E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 τρομακτικές ιστορίες με ακέφαλους καβαλάρηδες

Οι θρύλοι τους ζουν έως και σήμερα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2024 | 00:32

5 τρομακτικές ιστορίες με ακέφαλους καβαλάρηδες
@Paramount Pictures

Ακέφαλοι ιππείς καλπάζουν μέσα από τη λαογραφία πολλών χωρών σε όλο τον κόσμο, κουβαλώντας συνήθως ταυτόχρονα το κεφάλι τους καθώς καβαλούν τα απόκοσμα άλογα τους.

Πολλές από αυτές τις ιστορίες προέκυψαν όταν ο αποκεφαλισμός ήταν μια κοινή μέθοδος εκτέλεσης και με την πάροδο του χρόνου, η φιγούρα έγινε μια από τις πιο στοιχειωμένες εικόνες στη μεταφυσική παράδοση.

1. Ο θρύλος του Sleepy Hollow - Ηνωμένες Πολιτείες

Το διήγημα του 1820 από τον Washington Irving, The Legend of Sleepy Hollow, είναι μια από τις πιο διάσημες ιστορίες ενός ακέφαλου καβαλάρη. Ο Irving βασίστηκε σε ευρωπαϊκές πηγές για τη δημιουργία της ιστορίας του, η οποία αφηγείται την ιστορία των κατοίκων της ομότιτλης περιοχής του Sleepy Hollow και τα στοιχειώματα που βιώνουν. Ένας μυστηριώδης ιππέας που λέγεται ότι είναι το φάντασμα ενός στρατιώτη που έχασε το κεφάλι του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αμερικανικής Επανάστασης έχει τελικά μια δραματική νυχτερινή αντιπαράθεση με τον δάσκαλο του τοπικού σχολείου Ichabod Crane. Ο θρύλος της ιστορίας είναι τόσο διαρκής που, περισσότερα από 200 χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή της, προσελκύει πλήθη κόσμου στην κοιλάδα Hudson της Νέας Υόρκης: 100.000 τουρίστες συρρέουν στα πραγματικά μέρη που ενέπνευσαν το The Legend of Sleepy Hollow κάθε Οκτώβριο.

2. The Dullahan - Ιρλανδία

Ο θρύλος του Dullahan (προφέρεται "DOOL-a-han") είναι μια ιρλανδική ιστορία που έχει τις ρίζες της στην κελτική μυθολογία. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Dullahan ήταν αρχικά ένας θεός της γονιμότητας ονόματι Crom Dubh, ο οποίος επέμενε στη θυσία του αποκεφαλισμού. Εξορίστηκε μετά την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία, αλλά συνέχισε να στοιχειώνει τη γη έφιππος, κουβαλώντας το κεφάλι του. Ο Dullahan θεωρείται συχνά ως οιωνός της καταστροφής. Λέγεται ότι αν κάποιος ανοίξει την πόρτα του ενώ κάποιος οδηγεί μια άμαξα δίπλα του, θα πεταχτεί μια λεκάνη με αίμα στο πρόσωπό του.

3. Ewen of the Little Head - Σκώτια

Το νησί Mull στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σκωτίας είναι εδώ και καιρό στοιχειωμένο από τον θρύλο ενός ακέφαλου καβαλάρη. Ο Ewen of the Little Head, ήταν ο γιος και κληρονόμος ενός αρχηγού της τοπικής φατρίας που έχασε το κεφάλι του σε μια μάχη το 1538. Το άλογο του Ewen έτρεξε για πολλά χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού μεταφέροντας το ακέφαλο σώμα του μέχρι που εξαντλήθηκε και σταμάτησε κοντά σε έναν καταρράκτη. Από τότε, το ακέφαλο φάντασμα του Ewen φημολογείται ότι στοιχειώνει τα μονοπάτια του Mull έφιππο. Οι ντόπιοι που λένε ότι έχουν συναντήσει το πνεύμα λέγεται ότι αντιμετωπίζονται ως διασημότητες από τους συμπατριώτες του νησιού.

4. Der Kopfloser Reiter - Γερμανία

Η Γερμανία έχει έναν από τους πιο μακροχρόνιους δεσμούς με θρύλους ακέφαλων ιππέων, με ορισμένες αναφορές να χρονολογούνται αρκετούς αιώνες πίσω. Ένας από αυτούς αφορά την ιστορία του Hans Jagenteufel, ενός ακέφαλου αναβάτη που καταδικάστηκε να περιπλανηθεί στη Γη ως το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για να δραπετεύσει από τη δικαιοσύνη για τις αμαρτίες του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένας άλλος είναι γνωστός ως Der Kopfloser Reiter (ο ακέφαλος καβαλάρης), ένας ιππέας που βγαίνει από ένα δάσος για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για τον επικείμενο κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

5. El Muerto del Rodeo - Ηνωμένες Πολιτείες

Το Τέξας, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της πολιτεία, έχει τον δικό του θρύλο για έναν ακέφαλο ιππέα. Η παράδοση λέει ότι είναι το φάντασμα ενός αναβάτη που εκτελέστηκε για απάτη στο Νότιο Τέξας τον 19ο αιώνα, του οποίου το κεφάλι ήταν δεμένο στο άλογό του, το οποίο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο ώστε να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για άλλους επιβάτες. Συνεχίζει να στοιχειώνει τη διαδρομή που έκαναν κάποτε το σώμα του και το άλογο μέχρι σήμερα. Ο θρύλος έχει γίνει ακόμη και αντικείμενο ακαδημαϊκής έρευνας, με εργασίες που χρονολογούνται από το 1848.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 άλυτα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας

Ιστορικά 16.09.2024
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ακόμα να τα λύσουν

Περίεργα φυσικά φαινόμενα που βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα

Περιβάλλον 16.09.2024
Διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται μέρη μυστηρίου και έχουν τους δικούς τους θρύλους που προσελκύουν ερευνητές και περίεργους τουρίστες

Explainer: Γιατί η Ευρώπη είναι σε κοινωνική αναταραχή

Νέα Εποχή 16.09.2024
«Θα γίνουμε μια κοινωνία που ουσιαστικά συρρικνώνεται»

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories 16.09.2024
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες

Η χώρα που απαγορεύει τις υιοθεσίες από ξένους

Νέα Εποχή Χτες
Δεν θα σας αφήσουμε να υιοθετήσετε τα παιδιά μας

Πάρκα, ποδήλατα, πράσινο: Πώς το Παρίσι έγινε το ιδανικό μέρος για να αφήσεις στην άκρη το αμάξι σου

Περιβάλλον Χτες
Oι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους σε μεγάλο βαθμό

10 ρητά αρχαίων Ελλήνων που παραμένουν διαχρονικά

Stories Χτες
Έχει μεγάλη σημασία να τα γνωρίζουμε και να τα κατανοούμε

Ποια είναι μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Stories Χτες
Ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 37 εκατομμύρια

3 παράξενες θεωρίες για τον τρόπο που πέθανε ο Bruce Lee

Ιστορικά Προχτές
Έφυγε νωρίς και ο θάνατός του παραμένει ένα αίνιγμα για πολλούς