E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μυστήριο με το πτώμα που βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι

Ένα μυστήριο που όλοι θεωρούσαν ότι λύθηκε αλλά...

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2024 | 01:10

Το μυστήριο με το πτώμα που βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι
@freepik.com

Το 1941, σε μια εποχή μαζικής σφαγής και καταστροφής, ένας μυστηριώδης σφραγισμένος κύλινδρος βρέθηκε στην άκρη του δρόμου στην πόλη Λίβερπουλ στη Μεγάλη Βρετανία.

Ήταν οι μέρες του Blitz, του ανελέητου βομβαρδισμού της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αν και ο ίδιος ο πόλεμος θα μαινόταν για αρκετά χρόνια. Το Λίβερπουλ, ένα βιομηχανικό κέντρο, στοχοποιήθηκε περισσότερο από αεροπορικές επιδρομές των Ναζί, όπως γράφει το National Museums Liverpool. Το βαρέλι αγνοήθηκε για χρόνια και όταν το βιομηχανικό αντικείμενο άνοιξε το 1945, εμφανίστηκε το νεκρό σώμα ενός άνδρα.

Αν και κάποιοι υποψιάζονταν ότι το σώμα ήταν θύματος βομβαρδισμού στη Βρετανία, τα ρούχα στο πτώμα έλεγαν άλλα. Φαινομενικά, ήταν ντυμένος από μια εποχή πολύ πριν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, στο στυλ της βικτωριανής Αγγλίας από τα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια των ετών μεταξύ του τέλους του Blitz και της στιγμής που άνοιξε το κυλινδρικό αντικείμενο, οι ντόπιοι είπαν ότι είχαν παρατηρήσει το αντικείμενο αλλά δεν του έδωσαν σημασία. Ήταν σφραγισμένο στη μία άκρη και ανοιχτό στην άλλη, και τα παιδιά φέρεται να έπαιζαν ακόμη και με αυτό.

Εκτός από το νεκρό σώμα που βρέθηκε στο βαρέλι, μια σειρά από άλλα αντικείμενα ανασύρθηκαν επίσης από το εσωτερικό του αντικειμένου: δύο σε μεγάλο βαθμό δυσανάγνωστα ημερολόγια, μια καρτ ποστάλ και ένα δαχτυλίδι - σφραγίδα, μεταξύ άλλων κειμηλίων. Αυτό που μπορούσε να εντοπιστεί στο ημερολόγιο ήταν η χρονολογία 1885, η πρώτη σημαντική ένδειξη για την εξακρίβωση της ταυτότητας του νεκρού. Αυτό που φαινόταν σίγουρο ήταν ότι όποιος και αν ήταν, είχε καταλήξει με κάποιο τρόπο στο βαρέλι περίπου 60 χρόνια νωρίτερα. Τα προφανή τραύματα στο κρανίο του σκελετού κρίθηκε ότι δεν προκλήθηκαν από βία.

Καθώς οι μπουλντόζες καθάρισαν τα ερείπια του Blitz από τους δρόμους του Λίβερπουλ, το ανοιχτό άκρο του κυλίνδρου είχε συνθλιβεί. Απαιτήθηκε ένας καυστήρας για να το ξανανοίξει και η αστυνομία του Λίβερπουλ μπήκε στη διαδικασία εβδομάδες μετά. Η εξαιρετικής ποιότητας αναχρονιστική ενδυμασία στο σώμα απέκλεισε ότι ήταν θύμα του Blitz. Θεωρήθηκε ότι ο κύλινδρος ξεκίνησε τη ζωή του σε ένα ναυτικό σκάφος, το οποίο το άτομο που βρισκόταν μέσα μπορεί να χρησιμοποιούσε για καταφύγιο. Ένα έγγραφο που βρέθηκε εμπεριείχε τις λέξεις “Williams and Co., έμπορος χρωμάτων και βερνικιών”, ενός εμπόρου του 19ου αιώνα από το Λίβερπουλ. Με αυτά τα αρχικά και αυτό το όνομα, το μυστήριο μπορεί να έχει λυθεί.

Με βάση το όνομα "T.C. Williams," ή Thomas Cregeen, θεωρήθηκε ότι ο Williams, ο οποίος δεν είχε κανένα ιστορικό ταφής, είχε προσπαθήσει να ξεφύγει από οικονομικά προβλήματα που σχετίζονταν με την επιχείρησή του, κρυμμένος στον κύλινδρο και πέθανε. Υποστηρίζοντας τη ναυτική θεωρία, εκείνη την εποχή ήταν σύνηθες για τους οφειλέτες να ξεφεύγουν από την Αγγλία για να ξεκινήσουν ανώνυμα από την αρχή σε μια αποικία ή μια ξένη χώρα. Όχι μόνο δεν υπήρχαν επίσημα αρχεία για την ταφή του Williams, αλλά δεν εμφανίστηκε και σε κανένα αρχείο θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί με τη σορό βρέθηκαν επίσης πέντε φύλλα λογαριασμών, που πιθανώς σχετίζονται με επιχειρηματικές συναλλαγές.

Όσο συναρπαστική κι αν ήταν αυτή η θεωρία, τον Αύγουστο του 1945, μόλις ένα μήνα μετά το άνοιγμα του αντικειμένου και την εύρεση των σκελετικών υπολειμμάτων, η έρευνα για την πραγματική προέλευση των λειψάνων έκλεισε επίσημα με μια ετυμηγορία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όποιος κι αν ήταν πέθανε γύρω στο 1885, αλλά το πώς πέθανε δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί, ούτε η ακριβής ταυτότητά του, ούτε καν πώς μπήκε στον κύλινδρο ή πόσο καιρό ήταν εκεί. Εκείνη την εποχή, δεν βρέθηκαν ζωντανοί συγγενείς, αν και ο Williams φέρεται να είχε έναν γιο, που γεννήθηκε το 1859.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 άλυτα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας

Ιστορικά 16.09.2024
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ακόμα να τα λύσουν

Περίεργα φυσικά φαινόμενα που βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα

Περιβάλλον 16.09.2024
Διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται μέρη μυστηρίου και έχουν τους δικούς τους θρύλους που προσελκύουν ερευνητές και περίεργους τουρίστες

Explainer: Γιατί η Ευρώπη είναι σε κοινωνική αναταραχή

Νέα Εποχή 16.09.2024
«Θα γίνουμε μια κοινωνία που ουσιαστικά συρρικνώνεται»

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories 16.09.2024
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες

Η χώρα που απαγορεύει τις υιοθεσίες από ξένους

Νέα Εποχή Χτες
Δεν θα σας αφήσουμε να υιοθετήσετε τα παιδιά μας

Πάρκα, ποδήλατα, πράσινο: Πώς το Παρίσι έγινε το ιδανικό μέρος για να αφήσεις στην άκρη το αμάξι σου

Περιβάλλον Χτες
Oι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους σε μεγάλο βαθμό

10 ρητά αρχαίων Ελλήνων που παραμένουν διαχρονικά

Stories Χτες
Έχει μεγάλη σημασία να τα γνωρίζουμε και να τα κατανοούμε

Ποια είναι μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Stories Χτες
Ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 37 εκατομμύρια

3 παράξενες θεωρίες για τον τρόπο που πέθανε ο Bruce Lee

Ιστορικά Προχτές
Έφυγε νωρίς και ο θάνατός του παραμένει ένα αίνιγμα για πολλούς