E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη εντελώς δωρεάν

Ενδιαφέρουσες δράσεις σε όλη την Ελλάδα για να μη βαρεθείς μετά τις διακοπές

Δημοσίευση 29/8/2024 | 00:14

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη εντελώς δωρεάν
Unsplash

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου, αλλά και η περίοδος που η πόλη ζωντανεύει με μια πληθώρα πολιτιστικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες χωρίς να ξοδέψουν χρήματα, ο Σεπτέμβριος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση και ψυχαγωγία εντελώς δωρεάν. Από μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, μέχρι κινηματογραφικές προβολές και υπαίθρια δρώμενα, ο μήνας αυτός υπόσχεται να γεμίσει τις μέρες και τις νύχτες σας με καλλιτεχνικές και πολιτιστικές στιγμές.

Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει ο Σεπτέμβριος!

  • 31/08 - 10/09: Φεστιβάλ Διονύσια 2024 στο Δήμο Διονύσου

Για φέτος τα «Διονύσια» διεξάγονται το χρονικό διάστημα 31/08-10/09. Περιλαμβάνουν συναυλίες σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών, θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα, βραβεύσεις, παραδοσιακούς και διεθνείς χορούς καθώς και την επιστροφή του «Συμποσίου Αμπέλου και Οίνου».

Πρωταρχικό μέλημα υπήρξε η ένταξη των εκδηλώσεων στο πνεύμα της γιορτής των Μεγάλων Διονυσίων που έρχεται απευθείας από την Αρχαιότητα (μουσική, χορός, κρασί, θέατρο).

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Διονύσια 2024

  • 31/8 Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • 1/9 Αντιγόνη του Σοφοκλή από την ομάδα του προγράμματος Θεατρικής Επιμόρφωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Διονύσου
  • 2/9 Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Μίμη Πλέσσα
  • 3/9 Τα σκουπίδια του Γιάννη Ξανθούλη * από την θεατρική σκηνή Μαραθώνα
  • 4/9 Ερωτικό Γαϊτανάκι * απο τη θεατρική ομάδα Αγίου Σταφάνου Διονύσου
  • 5/9 Γυναίκες Εξόριστες στο Τρίκερι * από την θεατρική ομάδα Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα
  • 6/9 Tango Greco με την Athens Chamber Orchestra
  • 7/9 ΡΑΟΥΣ Οίκος ενοχής * από το θεατρικό εργαστήρι δήμου Μοσχάτου Ταύρου
  • 8/9 Δίχα τέλος και αρχή * από το θεατρικό εργαστήρι δήμου Μοσχάτου Ταύρου
  • 9/9 Παράδοσης Αντάμωμα – Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου
  • 10/9 Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης * από το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη

* Θεατρικές παραστάσεις στα πλαίσια του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

  • Δευτέρα 2 Σεπ 2024: Μουσικό Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη η Έναρξη της Βαλκανικής Πλατείας 2024 (Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, Περιοχή Στρεμπενιώτη), Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, υποστηριζόμενο από πενταμελή λαϊκή ορχήστρα, τρία χρόνια από τον θάνατό του.

  • Παρασκευή 6 Σεπ 2024: Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης

Το 5ο Κυνήγι Θησαυρού για Παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, στο χωριό Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024, ο Σύλλογος Νεολαίας Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2024: Κοινοί Θνητοί στα Παλαιά Σφαγεία Πάτρας 

Το αγαπημένο 8μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας χρησιμοποιεί την μουσική του ως μέσο έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο, αναδεικνύοντας μέσα από τους ανθρωπιστικού χαρακτήρα αφυπνιστικούς στίχους του τα αδιέξοδα ενός συστήματος που διαρκώς εθελοτυφλεί, αδικεί και συγκαλύπτει...

Μπλέκουν ορμητικά ρυθμούς και μουσικά όργανα σε ένα μιξάρισμα ηχοχρωμάτων μιας καταιγιστικής full band, που ραπάρει ταξιδεύοντας από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, στο ροκ και το χιπ-χοπ.

  • 7 - 2  Σεπτεμβρίου: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Γραμμή - Φόρμα – Υφή"  των φοιτητών του PPC, Γιάννενα

Το Photometria Photography Center υποδέχεται τα έργα επτά νέων δημιουργών που συμμετείχαν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Τμήματος Φωτογραφίας του κέντρου.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Γραμμή – Φόρμα – Υφή" αναδεικνύει τις προσπάθειες των φοιτητών του PPC, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εργαστήρια της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

8 Σεπτεμβρίου 2024: ''Η Σπασμένη Στάμνα'' του Χάινριχ Φον Κλάιστ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο κοινό κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι η εταιρεία Μέθεξις, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη.

"Η Σπασμένη Στάμνα" του Χάινριχ Φον Κλάιστ, γράφτηκε το 1806 με θέμα τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η δικαιοσύνη από τους λειτουργούς της.

Ένα έργο με σπαρταριστούς χαρακτήρες, απροσδόκητες κωμικές ανατροπές, συνεχείς παρεξηγήσεις και αναπόφευκτες συγκρούσεις.

  • 10 Σεπ - 12 Σεπ 2024: Συναυλίες του Anopolis World Music Festival 2024 στη Θεσσαλονίκη

Το Anopolis World Music Festival, σε συνέχεια τριών επιτυχημένων διοργανώσεων, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Τρίτη 10 έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, και σας προσκαλεί σε ένα μουσικό τριήμερο σύγχρονης δημιουργίας στο δημόσιο χώρο, σε πλατείες, κρυμμένες γωνιές και μνημεία της Άνω Πόλης.

Εννέα συναυλίες σε εννέα διαφορετικές τοποθεσίες στην Άνω Πόλη, σε τρεις ημέρες σύγχρονης μουσικής έκφρασης που αντηχεί τον ιστορικά πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Άνω Πόλης και της Θεσσαλονίκης·

  • 16 Σεπτεμβρίου 2024: ''Ικέτιδες'' του Αισχύλου στο Θέατρο Δεξαμενής

Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό δεκαπέντε νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο την Λένα Παπαληγούρα και την Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα).

Τον Χορό απαρτίζουν μέλη της γυναικείας χορωδίας Chóres, νέες ηθοποιοί- σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες- ακροβάτισσες της ομάδας "Και όμως κινείται" (με κορυφαία την Χριστίνα Σουγιουλτζή).

Στον ανδρικό ρόλο του Πελασγού, βασιλιά του προελληνικού πελασγικού φύλου-που πιστεύεται ότι υπήρξε μητρογραμμικό- η Λυδία Κονιόρδου. Τις δύο μορφές της πατριαρχικής εξουσίας ενσαρκώνουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης.

  • 17 Σεπτεμβρίου 2024: Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα "Μα υπάρχω, είμαι ακόμα εδώ" στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή. Θεμελίωσε το Ελληνικό Ροκ με τους Τερμίτες, υπήρξε από τους κυριότερους εκπροσώπους της γενιάς των τραγουδοποιών της δεκαετίας του Ά90, αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια του δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούγονται και να παίζονται.

Τα τραγούδια "Διδυμότειχο μπλουζ", "Πόσο σε θέλω", "Και τι ζητάω", "Εκεί στο Νότο", "Ένας Τούρκος στο Παρίσι", "Tερατάκια τσέπης", "Έλα ψυχούλα μου" και "Μικρός Τιτανικός" και πολλά ακόμα, θεωρούνται πλέον κλασικά στο είδος τους.

Τραγουδούν: Διονύσης Τσακνής, Κίτρινα Ποδήλατα, Steve Tesser Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων

  • Σάββατο 21 Σεπ 2024: Connected We Stand Festival 2024 στη Θεσσαλονίκη (Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου)

Connected We Stand Festival 2024, στις Ομπρέλες στη Νέα Παραλία, το πολύχρωμο φεστιβάλ εθελοντισμού επισκέπτεται για 5η χρονιά τη Θεσσαλονίκη και μας υποδέχεται με δωρεάν είσοδο για όλους και πολλές, πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Χορός, συναυλίες, DJ΄s και εργαστήρια αλλά και, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θέλουν να πάρουν μέρος στην γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς.

  • 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2024: 9ο Edessa Short Film Festival: Θερινό σινεμά και ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους @ΣινέΚαταρράκτες, Έδεσσα

Η καρδιά της κινηματογραφικής δημιουργίας χτυπά δυνατά στην πόλη της Έδεσσας, όπου το 9ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Έδεσσας ετοιμάζεται να συναρπάσει το κοινό το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024. Το θερινό σινεμά «Καταρράκτες» θα μεταμορφωθεί σε έναν χώρο μαγείας και τέχνης. Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών “Street Art Manifesto”, με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας, φιλοδοξεί να αναδείξει την πλούσια δημιουργικότητα νέων και καταξιωμένων σκηνοθετών από όλη την Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας

Eat + Drink Προχτές
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό σουβλάκι;

52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Αρεως

Cityλάιφ Προχτές
ΑΘΗΝΑαπό 06/09 έως 22/09

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink 13.09.2024
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

7ο Kapani Project: Η φετινή διοργάνωση μεγαλώνει!

Cityλάιφ 06.09.2024
ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΑΝΙαπό 05/10 έως 06/10

5 σαντουιτσάδικα στην Αθήνα που θα σε κάνουν να κολλήσεις

Eat + Drink 04.09.2024
Σε αυτά τα μαγαζιά, το αγαπημένο μας fast food έχει εξελιχθεί σε γκουρμέ έδεσμα

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη εντελώς δωρεάν

Exodos 02.09.2024
Ενδιαφέρουσες δράσεις σε όλη την Ελλάδα για να μη βαρεθείς μετά τις διακοπές

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink 30.08.2024
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785

Τα πιο πολυτελή εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink 30.08.2024
Ιδανικά για πρώτο ραντεβού με θέα τη θάλασσα!

Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα φας τα πιο νόστιμα κρεατικά

Eat + Drink 28.08.2024
Αν είσαι λάτρης της κρεατοφαγίας, δοκίμασε τις προτάσεις μας και δε θα χάσεις!

Θέλεις ιταλικό εστιατόριο με θέα; Έχουμε 4 προτάσεις για σένα!

Eat + Drink 23.08.2024
Αν λατρεύεις (όπως και εμείς) την ιταλική κουζίνα, πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!

5 πανηγύρια του Σεπτέμβρη για σένα που δε θέλεις να τελειώσει το καλοκαίρι

Urban 22.08.2024
Χοροί, τραγούδια, κρασί και φαγητό για να επιμηκύνεις τις διακοπές σου

5 ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα για να απολαύσεις το φαγητό σου μετά τις βουτιές

Eat + Drink 21.08.2024
Μετά το μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, επιβάλλεται η επίσκεψη σε ένα παραλιακό ταβερνάκι!