E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 προφητείες του Νοστράδαμου που βγήκαν αληθινές

Στο περίπου...

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/9/2024 | 00:03

5 προφητείες του Νοστράδαμου που βγήκαν αληθινές
@wikipedia.org

Ο Michel de Nostredame, γνωστός και ως Νοστράδαμος, είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο γνωστός «προφήτης» της ιστορίας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι «προφητείες» του είναι ένα σωρό ασυναρτησίες, ενώ άλλοι είναι αληθινοί πιστοί που ορκίζονται σε κάθε του λέξη.

Αλλά για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, ας είμαστε ξεκάθαροι: Όταν μιλάμε για οποιαδήποτε από τις προβλέψεις του Νοστράδαμου που έγιναν πραγματικότητα, δεν λέμε ότι ο αγαπημένος Γάλλος με το μαύρο καπέλο προέβλεψε στην πραγματικότητα οτιδήποτε.

Το βιβλίο του Νοστράδαμου από το μακρινό 1555, "Les Prophéties" ("Οι Προφητείες") είναι ένα ποιητικό έργο που περιέχει 942 τετράστιχα. Αυτές οι στροφές είναι μεταφορές φαινομενικών οραμάτων που ο Νοστράδαμος είδε ενώ κοιτούσε ένα μπολ με νερό γεμάτο βότανα. Τα περισσότερα από τα ποιήματα είναι αρκετά ασαφή ώστε να σημαίνουν σχεδόν οτιδήποτε.

Μερικές φορές, ωστόσο, ορισμένα ιστορικά γεγονότα φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με την ποίηση του Νοστράδαμου καλύτερα από άλλα. Τέτοια γεγονότα είναι πάντα της καταστροφής και της κατήφειας. Περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ, τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τη δολοφονία του JFK και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου

Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666 κατέκαψε 13.200 σπίτια και 87 εκκλησίες, εκτοπίζοντας χιλιάδες ανθρώπους. Πολλοί πέθαναν τον επόμενο χειμώνα. Συνολικά, τα 4/5 ολόκληρης της πόλης κάηκαν. Η φλόγα άλλαξε το τοπίο του Λονδίνου για πάντα, καθώς η πόλη χρειάστηκε σχεδόν 30 χρόνια για να ξαναχτιστεί και να αναδιαμορφωθεί. Περιέργως, η φωτιά ξεκίνησε σε ένα αρτοποιείο και ο ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να σβήσει τις φλόγες. Δεν υπήρχε οργανωμένη πυροσβεστική δύναμη στο Λονδίνο εκείνη την ώρα και μέχρι τη 1:00 τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου το σπίτι του καταστράφηκε και μια πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την πόλη. Ισχυροί άνεμοι από τον ποταμό Τάμεση έκαναν την εμφάνιση τους, με τη φωτιά να φτάνει σε αποθήκες εύφλεκτων ειδών που πυροδότησαν περαιτέρω τη φωτιά.

Από όλες τις φαινομενικά αληθινές προφητείες του Νοστράδαμου, αυτή κερδίζει το βραβείο για την πιο ακριβή. Εκτός από την περιγραφή του τι συνέβη στη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, η προφητεία αναφέρει την ακριβή χρονιά που ο Νοστράδαμος φαινομενικά προέβλεψε ότι θα συμβεί: «Το αίμα των δικαίων θα λείψει στο Λονδίνο, / Καμμένο στη φωτιά του '66: / Η αρχαία κυρία θα ανατραπεί από την υψηλή θέση της, / Πολλοί από την ίδια αίρεση θα σκοτωθούν». Ομολογουμένως, μόνο ορισμένα μέρη αυτής της προφητείας βγάζουν νόημα, όπως "Λονδίνο", "φωτιά" και "66". Κάποιοι προτείνουν ότι το "αίμα του δίκαιου" αναφέρεται στους αρουραίους που κουβαλούσαν τον Μαύρο Θάνατο που εξαφανίστηκαν στη φωτιά. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η «αρχαία Κυρία», αν και «η ίδια αίρεση» ακούγεται προφανώς θρησκευτική.

Η άνοδος του Αδόλφου Χίτλερ

Το επόμενο στοιχείο μας στη λίστα υπογραμμίζει την άνοδο ενός από τους πιο γνωστούς δικτάτορες της ιστορίας: του Αδόλφο Χίτλερ. Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία τα χρόνια μεταξύ του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια της πολύ βραχύβιας Δημοκρατίας της Βαϊμάρης της Γερμανίας (1919 έως 1933). Η χώρα βρισκόταν σε ανάταση από την ήττα της κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την επακόλουθη ταπείνωση στη Συνθήκη των Βερσαλλιών, όταν το έθνος είχε κατακλυστεί με τόσες πολεμικές αποζημιώσεις που χρειάστηκαν 92 χρόνια για να τις πληρώσει. Η Μεγάλη Ύφεση εξαπλώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έπληξε τη Γερμανία σε μια ευάλωτη στιγμή, μια εποχή ιδανική για να ανέλθει στην εξουσία ένας χαρισματικός, ισχυρός ρήτορας.

Σε αυτό το σημείο, η προφητεία του Νοστράδαμου που σχετίζεται με τον Χίτλερ έχει ως εξής: «Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, / Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους, / Αυτός που με τη γλώσσα του θα σαγηνεύσει ένα μεγάλο στρατό· / Η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής». Κάθε σημείο της προφητείας ταιριάζει: Ναι, ο Χίτλερ καταγόταν από μια φτωχή οικογένεια στη Δυτική Ευρώπη. Ναι, μάγευε τη Γερμανία με τη δύναμη των λέξεων. Και ναι, πρώτα κατεύθυνε τη στρατιωτική δύναμη των Ναζί προς την Πολωνία στα ανατολικά. Ενώ οι γραμμές του Νοστράδαμου εξακολουθούν να είναι αρκετά ασαφείς ώστε να μην δείχνουν απαραίτητα μόνο τον Χίτλερ, υπάρχει αρκετή ιδιαιτερότητα για να κάνει αυτό το κομμάτι της ποιητικής προφητείας να φαίνεται αληθινό.

Οι ατομικές βόμβες

Το επόμενο θέμα μας σχετίζεται επίσης με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδιαίτερα την δολοφονική αποκήρυξή του: Οι επιθέσεις με ατομική βόμβα των ΗΠΑ στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, αντίστοιχα. Καθώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωνε και η ιαπωνική αντίσταση στις Συμμαχικές δυνάμεις δεν έδειχνε σημάδια φθίνουσας πορείας, οι ΗΠΑ και το Πρόγραμμα Μανχάταν υπό τον J. Robert Oppenheimer ανέπτυξαν ένα όπλο για να τερματίσουν όλα τα όπλα, και πιθανώς τον ίδιο τον κόσμο. Αντί να εισβάλουν στην ηπειρωτική χώρα της Ιαπωνίας και να παρατείνουν περαιτέρω τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ έριξαν τις ατομικές βόμβες Little Boy και Fat Man στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Στο τέλος, σχεδόν 250 χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες και στρατιώτες πέθαναν από έναν συνδυασμό των αρχικών εκρήξεων, της ακτινοβολίας και του καρκίνου που σχετίζονται με τις επιπτώσεις.

Η προφητεία του Νοστράδαμου σχετικά με αυτά τα γεγονότα λέει: «Το ουράνιο βέλος θα τεντώσει την πορεία του / Θάνατος στην ομιλία: ένα μεγάλο επίτευγμα / Το περήφανο έθνος χαμηλώθηκε από την πέτρα στο δέντρο / Οι φήμες για έναν τερατώδη άνθρωπο φέρνουν κάθαρση, μετά εξιλέωση». Αυτή η προφητεία φαίνεται λίγο ανατριχιαστική αν υποθέσουμε ότι μιλάει για επιθέσεις με ατομική βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το «ουράνιο βέλος» είναι η βόμβα, ο θάνατος ήταν πράγματι το «μεγάλο επίτευγμα» (αν μπορούσαμε να το ονομάσουμε έτσι), και η Ιαπωνία ήταν ένα «περήφανο έθνος». Ο «τερατώδης άνθρωπος» ίσως δεν είναι άλλος από τον Oppenheimer, του οποίου η λύπη για το Manhattan Project αποτελεί μια ισχυρή στιγμή στην ιστορία.

Η δολοφονία του Κένεντι

Η δολοφονία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ στις 22 Νοεμβρίου 1963 κατέπληξε τις ΗΠΑ και αποτελεί κρίσιμο ιστορικό ορόσημο στην ιστορία του έθνους του 20ου αιώνα. Όπως λέει η ιστορία, ο JFK καθόταν δίπλα στη σύζυγό του Jacqueline σε ένα κάμπριο σε μια αυτοκινητοπομπή κοντά στο Dealey Plaza στο Ντάλας ενόψει της εκστρατείας του για την προεδρική επανεκλογή. Γύρω στις 12:30 μ.μ. ακούστηκαν πυροβολισμοί καθώς το αυτοκίνητο του προέδρου περνούσε από το Αποθετήριο Σχολικών Βιβλίων του Τέξας. Ο JFK χτυπήθηκε στο κεφάλι και τον λαιμό και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στη 1:00 μ.μ. Την ίδια μέρα η αστυνομία συνέλαβε τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ για τη δολοφονία, και αυτός επίσης πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε δύο ημέρες αργότερα στις 24 Νοεμβρίου από τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Τζακ Ρούμπι.

Η προφητεία του Νοστράδαμου που σχετίζεται με τα γεγονότα της δολοφονίας του JFK λέει: «Το αρχαίο έργο θα ολοκληρωθεί / Από ψηλά, το κακό θα πέσει στον μεγάλο άνθρωπο / Ένας νεκρός αθώος θα κατηγορηθεί για την πράξη / Ο ένοχος θα παραμείνει στην ομίχλη ."Παρά την έλλειψη κατάλληλων ουσιαστικών, συγκεκριμένων περιοχών, κ.λπ., η προφητεία ταιριάζει καλά, τουλάχιστον αν πιστέψουμε την πιο συνωμοτική εκδοχή της δολοφονίας του JFK. Δηλαδή, ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ ήταν πράγματι το «κοροΐδο» και ο πραγματικός δολοφόνος παρέμεινε ζωντανός και άγνωστος. Το πρώτο κομμάτι της προφητείας, «αρχαίο έργο», «κακό», «μεγάλος άνθρωπος» κ.λπ., είναι γενικό και ασαφές, εκτός και αν λάβουμε το «υψηλά» ως το ύψος του σκοπευτή από το οποίο πυροβολήθηκε ο JFK ή τα κυβερνητικά ύψη που συνωμότησαν για να τον δολοφονήσουν.

Οι επιθέσεις στους δίδυμους πύργους

Τέλος, έχουμε την προφητεία του Νοστράδαμου σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο πρώην Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, στις 8:46 π.μ., η πτήση 11 της American Airlines πέταξε στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Στις 9:03 π.μ. η πτήση 175 της United Airlines πέταξε στον Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Στις 9:37 π.μ. η πτήση 77 της American Airlines έπληξε το Πεντάγωνο. Οι σχεδόν 3.000 χαμένες ζωές εκείνη την ημέρα σηματοδότησαν την πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ. Εξίσου σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα του γεγονότος, το οποίο διαμόρφωσε την πορεία της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από εκείνο το σημείο και μετά, και άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Από όλες τις υποτιθέμενες ακριβείς προφητείες του Νοστράδαμου, αυτή μπορεί να είναι η πιο ασαφής. Οι γραμμές έγραφαν: "Ο ουρανός θα καεί στους σαράντα πέντε βαθμούς. / Η φωτιά πλησιάζει τη μεγάλη νέα πόλη. / Με φωτιά, θα καταστρέψει την πόλη τους, / Μια ψυχρή και σκληρή καρδιά, αίμα θα χυθεί. / Έλεος σε κανέναν." Ορισμένα σημεία της προφητείας είναι ξεκάθαρα, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες, μια μεγάλη νέα πόλη, φωτιά και αίμα (αγαπημένα του Νοστράδαμου) κ.λπ. Το "αυτός" στην προφητεία δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε κανέναν άλλον από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα που ενορχήστρωσε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στις 2 Μαΐου 2011.

Πηγή Φωτογραφιών: wikipedia.org

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eνα απάνθρωπο έθιμο στα Νησιά Φερόε που σοκάρει

Stories 18.09.2024
Πώς επικράτησε το ετήσιο κυνήγι των δελφινιών και των φαλαινών

Lamine Yamal: Είναι τελικά ο νέος Messi;

Αθλητισμός 18.09.2024
Όλα προς τα εκεί οδηγούν

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 18.09.2024
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Χτες
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Χτες
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Χτες
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται

Ποια χώρα θέλει οι πολίτες να δουλεύουν λιγότερο και εκείνοι αρνούνται

Stories Χτες
Αρνούνται πεισματικά την 4ημερη εργασία

Πώς τα sneakers έγιναν τόσο ακριβά; H ιστορία τους

Stories Χτες
Ένα παπούτσι που ήταν για αθλητισμό, φτάνει να κοστίζει όσο μια ηλεκτρική συσκευή - Πώς έφτασαν τα sneakers να κατακτήσουν τον κόσμο;