E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 ταινίες για να υποδεχτείς το Σεπτέμβριο

Ιδανικές για να νιώσεις φθινοπωρινά vibes (ακόμα κι αν έξω έχει ζέστη!)

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 3/9/2024 | 01:07

5 ταινίες για να υποδεχτείς το Σεπτέμβριο
When Harry Met Sally, Castlerock

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που οι μέρες μικραίνουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν και αναζητούμε άνεση στο σπίτι με μια καλή ταινία. Αν ψάχνετε για ταινίες που ταιριάζουν με τη μελαγχολική, αλλά γοητευτική ατμόσφαιρα του φθινοπώρου, αυτές είναι ό,τι πρέπει (ακόμα κι αν έξω έχει ζέστη!)

1. Dead Poets Society (1989)

Υπόθεση: Αυτή η κλασική ταινία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στον ρόλο του αντισυμβατικού καθηγητή λογοτεχνίας, μας μεταφέρει σε ένα αυστηρό σχολείο αρρένων. Η ιστορία εμπνέει τους μαθητές του να "αρπάξουν τη μέρα" και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Το περιβάλλον της ταινίας, με τις φθινοπωρινές σκηνές και την ατμόσφαιρα της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι ιδανικό για την εποχή.

2. Good Will Hunting (1997)

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ιδιοφυούς άνδρα, τον οποίο υποδύεται ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος αγωνίζεται με το παρελθόν του και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή του. Η πλοκή εκτυλίσσεται στη Βοστόνη, μια πόλη που έχει συνδεθεί με το φθινόπωρο χάρη στα εντυπωσιακά χρώματα των δέντρων και την αίσθηση ανανέωσης που φέρνει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

3. When Harry Met Sally (1989)

Υπόθεση: Αυτή η ρομαντική κομεντί με τους Μπίλι Κρίσταλ και Μέγκ Ράιαν παρουσιάζει τη σχέση δύο φίλων που εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο με την πάροδο των χρόνων. Η Νέα Υόρκη το φθινόπωρο με τα πάρκα και τα καφέ της προσθέτει μια ζεστή, ρομαντική διάσταση στην ταινία.

4. Autumn in New York (2000)

Υπόθεση: Μια φθινοπωρινή ιστορία αγάπης στη Νέα Υόρκη, αυτή η ταινία περιγράφει την απροσδόκητη σχέση μεταξύ ενός μεσήλικα εστιάτορα (Ρίτσαρντ Γκιρ) και μιας νεαρής γυναίκας (Γουινόνα Ράιντερ) που παλεύει με μια σοβαρή ασθένεια. Η ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης το φθινόπωρο συνδυάζεται τέλεια με τη μελαγχολική αλλά γλυκιά ιστορία της ταινίας.


5. September (1987)

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα εξοχικό σπίτι στο Βερμόντ κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Με έντονη θεατρική ατμόσφαιρα, το "September" είναι ένα μελαγχολικό δράμα που επικεντρώνεται στις σχέσεις και τις προσωπικές εντάσεις μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που περνούν ένα Σαββατοκύριακο μαζί. Ο Γούντι Άλεν αποτυπώνει μοναδικά τη μελαγχολία του φθινοπώρου, ενώ η σκηνοθεσία του αναδεικνύει τις υπαρξιακές ανησυχίες των χαρακτήρων του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Emmys 2024: Shōgun, Baby Reindeer και The Bear κυριάρχησαν

TV Σειρές 16.09.2024
Το Shogun πήρε το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με 18 βραβεία συνολικά, τα περισσότερα βραβεία που έχει λάβει ποτέ σειρά σε μία χρονιά

5 γλυκές φθινοπωρινές ταινίες για να δεις μεσημέρι Κυριακής

Σινεμά Χτες
Χαλάρωση στον καναπέ με όμορφες ταινίες

Darth Vader: Πως ο James Earl Jones έγινε η φωνή του ήρωα του Star Wars

Σινεμά Χτες
Δεν ήταν ο πρώτος υποψήφιος

Όταν η Vogue Πολωνίας κυκλοφόρησε με εξώφυλλο υπέρ του δικαιώματος της έκτρωσης

Paper Χτες
Λαμπρή κίνηση από το γνωστό περιοδικό μόδας

The Perfect Couple: Η σειρά που όλοι είναι ύποπτοι

TV Σειρές 13.09.2024
Στη νέα σειρά του Netflix θα αλλάζεις γνώμη σε κάθε επεισόδιο

Star Wars: Πέθαvε ο James Earl Jones, η φωνή του Darth Vader

Σινεμά 10.09.2024
O James Earl Jones ήταν επίσης η φωνή του Μουφάσα στον «Βασιλιά των Λιονταριών - Η πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο

5 γυναίκες που έγιναν πασίγνωστα τραγούδια στα ραδιόφωνα

Μουσική 10.09.2024
5 πασίγνωστα τραγούδια που μιλούν για αληθινές γυναίκες