να κλαίει

SpaceX: Δείτε βίντεο από τον πρώτο διαστημικό περίπατο

Κόσμος Χτες
Ορόσημο στην ανάπτυξη της εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας αποτέλεσε αυτό που συνέβη σήμερα