E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τελευταία φορά που την είδαμε: H Ράνια Ιωαννίδου είχε γενέθλια και το χαμόγελο της ήταν αυτό που μας μένει αξέχαστο

Η Ράνια Ιωαννίδου, που υποδύθηκε την παπαδιά στο “Καφέ της Χαράς”, σήμερα, Σάββατο, έχει τα γενέθλιά της και κλείνει τα 89

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2024 | 19:11

Η τελευταία φορά που την είδαμε: H Ράνια Ιωαννίδου είχε γενέθλια και το χαμόγελο της ήταν αυτό που μας μένει αξέχαστο

Η ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της το 1959, στην κινηματογραφική ταινία “Γαμήλιες περιπέτειες”, με έναν μικρό ρόλο δίπλα στον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Το 1961 έπαιξε στις ταινίες “Η Αλίκη στο ναυτικό” και “Το νησί των πειρασμών”. Ακολούθησαν οι κινηματογραφικές παραγωγές “Αυτοί που ξέχασαν τον Θεό” το 1964 και “Πάρε το δάκρυ μου” το 1965. Την ίδια δεκαετία ξεκίνησε να εμφανίζεται και στο θέατρο.

Το 1971 εμφανίστηκε στην ταινία “Ο Μανωλιός ξαναχτυπά” και “Γράμμος”. Το 1973 έπαιξε μαζί με τον Κώστα Βουτσά στην ταινία “Είκοσι γυναίκες κι εγώ”. Την ίδια περίοδο έδωσε τη φωνή της στις μεταγλωττισμένες σειρές “Μάνιξ”, “Οι Γουόλτονς” και “Μάγια η Μέλισσα” στην κρατική τηλεόραση.

Το 1977 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά της ΕΡΤ “Ο φωτογράφος του χωριού”, ενώ ακολούθησε η εμφάνισή της σε ένα επεισόδιο της σειράς “Μια φορά κι έναν καιρό”.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και του 1990 υπήρξε ηθοποιός φωνής σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων μεταξύ των οποίων “Η μικρή Λουλού”, “Κάντυ Κάντυ”, “Ο Ντ’ Αρτακάν και οι τρείς σωματοφύλακες”, “Ντένις ο τρομερός”, “Τα Στρουμφάκια”, “Σέιλορ Μουν” και άλλες.

Από το 1985 μέχρι το 1989 εμφανίστηκε σε συνολικά δέκα βιντεοταινίες, άλλοτε με μικρούς και άλλοτε με μεγαλύτερους ρόλους.

Το 1990 έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά του Mega Channel “Οι αυθαίρετοι”. Το 1991 εμφανίστηκε με σύντομους ρόλους στις σειρές “Φάκελος Αμαζών” και “Αξιότιμοι κύριοι”.

Τη σεζόν 1991-1992 υποδύθηκε τη γραμματέα της Μιμής Ντενίση στην αισθηματική σειρά της ΕΤ1 “Το τέλος της μοναξιάς”, ενώ εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε και στην αστυνομική σειρά “Ο επισκέπτης της ομίχλης”.

Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης, όπως ο διπλός ρόλος στη σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά “Οι Μεν και οι Δεν” στον ANT1.

Τη σεζόν 1997-1998 έπαιξε σε δύο τηλεοπτικές σειρές, “Το χρήμα στο λαιμό σας” στην ΕΤ1, ενώ από την άλλη ξεκίνησε να εμφανίζεται στην κωμική σειρά του Mega Channel “Δύο ξένοι”, όπου έπαιξε έναν από τους πιο γνωστούς της τηλεοπτικούς ρόλους, αυτόν της αδιάκριτης γειτόνισσας του καθηγητή Μαρκορά, Μαριάνθης Μαντούνα από το 1997 μέχρι το 1999.

Το 2000 εμφανίστηκε στην καθημερινή σειρά “Για μια θέση στον ήλιο”. Το 2002 έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά “Μαμά και γιος”, ενώ το 2003 στη σειρά “Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη”.

Το 2003 ξεκίνησε να ερμηνεύει τον πιο γνωστό ρόλο στην καριέρα της, αυτόν της αδιάκριτης παπαδιάς Μαρίκας στο τηλεοπτικό χωρίο Κολοκοτρωνίτσι της κωμικής σειράς του ANT1 “Καφέ της Χαράς”.

Εμφανίστηκε στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο το 2003 μέχρι και το 88ο το 2006, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους τρεις πρώτους κύκλους της σειράς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελληνίδες μαμάδες celebrities και η πρώτη μέρα στο σχολείο

Celebrity Stories 13.09.2024
Ετοίμασαν τα μικρά τους για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Ο πασίγνωστος σταρ που έγινε πρωτοσέλιδο όταν βρέθηκε με μαριχουάνα σε αεροπλάνο

Celebrity Stories 13.09.2024
Ο μουσικός με την τεράστια καριέρα που κλόνισε τη φήμη του λόγω ενός περιστατικού με κατοχή ναρκωτικών

Ο ηθοποιός που έκανε ταυτόχρονα δυο παιδιά με διαφορετικές γυναίκες και έγινε σκάνδαλο

Celebrity Stories 13.09.2024
Η γυναίκα του έμαθε την αλήθεια, επειδή το παιδί του έμοιαζε εκπληκτικά

O τραγουδιστής των Foo Fighters, Ντέιβ Γκρόλ, ανακοίνωσε ότι απέκτησε κόρη εκτός γάμου

Celebrity Stories Χτες
«Θα προσπαθήσω για τη συγχώρεση της συζύγου και των παιδιών μου»

Η Μαράια ανέβασε νέες φωτογραφίες από τον γάμο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Tabloid Χτες
Οι φωτογραφίες από τον γάμο της χρονιάς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη Μαράια Ριντλσπρίγκερ έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το… σταγονόμετρο…

Σάντρα Βουτσά: Η αιχμηρή απάντηση στον Ανθιμο Ανανιάδη για τον Κώστα Βουτσά

Tabloid Χτες
Όσα απάντησε η κόρη του Κώστα Βουτσά στον Ανθιμο Ανανιάδη

«Κόκκαλο» η Μαρία Ανασταστοπούλου με την «ακατάλληλη» ατάκα του Πορτοσάλτε: «Καλά θα πάει αυτό»

TV Buzz Χτες
«Αγαπητό Luben, έχετε δουλειά για σήμερα, είμαστε οκ, κλείσαμε»

Ξεσπά η Γιάννα Τερζή: «Ακόμα μας σκοτώνουν και μας επιτίθενται, δε θέλουμε πια να ζούμε ... »

Social Χτες
«Αν εμπλακείτε πραγματικά στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα για την αγάπη...»