E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 πολύ μεγάλοι φόβοι διάσημων ιστορικών προσώπων

Όλοι έχουμε τους φόβους μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2024 | 01:07

5 πολύ μεγάλοι φόβοι διάσημων ιστορικών προσώπων
@wikipedia.org

Υπάρχουν πολλά εκεί έξω για να φοβάσαι. Μερικοί φόβοι είναι πιο συνηθισμένοι από άλλους, μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν ένας στους τρεις φοβάται τα φίδια, τα ύψη και τις αράχνες, ενώ κάποια άλλα μπορεί να θεωρούνται κλινικές φοβίες.

Ωστόσο ούτε και οι πιο διάσημες φιγούρες της ιστορίας δεν είχαν ανοσία στους φόβους. Εδώ είναι μόνο μερικοί από τους φόβους που διακατέχονται από 5 διάσημα ιστορικά πρόσωπα.

Ναπολέων

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν ένας ηγεμόνας που καθιέρωσε μια ατρόμητη εικόνα ως στρατιωτικός ηγέτης, αλλά στον ιδιωτικό του χώρο υπέφερε από τις δικές του ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένου, υποτίθεται, του φόβου για ανοιχτές πόρτες. Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης της Βικτώριας «Napoleon: Revolution to Empire», οι άνθρωποι που έρχονταν για να τον συναντήσουν έπρεπε να μπουν και να βγουν από το δωμάτιο μέσα από ένα πολύ στενό κενό και να το κλείσουν γρήγορα πίσω τους ώστε να αποφύγουν να ανοίξει πολύ η πόρτα.

Σαλβαντόρ Νταλί

Η τέχνη του Σαλβαδόρ Νταλί εξερεύνησε ένα ευρύ φάσμα παράξενων εικόνων, μερικές από τις οποίες επηρεάστηκαν από τους δικούς του φόβους, συμπεριλαμβανομένου του τρόμου για τα έντομα. Ο φόβος μάλιστα τον οδήγησε να προσπαθήσει να αφαιρέσει αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα τσιμπούρι από το σώμα του χρησιμοποιώντας μια λεπίδα ξυραφιού. «Με φρενίτιδα έκοψα, έκοψα και ξαναέκοψα, τυφλωμένος από το αίμα που ήδη έτρεχε», έγραψε στην αυτοβιογραφία του. «Το τσιμπούρι τελικά υπέκυψε και μισολιπόθυμος, έπεσα στο πάτωμα μέσα στο αίμα μου». (Το τσιμπούρι στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου τσιμπούρι, αλλά ένας τυφλοπόντικας.) Ένα από τα έντομα που αντιπαθούσε ιδιαίτερα ο καλλιτέχνης ήταν οι ακρίδες, που μερικές φορές εμφανίζονταν στα έργα του.

Σάρα Μπερνάρ

Η Σάρα Μπερνάρ ήταν μια από τις πρώτες ηθοποιούς που έγινε αυτό που σήμερα θεωρούμε διασημότητα. Δούλεψε σκληρά για να δημιουργήσει την εικόνα της και συγκέντρωσε πολλούς αφοσιωμένους θαυμαστές κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Είχε όμως τις δικές της ανασφάλειες. Είχε έναν βαθύ φόβο εγκατάλειψης, που προερχόταν από την παιδική της ηλικία στην οποία ένιωθε ότι εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά της. Ο βιογράφος Robert Gottlieb γράφει στο Sarah: The Life of Sarah Bernhardt ότι η μελλοντική ηθοποιός δόθηκε σε μια νοσοκόμα στη Γαλλία και ήταν «ουσιαστικά ανάδοχο παιδί» του οποίου η οικογένεια σπάνια ερχόταν να τη δει.

Κάθριν Χέπμπορν

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η Κάθριν Χέπμπορν, η οποία κέρδισε τέσσερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, φοβόταν να εμφανιστεί μπροστά στο κοινό. Την επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που μερικές φορές έκανε εμετούς στα παρασκήνια. Ο ανιψιός της είχε πει επίσης σε συνέντευξή ότι μετά τις παραστάσεις της αναζητούσε επιβεβαίωση: «Με έπιανε από τους ώμους. «Ήμουν καλή; Ήμουν καλή;».

Φράνκλιν Ντέλανο Ρούσβελτ

Στην εναρκτήρια ομιλία του το 1933, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ έκανε τη διάσημη δήλωση ότι «το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος», ωστόσο ακόμη και ο ίδιος δεν είχε ανοσία στο συναίσθημα: ο Ρούσβελτ φοβόταν τη φωτιά και το νούμερο 13 (γνωστό και ως τρισκαϊδεκαφοβία), τόσο που μερικές φορές αρνιόταν να ταξιδέψει την Παρασκευή και 13. «Μισούσε την Παρασκευή και 13, δεν θα ξεκινούσε ποτέ ένα σημαντικό ταξίδι αν μπορούσε να το αλλάξει, και δεν του άρεσε να κάθεται με 13 ανθρώπους στο δείπνο», έγραψε ένας από τους βιογράφους του.

Πηγή Φωτογραφιών: wikipedia.org

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η χώρα που απαγορεύει τις υιοθεσίες από ξένους

Νέα Εποχή 15.09.2024
Δεν θα σας αφήσουμε να υιοθετήσετε τα παιδιά μας

Πάρκα, ποδήλατα, πράσινο: Πώς το Παρίσι έγινε το ιδανικό μέρος για να αφήσεις στην άκρη το αμάξι σου

Περιβάλλον 15.09.2024
Oι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους σε μεγάλο βαθμό

10 ρητά αρχαίων Ελλήνων που παραμένουν διαχρονικά

Stories 15.09.2024
Έχει μεγάλη σημασία να τα γνωρίζουμε και να τα κατανοούμε

Ποια είναι μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Stories 15.09.2024
Ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 37 εκατομμύρια

3 παράξενες θεωρίες για τον τρόπο που πέθανε ο Bruce Lee

Ιστορικά Χτες
Έφυγε νωρίς και ο θάνατός του παραμένει ένα αίνιγμα για πολλούς

Ο δολοφόνος που έβαζε τα θύματά του σε «κουτί παιχνιδιών»

Stories Χτες
Ο σαδιστής βιαστής και δολοφόνος των 90ς

Γιατί στην Ιταλία οι γιατροί ζητούν στρατό να τους φυλάει;

Stories Χτες
Αίτημα για στρατιωτική παρέμβαση

Τι είναι η «μίνι Ρωσία» που μετρά ήδη 30.000 μέλη

Stories Χτες
Πώς δημιουργήθηκε η κοινότητα

Γιατί το YouTube θα περιορίσει την πρόσβαση στα fitness videos στους εφήβους

Νέα Εποχή Χτες
Τι σημαίνει αυτό και τι είδους περιεχόμενο θα περιοριστεί τώρα;

Καλλιόπη Παΐσιου: Το τραγικό τέλος της γυναίκας που έλεγε την ώρα στο 141

Stories Χτες
Το τραγικό τέλος της εκφωνήτριας που όλοι είχαν ακούσει τη φωνή της αλλά ελάχιστοι ήξεραν ποια είναι.