E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 back to school ταινίες για να μπεις στο κλίμα της επιστροφής στην πόλη

Αγαπημένες ταινίες σε σχολείο για να γίνει πιο υποφερτή η ζωή στην πόλη μετά τις διακοπές

Δημοσίευση 1/9/2024 | 00:11

5 back to school ταινίες για να μπεις στο κλίμα της επιστροφής στην πόλη
pexels

Η επιστροφή στην πόλη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει και την επιστροφή στα θρανία (ή στο γραφείο) για πολλούς. Για να κάνεις τη μετάβαση λίγο πιο ευχάριστη και να μπεις στο σωστό κλίμα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να απολαύσεις μερικές ταινίες που καταπιάνονται με τη σχολική ζωή.

Παρακάτω σου προτείνουμε 5 αγαπημένες back to school ταινίες που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς ξανά στην καθημερινότητα της πόλης.

"The Breakfast Club" (1985)

Μια κλασική ταινία που παραμένει διαχρονική, "The Breakfast Club" ακολουθεί πέντε μαθητές λυκείου που αναγκάζονται να περάσουν ένα Σάββατο σε τιμωρία στο σχολείο. Παρά τις διαφορές τους, καθώς αντιπροσωπεύουν διαφορετικά κοινωνικά στερεότυπα, οι ήρωες ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα πίστευαν. Μια ταινία που συνδυάζει κωμωδία και δράμα, ενώ παράλληλα προσφέρει μια βαθιά ματιά στη ζωή των εφήβων.

"Ferris Bueller's Day Off" (1986)

Ο Ferris Bueller αποφασίζει να κάνει κοπάνα από το σχολείο για μια μέρα, και η περιπέτεια που ακολουθεί είναι γεμάτη γέλιο, τρέλα και αίσθηση ελευθερίας. Αυτή η ταινία είναι η απόλυτη ωδή στην ανέμελη εφηβεία και την ανάγκη για απολαύσεις πριν την επιστροφή στη ρουτίνα. Αν αναζητάς κάτι ελαφρύ και διασκεδαστικό, αυτή η ταινία είναι η ιδανική επιλογή.

"School of Rock" (2003)

Στην ταινία αυτή, ο Jack Black υποδύεται έναν αποτυχημένο μουσικό που προσποιείται ότι είναι δάσκαλος και καταλήγει να δημιουργεί ένα συγκρότημα με τους μαθητές του. Η "School of Rock" είναι γεμάτη μουσική, χιούμορ και το μήνυμα ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι διασκεδαστική και δημιουργική. Ένα απόλυτο feel-good φιλμ που θα σε γεμίσει ενέργεια για τη νέα σχολική χρονιά.

"Superbad" (2007)

Μια από τις πιο εμβληματικές εφηβικές κωμωδίες, το "Superbad" ακολουθεί δύο κολλητούς φίλους που προσπαθούν να απολαύσουν τις τελευταίες τους μέρες στο λύκειο, με μια τρελή βραδιά γεμάτη περιπέτειες. Η ταινία συνδυάζει το χιούμορ με την αίσθηση της μετάβασης από την εφηβεία στην ενηλικίωση, κάνοντας την ιδανική για όσους ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία.

"10 Things I Hatε About You" (1999)

Βασισμένη στο έργο "Η Στρίγγλα που Έγινε Αρνάκι" του Σαίξπηρ, αυτή η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας δύστροπης μαθήτριας και του νεαρού που προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της. Με πρωταγωνιστές την Julia Stiles και τον Heath Ledger, αυτή η ρομαντική κωμωδία είναι γεμάτη χιούμορ, έρωτα και κλασικές σχολικές καταστάσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Emmys 2024: Shōgun, Baby Reindeer και The Bear κυριάρχησαν

TV Σειρές 16.09.2024
Το Shogun πήρε το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με 18 βραβεία συνολικά, τα περισσότερα βραβεία που έχει λάβει ποτέ σειρά σε μία χρονιά

5 γλυκές φθινοπωρινές ταινίες για να δεις μεσημέρι Κυριακής

Σινεμά Χτες
Χαλάρωση στον καναπέ με όμορφες ταινίες

Darth Vader: Πως ο James Earl Jones έγινε η φωνή του ήρωα του Star Wars

Σινεμά Χτες
Δεν ήταν ο πρώτος υποψήφιος

Όταν η Vogue Πολωνίας κυκλοφόρησε με εξώφυλλο υπέρ του δικαιώματος της έκτρωσης

Paper Χτες
Λαμπρή κίνηση από το γνωστό περιοδικό μόδας

The Perfect Couple: Η σειρά που όλοι είναι ύποπτοι

TV Σειρές 13.09.2024
Στη νέα σειρά του Netflix θα αλλάζεις γνώμη σε κάθε επεισόδιο

Star Wars: Πέθαvε ο James Earl Jones, η φωνή του Darth Vader

Σινεμά 10.09.2024
O James Earl Jones ήταν επίσης η φωνή του Μουφάσα στον «Βασιλιά των Λιονταριών - Η πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο

5 γυναίκες που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια στα ραδιόφωνα

Μουσική 10.09.2024
5 πασίγνωστα τραγούδια που μιλούν για αληθινές γυναίκες